Logo
The Rumah Cocktail Daiquiri
Michelle de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
11 juli 2023
Frontrunner Eten & Drinken

Ga jij dit weekend lekker cocktails drinken in Rotterdam Centrum? Groot gelijk! Dan is dit het perfecte moment om mijn favoriete hotspots met je te delen voor cocktails, inclusief mijn favorieten van de kaart!

Ga er dus snel lekker op uit en bezoek één van deze spots in het centrum van Rotterdam. Zo beleef je gegarandeerd een leuke tijd.

Supermercado

Op de hoek van de Witte de Withstraat en de Schiedamse Vest vind je Supermercado. Wat mij betreft een plek die niet meer weg te denken is uit de stad. Supermercado is een cocktailbar en restaurant in één. Ook zeker een aanrader wanneer je ergens lekker wilt gaan eten. Een plek met goede streetfood vibes!

Voor nu vertel ik je meer over de cocktails. Bij Supermercado ben je hiervoor namelijk aan het juiste adres. Ze hebben een breed aanbod aan alcoholische cocktails en non-alcoholische cocktails. Denk aan echte klassiekers zoals de Mojito en de Margarita.

Mijn all time favourite bij Supermercado is overduidelijk de Pornstar Martini! Een heerlijke fruitige, zoete cocktail.

Supermercado cocktails Rotterdam Witte de Withstraat
Favo van Michelle: de pornstar Martini bij Supermercado.
The Rumah Cocktail Daiquiri
Een Daiquiri wordt klaargemaakt achter de bar van The Rumah.

Nieuw Rotterdams Café (NRC)

Het verbaast mij niet dat een van mijn andere favoriete plekken om cocktails te drinken zich ook op de Witte de Withstraat bevindt. Dit is namelijk één van de straten waar je het best terecht kan voor een lekker hapje of drankje.

Je kunt bij NRC terecht voor lunch, diner of gewoon voor voor een lekkere borrel met borrelhapjes. Bij NRC is het altijd druk en gezellig! Zeker een goede plek om je vrijdagmiddagborrel van start te laten gaan. Mijn favoriete cocktail hier is de Espresso Martini. Een perfecte cocktail voor de koffieliefhebbers onder ons!

Ontdek nog meer leuke hotspots op de Witte de Withstraat in Anne-Lot's artikel.

SHIN

In het WTC Rotterdam, aan de Rodezand, vind je de izakaya-bar SHIN. Een prachtige, kleurrijke plek waar je niet alleen geniet van authentiek Japans eten, maar ook van bijzonder smaakvolle cocktails.

Met een ruime kaart biedt SHIN cocktails als de Matcha Martini, met matcha, wodka, room en vanille, en de Jabara Wakayama Sour, waarin de zeldzame Jabara citrusvrucht de hoofdrol speelt.

SHIN Rotterdam Japanese Tapasbar Matcha Cafe
SHIN Rotterdam Okinawa Beach Cocktail

The Rumah

Op de Oude Binnenweg, op loopafstand van de Witte de With, vind je de kleine cocktailbar The Rumah. Een keer cocktails drinken bij the Rumah zorgt ervoor dat je snel weer terug wilt. De sfeer, de uitstraling én de heerlijke cocktails maken dat dit een echte hotspot voor 'drankjes doen'. Wel moet je geluk hebben voor een plekje, want de zaak is niet groot.

Daryl, één van de eigenaren, heeft in 2017 een prijs voor Best Bartender mogen ontvangen. Je kan je dus voorstellen dat je hier gegarandeerd een lekkere cocktail drinkt. Mijn favoriete cocktail hier is de Daiquiri. Wellicht minder bekend onder het grote publiek, dus des te meer reden om deze cocktail snel zelf te gaan proeven. Ik geef nog niets prijs!

THOMS Restaurant & Undergroundbar

THOMS vind je op de Meent. Dit is ook één van de straten waar veel gezellige restaurants en kroegen te vinden zijn en waar je gegarandeerd een leuke spot kan vinden.

THOMS is in korte tijd uitgegroeid tot één van de hotspots van de stad. Start hier ‘s ochtends met een lekker bakkie koffie, of kom hier voor een heerlijke lunch of diner. Buiten Corona tijden wordt ‘s avonds de Undergroundbar omgetoverd tot club waar je heerlijk met je vrienden kan dansen.

Alsof dat niet al genoeg was drink je bij THOMS ook nog eens heerlijke cocktails! Ook hier hebben ze een breed aanbod aan alcoholische en non-alcoholische cocktails. Favoriet bij THOMS is de cocktail Dark & Stormy. Een heerlijk verfrissende cocktail met rum, gemberbier en limoen. Wat mij betreft een echte aanrader!

Thoms meent cocktails Rotterdam De Maas Meisjes
THOMS terras Rotterdam 2
Michelle de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
11 juli 2023
Frontrunner Eten & Drinken