Logo
That's amore

Romantisch uiteten in Rotterdam Centrum

Square 47 1
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
5 april 2023
Frontrunner

Je bent van plan je liefje eens lekker mee uit eten te nemen naar een romantisch restaurant in Rotterdam Centrum, maar je weet even niet waar je moet zijn. Je wilt dan niet alleen goed eten, maar je bent natuurlijk ook een beetje op zoek naar een liefdevolle sfeer.

Op culinair vlak heeft Rotterdam in ieder geval een hoop te bieden, maar ik ben deze keer op pad gegaan om eens te kijken of er ook romantiek te vinden is deze rauwe havenstad. Ik vond een aantal leuke plekjes. Of je nu een bescheiden romanticus bent, of liever meteen alles uit de kast haalt, ik kan voor beiden wel een adresje aanbevelen.

Brasserie Pierre

Te beginnen met Brasserie Pierre. Deze knusse en gezellige brasserie neemt je even helemaal mee naar hartje Parijs. De intieme setting aan de kleine tafeltjes is de perfecte gelegenheid voor een romantisch diner voor twee. Op de kaart vind je veel Franse klassiekers zoals een steak tartare, coq au vin of boeuf bourguignon en alles is zowel in groot als klein formaat te verkrijgen. Ideaal dus om én alles samen te kunnen delen én tegelijkertijd van alles wat te proeven. Daarnaast zijn er nog een aantal variërende dagspecialiteiten zodat je altijd weer verrast wordt. Je vindt Pierre in de Pannekoekstraat, naast de Binnenrotte.

‘Deze knusse en gezellige brasserie neemt je even helemaal mee naar hartje Parijs.’
Thijs

JAQ

Een andere kandidaat is JAQ, gelegen in het luxe Hilton hotel. De eerste indruk bij binnenkomst is meteen al goed. Het restaurant heeft prachtige hoge plafonds en grote ramen die zorgen voor een ruimtelijke en lichte sfeer. Het interieur is modern en toch sfeervol. De kaart biedt verschillende opties, van sappige steaks tot verse vis en goede vegetarische gerechten. Er is voor ieder wat wils. Daarnaast adviseert het personeel je graag bij de juiste wijnkeuze waardoor je samen nog eens een lekker glaasje kunt drinken.

Wil je meer lezen over mijn ervaringen van een avond bij JAQ? Lees het via onderstaande button.

Alexander Sporre JAQ FINAL 101 edited
Romantisch dineren bij JAQ.
Pierre Creme Brûlée Thijs van Lith
Deel een overheerlijke crème brûlée met je date bij Pierre.

Square ‘47

Als laatste is er dan nog het exclusieve Square ‘47, in het hart van de stad aan het Schouwburgplein. De setting bij deze plek nodigt je meteen uit om de avond te beginnen met een glas champagne. Binnen is de verlichting gedimd en de vele houten elementen zorgen voor een gezellige sfeer. De tafels zijn er zo opgesteld dat je genoeg privacy hebt en je kunt genieten van een intieme avond uit, terwijl er wel genoeg reuring om je heen is waardoor het er altijd gezellig druk is.

Het menu van Square '47 biedt een ruime keuze aan gerechten die elk op hun eigen manier uniek zijn. Alles op de kaart is bereid met hoogwaardige en verse ingrediënten en dat proef je in elk gerecht terug. Van een simpele garnalenkroket tot overweldigende sushi, werkelijk elk gerecht is prachtig opgediend en de smaken zijn fantastisch. Square ‘47 werkt volgens een shared dining principe, dus zo kun je nog eens een vorkje van elkaars bord meeprikken. Probeer vooral eens de Brioche McFoie, dan weet je zeker dat jullie een geslaagd avondje uit hebben.

Mijn volledige ervaring van een avond dineren bij Square '47 lees je via onderstaande button.

Square 47 1
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
5 april 2023
Frontrunner