Logo
Buon Apetito!

Italiaanse restaurants in Rotterdam Centrum

Panzero Antipasti Table
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
16 januari 2023
Frontrunner

Op zoek naar een lekker Italiaans restaurant in Rotterdam Centrum? Voor een romantische avond uit, om iets te vieren of gewoon omdat je dol bent op pizza's en pasta's?

Deze heerlijke authentieke trattoria's en trendy pizzeria's mogen niet ontbreken van je lijstje tijdens een bezoek aan Rotterdam Centrum. Lees hieronder onze tips voor een avond met onweerstaanbare Italiaanse gerechten en gezelligheid.

Sugo

Bij Pizzeria Sugo dachten ze waarschijnlijk: als pizzadozen vierkant zijn, waarom zijn pizza's dan rond? Dus besloten ze om hun pizza's vierkant te maken. En dat verandert echt helemaal niets aan de smaak. Sterker nog, de pizza's zijn er heerlijk. Vierkante pizza's zijn overigens echte Romeinse pizza's, in de Italiaanse stad noemen ze het pizza al taglio.

Sugo biedt naast pizza ook heerlijke pasta's en salade's aan, die je op kan eten in hun restaurant aan Westblaak of de Aert van Nesstraat.

Panzeró

Panzeró is een charmant Italiaans restaurant gelegen aan de Botersloot. Dit restaurant is een echte aanrader voor als je op zoek bent naar authentieke Italiaanse gerechten in een gezellige sfeer. Het restaurant is eenvoudig maar toch heel erg gezellig ingericht.

Het menu bij Panzeró komt uit de Italiaanse streek Puglia, waar waar eten tot een kunst is verheven. Bij Panzeró eet je ook geen typische pizza, maar panzerotto. Dit lijkt op het eerste oog op een pizza calzone (opgevouwen pizza) maar dat is het niet. Wat het verschil maakt? Het deeg.

Ook andere authentieke Pugliaanse (street food) gerechten als puccia's staan op het menu van Panzeró, en natuurlijk schenken ze er geweldige wijnen.

Panzero 4
Panzero Antipasti Table

O'pazzo

O'pazzo's ondertitel luidt, pizzeria, trattoria, botega en vineria. Niets van gelogen, aangezien O'pazzo gewoon een allround fantastisch Italiaans restaurant is met een fijne sfeer.

Voor de pizza ontdekker is O'pazzo een perfecte plek, daar O'pazzo altijd blijft experimenteren met creatieve nieuw pizza's. O'pazzo heeft producten als zalm, ansjovis, tonijn, kalfsvlees, lam , rund en konijn niet op het menu staan, in plaats daarvan zijn ze opzoek gegaan naar duurzamere gerechten. Dit betekent niet dat alle gerechten vegetarisch zijn, maar wel dat ze op zoek zijn gegaan naar oplossingen die beter zijn voor mens een natuur.

Opazzo Mariniersweg Rotterdam Centrum

Mangiare

Mangiare is de ideale plek als je naar iets anders opzoek bent dan een pizza of een pasta pesto. Het Italiaanse restaurant heeft seizoensgebonden menu waardoor er iedere keer dat je er komt wat nieuws te ontdekken valt.

Wat altijd hetzelfde zal blijven is de overheerlijke pasta parmigiano, dat naast een gerecht ook een beleving is. Een schijf parmigiano kaas wordt met een ontvlamde pollepel vol grappa gesmolten, waarna spaghetti er doorheen wordt geroerd. Het ziet er spectaculair uit en het smaakt ook nog eens verrukkelijk.

Wat ook altijd het zelfde zal blijven is het vriendelijke personeel en de heerlijke huiswijnen, die te vinden zijn op de Pannenkoekstraat en de van Oldenbarneveltstraat.

Mangiare1
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
16 januari 2023
Frontrunner