Logo
Entree Awards

6x genomineerde hotspots in Rotterdam

OX restaurant Rotterdam bar
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
14 september 2022
Frontrunner

Horeca platform entree zorgt al 15 jaar voor een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche. De entree awards worden uitgereikt aan nieuwe of vernieuwde horecazaken die in Nederland en wereldwijd de toon zetten voor trends.

“De genomineerden laten zien dat er ondanks het personeelstekort en de stijgende kosten een succesvol concept neergezet kan worden. Zij zijn een voorbeeld voor ondernemers binnen en buiten de branche.” zegt Iris Kranenburg, jury voorzitter en hoofdredacteur van Entree. Zes van die succesvolle horeca ondernemingen komen dus uit Rotterdam! Wie zijn ze en waar zijn ze voor genomineerd?

Renilde

In de categorie 'Best New Restaurant Design' is Renilde geselecteerd. Deze categorie is gericht op zaken die zich onderscheiden zich door hun opvallende design. De jury let op onderscheidend vermogen in zowel uitstraling als functionaliteit.

Renilde bevindt zich op misschien wel een van de meest bijzondere locaties van Rotterdam. Het Restaurant bevindt zich namelijk op het dak van het Depot!

Tussen de boompjes op het dakterras lijkt het net of je in een park aan het eten bent, terwijl je uitzicht hebt op de stad van een hoogte van 35 meter. Het interieur doet niet onder aan de kunststukken in het Museum!

Hotel Not Hotel

Hotel Not Hotel is gekozen als een van de genomineerden in de categorie 'Best New Hotel <50 Rooms'. Het hotel heeft een artistieke sfeer, wie in Hotel Not Hotel is geweest snapt dan ook gelijk waarom het zo heet. Het lijkt namelijk meer op een museum voor moderne kunst dan op een hotel.

De 36 hotelkamers die het artistieke hotel kent zijn verstopt of vermomd als kunstobject. Kunstenaars Arno Coenen, Hans van Bentem, Sander Wassink en Jelle Mastenbroek maakten samen de coolste hotelkamers in de meest uiteenlopende stijlen.

Hotel not Hotel Rotterdam zwembad
Hotel Not Hotel Rotterdam Centrum boeken

Club BIT

Het was eerst een bordeel, nu is het een nachtclub en een restaurant. Club BIT is genomineerd in de categorie 'Best New Nightlife Venue'.

Dezelfde mensen die achter het permanente festival Keile Café zitten, bedachten dat ze het oude bordeel om zouden kunnen toveren tot een nachtclub. Elektronische tunes en een intieme feestsfeer zorgen voor te gekke nachten die vaak door worden getrokken tot de vogeltjes fluiten!

La Petite Soeur

La Petite Soeur is genomineerd voor de prijs in de categorie 'Best New Restobar’. Het zuster zaakje, het kleine zusje dus, van Bistrot du Bac valt bij de jury op door hun lekkere wijnen en gevoel voor gastvrijheid en gezelligheid.

La Petite Soeur ontstond tijdens de piek van de pandemie, toen alleen afhalen mogelijk was. Inmiddels heeft het 38 zitplaatsen, waar er ‘s zomers nog eens 40 bij komen. Kom langs voor heerlijke Franse specialiteiten.

OX Rotterdam

OX, gelegen aan de Schiekade tussen Rotterdam Centrum en Rotterdam Noord in, is genomineerd in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <150 guests'. Het restaurant weet Chinese en Malaysian cuisine naar een nieuw niveau te tillen onder leiding van chef Alexander Wong.

Het heeft een mysterieuze sfeer met zijn locatie in een kelder, midden in het creatieve centrum van de stad. In een underground sfeer, letterlijk en figuurlijk, geniet je ook van perfecte cocktails gemaakt door barman Jacobo di Domenico.

OX IMGL2920
OX restaurant Rotterdam

Restaurant Rotonde

Restaurant Rotonde, een zaak dat aan de Goudsesingel gevestigd is, is genomineerd in de categorie 'Best New Green Fine Dining' . Het restaurant onderscheidt zichzelf met heerlijk vegetarische en veganistische gerechten die niet alleen lekker zijn als je nooit vlees eet, maar voor iedereen. Naast gezond, eet je er ook nog verantwoord. Zo worden producten van grote multinationals vermeden en wordt er over alles nagedacht of het wel eerlijk is voor de wereld.

Rotonde Rotterdam
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
14 september 2022
Frontrunner