Logo
Brammetje?

Iconische Bram Ladage Binnenwegplein is weer open!

Bram Ladage Rotterdam
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
21 juli 2022
Frontrunner

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat onze Bram Ladage haar deuren op het Binnenwegplein sloot. In augustus 2021 kwam het hartverscheurende nieuws naar buiten dat de iconische pand op het Binnenwegplein zou worden gesloopt.

Renovatie

Dit riep veel reacties op, want dat patatje ‘met’ op het Binnenwegplein was toch wel een gewoonte geworden voor veel Rotterdammers. Gelukkig greep eigenaar en oprichter van de Rotterdamse patat franchise Abram Ladage in. Hij kocht het pand terug van de franchise ondernemer die het pand tot de sluiting exploiteerde en begon aan de renovatie van het opvallende pand!

Heropening Bram Ladage

Gelukkig voor iedereen die van patatje houdt: het meest iconische Bram Ladage pand heeft haar deuren weer geopend! Iedereen kan weer langs komen voor een lekker brammetje in een puntzak.

Meneer Ladage liet onlangs weten dat het pand, ondanks dat hij zelf graag wat vernieuwingen had gezien, min of meer hetzelfde is gebleven. Hij heeft hiermee gehoor gegeve aan veel Rotterdammers die de iconische zaak met zijn kenmerkende Pepsi-Cola blik en metalen gevel liever niet zagen veranderen.

Bram Ladage Binnenwegplein HEIC
Bram Ladage tijdens de renovatie.
Bram Ladage open JPG
Bram Ladage, inmiddels weer open!

Al sinds 1967 Bram Ladage

Rotterdammers kunnen bij Bram Ladage al sinds 1967 terecht bij Bram Ladage voor heerlijk verse patat. Oprichter Abram Ladage reed met zijn patat kraampje langs Rotterdamse markten.

In de jaren tachtig ontvouwde zich een ramp voor Abram. Een brand brak uit in de patatkraam en zowel de patatkraam als Ladage kwamen er niet zonder schade uit. Ladage herpakte zichzelf hierna uitstekend en begon patatzaken in vaste filialen die uitgroeiden tot eerst een keten, daarna begon de franchiseformule.

Inmiddels heeft Bram Ladage tientallen vestigingen in Zuid-Holland en Utrecht. Natuurlijk staat een groot deel daarvan in Rotterdam! Je kan in de Havenstad inmiddels terecht bij 14 Bram Ladage’s!

Ga je voor een grote of kleine bram? Kom weer lekker langs!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
21 juli 2022
Frontrunner