Logo
Gele Kanarie Maas Meisjes Rotterdam
Esmay van de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
Geschreven door Esmay van De Maas Meisjes
5 oktober 2022
Frontrunner Eten & Drinken

Bij de cozy dagen in het najaar in Rotterdam Centrum hoort natuurlijk comfort food. De zomer zit er namelijk weer op, de herfst is hier en het duurt niet lang voordat de winter weer voor de deur staat. Weg met de bikini body’s en tijd om onze wintervacht terug te krijgen.

Lekker ongegeneerd een vette hap naar binnen werken is (bijna) niemand vies van! In het centrum van Rotterdam zitten genoeg zaken die hierin in je behoefte kunnen voorzien, maar om je een eind op weg te helpen deel ik graag een aantal hotspots die je in het centrum van Rotterdam zeker niet mag missen.

By Jarmusch

Bij deze zaak in het Industriegebouw op de Goudsesingel serveren ze all day breakfast. Ideaal toch? Het leuke van By Jarmusch is dat de zaak heel Amerikaans is. American breakfast, Amerikaans interieur en het personeel loopt rond in typisch Amerikaanse uniformen. De sfeer is dus al top en het eten is er nóg beter.

Voor een echt lekker vet Amerikaans ontbijt ben je hier aan het juiste adres, maar mocht je toch op de gezonde tour zijn dan kan je hier ook prima aanschuiven. Op het menu vind je onder andere American pancakes, chicken & waffles en sandwiches. Het is een populaire zaak en zeker in het weekend is de kans groot dat je even moet wachten, maar het is het wachten meer dan waard!

Tip: wanneer je met 4 personen of meer bent dan kan je van tevoren een reservering plaatsen.

By Jarmusch Maas Meisjes Rotterdam
Wings Flats Maas Meisjes Rotterdam

Wings & Flats

Op de Nieuwe Binnenweg vind je Wings & Flats. Wat ze hier serveren moge duidelijk zijn. Je hebt keuze uit verschillende aantallen van wings die je voorgeschoteld krijgt en hebt daarbij ook keuze uit 11 verschillende smaken. Je kan het samenstellen zoals je zelf wilt.

Ben je iemand die niet houdt van kluiven? Dan is er ook de mogelijkheid om voor boneless wings te kiezen. Ben je vegetarisch? Ook dan kan je hier lekker eten. De vegetarische optie bestaat namelijk uit cauliflower wings. Daarnaast is er nog een ruime keuze aan loaded fries en diverse sides, waaronder mac and cheese. De perfecte plek om te genieten van comfort food, niet waar?

De Gele Kanarie

Brouwerij de Gele Kanarie op de Goudsesingel zou je niet direct verwachten in een lijst over comfort food, maar niets is minder waar. Buiten het feit dat ze heerlijke drankjes serveren, is het menu om te eten ook echt om je vingers bij af te likken. De keuze is reuze en ik kan je vertellen, de keuze is ook enorm lastig.

Het liefst stel ik hier zelf wat samen met verschillende snacks, maar ze hebben ook volledige hoofdgerechten of vooraf samengestelde borrelplanken. Mijn favoriete snacks? De nacho’s, de zoete aardappel patat en de gyozas!

Wil je echt voor een Rotterdamse experience gaan? Ze serveren hier een Rotterdamse borrelplank met Rotterdamsche oude kaas, Rotterdamsche gedroogde worst en Rotterdamsche bitterballen. Do I need to say more?

Gele Kanarie Maas Meisjes Rotterdam
Spathetteria Maas Meisjes Rotterdam

Spaghetteria

Als we het over comfort food hebben, dan mag een lekkere pasta niet in het rijtje ontbreken. Spaghetteria is één van mijn favoriete zaken om pasta te eten. In Rotterdam zijn er twee locaties te vinden, namelijk op de Nieuwe Binnenweg en op de Pannekoekstraat.

Ze werken hier met een wisselend menu, waardoor het altijd weer een verrassing is wat je voor pasta kan bestellen. Er zijn ook altijd vegetarische opties aanwezig op de kaart. Mocht je na de pasta nog ruimte over hebben voor een toetje, probeer dan zeker de tiramisu!

Het gezellige aan Spaghetteria vind ik dat er een knusse sfeer hangt. Je eet aan lange tafels waar meerdere gasten aan zitten. Het personeel is daarnaast altijd super vriendelijk. Al met al een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar een fijne zaak om pasta te eten.

Esmay van de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
Geschreven door Esmay van De Maas Meisjes
5 oktober 2022
Frontrunner Eten & Drinken