Logo
Soju kip
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
3 augustus 2022
Frontrunner

Aan de drukte in de Markthal te zien, weet je dat de vakantieperiode weer in volle gang is en lijkt het alsof het toerisme zijn oude niveau alweer bereikt heeft.

Het is mooi om te zien dat Rotterdam ook over de grens steeds bekender wordt. Maar naast dit icoon heeft de stad natuurlijk nog veel meer culinaire verrassingen te bieden.

Of je nu met een van de vele riviercruises bent gekomen, een dagje uit bent, of gewoon eens iets nieuws wilt proberen, hieronder vind je mijn tips voor een heerlijk dagje smikkelen in Rotterdam!

Harvest Coffee Brewers

Om de dag goed te beginnen, zijn een stevig ontbijt en een lekker bakkie natuurlijk onmisbaar. Geen betere plek die deze combinatie tot in de puntjes verzorgd heeft dan Harvest Coffee Brewers aan de Glashaven.

In een gezellig drukke en knusse sfeer serveren ze hier ware kunstwerkjes op je bord. Het menu biedt een goed aanbod en daarnaast zijn er ook nog een aantal “specials”. Deze gerechten/koffies wisselen iedere paar weken en weten altijd te verrassen. Mijn favoriet is toch wel het geroosterde desembrood met roerei waaraan je allerlei losse bijgerechtjes kan toevoegen zoals gebakken champignons, knakworsten die écht knakken of de huisgemaakte boter. Alles komt uit de buurt en is kakelvers. Een perfect gezette cappuccino maakt het helemaal af.

Mocht je nu niet zo’n ontbijter zijn, dan kun je ook altijd nog even binnen hoppen voor een klein tussendoortje. Je vindt er namelijk ook een ruime keuze aan muffins, koekjes en andere zoetigheid. Ik neem graag de canelé: lekker krokant van buiten en mooi luchtig van binnen.

Ben je puur geïnteresseerd in de koffie, dan kun je hier ook prima terecht. Een heuse koffiemenukaart geeft advies over de verschillende filterkoffies, espresso’s en cold brews, waarbij je zelfs je koffiebonen kan kiezen.

Harvest patisserie
Harvest brunch
‘Ze serveren hier ware kunstwerkjes op je bord’
Frontrunner Thijs

De Kade

Begint het rond het middaguur weer te knagen? Geen nood, bij De Kade aan de West-Kruiskade haal je de lekkerste Surinaams-Chinese broodjes! Het maakt eigenlijk niet uit op welke dag van de week ik hier kom, er staat altijd wel een rij. Gelukkig zijn ze achter de toonbank altijd druk voor je in de weer en loop je snel met je broodje weer naar buiten. Er is een klein terras, maar in het park aan de overkant van de straat kun je ook lekker genieten van je lunch.

Er is een groot assortiment en het mooie is dat er ook veel vegetarische broodjes op het menu staan. Sommige worden bereid met vleesvervangers, maar de meeste zijn authentiek vegetarisch. Probeer zeker eens de vegetarische versie van dé Surinaamse klassieker: pom. Alhoewel ik toe moet geven dat iets simpels als een broodje (echte) pikante kip ook niet te versmaden is. Daarna kun je er weer tegenaan.

De Kade gevel

Sojubar

Voordat ik Sojubar in de Witte de Withstraat leerde kennen, had ik bij KFC toch andere associaties. Maar wat ben ik blij dat deze prachtige Oosterse traditie ook in Rotterdam steeds populairder wordt! Korean fried chicken gaat traditioneel gezien altijd goed samen met een biertje en daarmee is het de perfecte manier om je dag af te sluiten. Of je hier nu even neerstrijkt voor alleen een drankje met een stukje kip, of volwaardig gaat dineren, je zult zeker niet teleurgesteld worden.

Ligt gefrituurde kip je misschien iets te zwaar op de maag of houd je nu eenmaal niet zo van kluiven? Dan kun je ook altijd nog voor een wat subtieler Koreaans maaltje gaan. Zo serveren ze ook de welbekende bibimbaps en mandu. Vooral de pittige kimchi mandu kun je eigenlijk niet overslaan.

Soju kip
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
3 augustus 2022
Frontrunner