Logo
Vleesvrij

Vegetarische restaurants in Rotterdam Centrum

Rozey desserts zl
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
10 maart 2023
Frontrunner

Voor een avond dineren bij een vegetarisch restaurant, zit je in Rotterdam Centrum goed. Of je nou trek hebt in een gezonde hap, een all-you-can-eat concept of een romantisch diner. Hieronder delen we een aantal leuke vegetarische restaurants in Rotterdam Centrum die je moet proberen.

Spirit

Bij Spirit kan je heerlijk vegetarisch eten van een gigantisch buffet. We vinden Spirit aan de Mariniersweg, in de Groene Passage. Hier zit bijvoorbeeld ook de vegetarische supermarkt de Gimsel in.

Bij Spirit worden uitsluitend biologische en vegetarische producten verkocht. Deze schep je op bij het buffet. Bij de kassa laat je je gevulde bordje even wegen en je betaalt per gram. Het menu bestaat uit gerechten van over de hele wereld, maar dan natuurlijk wel in een vegetarisch jasje.

Bij Spirit wordt vooral gebruik gemaakt van de vleesvervangers tempeh en soja. Wat ook belangrijk is om te vertellen is dat er bij Spirit geen gebruik wordt gemaakt van suiker. Ze gebruiken in het vegetarische restaurant liever rijststroop, ahornsiroop of dadels om de gerechten op te zoeten. Probeer dus vooral een gebakje, want die zien er heerlijk uit!

Groene Passage buitenkant

Rotonde

Restaurant Rotonde viel de afgelopen tijd al op met bijvoorbeeld een nominatie voor een grote horeca prijs. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het restaurant aan de Goudsesingel is namelijk vegetarisch én heerlijk.

Naast gezond en vegetarisch is Rotonde ook nog eens verantwoord. Het restaurant koopt hun producten voornamelijk in bij lokale productent. Op die manier houden ze de gerechten ook zo puur mogelijk. Op je bord vind je bijvoorbeeld gerechten met namen als "beukenzwam", "prei" of "bloemkool". Lekker recht voor de raap dus. Dat samen met een natuurlijke wijn en een gezellige sfeer creërt een heerlijke avond.

Rotonde Rotterdam

Leaf Vegetarian

De naam zegt het natuurlijk al, want bij Leaf Vegetarian eet je heerlijk vegetarisch, in een Aziatisch jasje. Het menu kan misschien verwarrend zijn, omdat ze woorden als vlees en vis gebruiken, maar we kunnen je verzekeren dat er alleen plantaardige vervangers worden gebruikt.

Een greep uit de gerechten van Leaf zijn vis in Szechuan saus, Thaise groene curry met kip, en de Tom yum curry met kip en garnalen. Alle gerechten zijn gemaakt op basis van soja.

Leaf 1
Leaf 2

Rozey

Rozey begon in 2019 in Rotterdam en is uitgegroeid tot een franchise met vestigingen in Den Haag, Delft en Amersfoort. Een concept waar veel mensen blij van worden, want het is niet alleen all-you-can-eat, het is ook allemaal vegan of vegetarisch.

De kaart bestaat uit allerlei lekkere fine dining gerechten. Denk aan mini burgers, zeewier bitterballen, vegan coquilles en meer. Ideaal dus om lekker te delen.

Rozey diner 2 zl
Rozey interieur zl 1
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
10 maart 2023
Frontrunner