Logo
Junkfood dag

Tijd voor een lekkere vette hap!

Maas Meisjes in de Vegan Junkfood Bar Rotterdam
Esmay van de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
Geschreven door Esmay van De Maas Meisjes
19 juli 2022
Frontrunner Eten & Drinken

Op 21 juli is het Internationale Junkfood Dag! Een dag die De Maas Meisjes niet ongemerkt voorbij laten gaan. Graag neem ik jullie mee naar een aantal van onze favoriete plekken in Rotterdam centrum voor een lekkere vette hap.

En geloof me: die plekken zijn er meer dan genoeg. Het is nog lastig om een selectie te maken, maar toch waag ik een poging. Wie weet komt er snel een vervolg op dit onderwerp?!

Ter Marsch & Co

Op de welbekende Witte de Withstraat in hartje centrum vind je één van de filialen van Ter Marsch & Co. Wellicht komt het je al bekend voor, want dit burgerrestaurant is ook in andere steden te vinden. Toch vind ik het de moeite waard om deze mee te nemen in mijn lijst met hotspots. Hier kom je namelijk voor de meest lekkere, sappige burgers.

De Koreaanse Gojira-Burger wist meerdere prijzen in de wacht te slepen en ook de patat van Ter Marsch & Co werd eerder bekroond tot de beste patat van Nederland. Reden genoeg om een keer langs te gaan toch? Mijn favoriet hier is de Ter Marsch Grande!

Ter Marsch en Co The Gojira Burger Rotterdam

Tante Nel

Tante Nel is een begrip in Rotterdam. De Rotterdamse snackbar die net iets anders is dan de ‘’gewone’’ snackbar. Je vindt de vestiging op de Pannekoekstraat (zijstraat van de Meent). Hier kan je terecht om je vette cravings af te halen, maar je kan ook prima ter plekke aanschuiven. Met een gezellig groot terras is het een prima plek om te vertoeven.

Bij Tante Nel is de keuze reuze. Een normale patat, een patatje rendang of een patatje stoofvlees, hier vind je het allemaal. Ook zit je hier goed voor snacks. Naast de standaard opties kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld truffelkroketjes en kaas en rucola kroketjes! Do I need to say more?!

Tante Nel Rotterdam

Bram Ladage

Een "brammetje" is ondertussen een waar begrip in Rotterdam. Iedereen kent het, iedereen lust het. Wat mij betreft haal je één van de lekkerste patatjes bij de filialen van Bram Ladage. Het was even schrikken toen de locatie op Binnenwegplein werd gesloten, maar gelukkig openen ze binnenkort weer hun deuren.

Een patatje bij Bram Ladage haal je om on the go op te eten of om er thuis van te genieten. Mijn all time favourite junkfood combinatie is een patatje oorlog met uitjes en een kipcorn. Ik krijg al trek bij het schrijven van dit artikel. Ik breng snel weer een bezoek aan één van de filialen, jij ook?!

Bram Ladage Rotterdam De Maas Meisjes

Vegan Junkfood Bar

Je raadt het waarschijnlijk al, maar bij de Vegan Junkfood bar eet je volledig plantaardig. Op deze manier kan je het eten van een vette hap wellicht wat meer verantwoorden naar jezelf.

De locatie in Rotterdam is te vinden op de Schiedamse Vest (om de hoek van de Witte de Withstraat). Je krijgt hier de meest bijzondere creaties voorgeschoteld: van roze- en paarse knoflooksaus tot zwarte- en roze buns voor je burger. Je eet hier de lekkerste (loaded) fries, burgers en kapsalons. Mijn favoriet hier is de Mc Cruelty free burger!

Maas Meisjes in de Vegan Junkfood Bar Rotterdam
Vegan Junkfood Bar Rotterdam

Waar haal jij je vette hap in Rotterdam Centrum? Voor nog meer inspiratie lees je dit artikel over lekkere snacks in Rotterdam.

Esmay van de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
Geschreven door Esmay van De Maas Meisjes
19 juli 2022
Frontrunner Eten & Drinken