Logo
Overdekt winkelen

Verken leuke winkelcentra in Rotterdam Centrum

Binnenstad CS 5861
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
26 september 2022
Frontrunner

Op zoek naar een winkelcentrum in Rotterdam Centrum? Dan ben je hier aan het goede adres. Het wil natuurlijk nog weleens regenen in onze stad, dus dan is het fijn om overdekt te winkelen.

Hieronder vind je drie winkelcentra in onze binnenstad. Veel shopplezier!

Central Plaza

Midden in hartje Rotterdam Centrum ligt het overdekte winkelcentrum Central Plaza. Het wordt ook wel gezien als de entree (start en einde) van het Rotterdamse winkelgebied, omdat het zich recht tegenover Centraal Station bevindt.

Wat kan je allemaal verwachten in dit winkelcentrum? Hier kun je op je gemak een koffie'tje drinken met collega's, heerlijk lunchen, dineren of uitgebreid shoppen. Zo vind je hier twee winkels van Superstellar, dé plek voor exclusieve kindermode. Maar ook Bargello Parfums, waar ze dames-, heren- en unisex geuren verkopen, maar ook interieurgeuren, zeep, crèmetjes en body mists. Ideaal als je op zoek bent naar een mooi cadeau.

Lekker eten doe je bij The Gallery Kitchen. Terwijl jij ontspannen geniet van de huiselijke sfeer, kun je uren kijken naar alle mensen die zich van en naar het station haasten. Trek in sushi? Schuif dan lekker aan bij Miso Sushi.

Cocinelle Fashion street art Rotterdam
Superstellar is een echte must-see door de te gekke street art van de Rotterdammer With-Jee.
The Gallery Kitchen Central Plaza Rotterdam eten
Lekker eten doe je bij The Gallery Kitchen.
Binnenstad 057065
Central Plaza
Lees meer over de entree van het winkelgebied

Markthal

De Markthal is een echte Rotterdamse eyecatcher. Het gebouw, een grijze boog met tientallen ramen en een kleurrijk plafond, wordt dankzij het rijkelijk versierde plafond ook wel het Sixtijnse kapel van Rotterdam genoemd. De bouw van dit imposante stukje architectuur begon in 2009. Uiteindelijk werd het in 2014 opgeleverd en daarmee is het een redelijk nieuwe aanwinst voor Rotterdam Centrum.

Naast dat het gebouw prachtig is om te zien, heeft de Markthal natuurlijk ook een duidelijke functie. Het is namelijk een overdekte markt met tientallen leuke (en lekkere) kraampjes met verschillende street food en restaurants. Ideaal dus als je boodschappen moet doen of trek hebt in lekker eten.

In de Markthal zijn ook een handvol winkels te vinden, zoals de Holland & Barrett, Etos, Kookwinkel Habitas en Naturals.

Markthal roltrappen 2014 ️ Ossip van Duivenbode
Bram Ladage Markthal Rotterdam
Comfort food in de Markthal
Bekijk hier wat voor lekkers je kan krijgen in de Markthal

De Groene Passage

De Groene Passage is een klein winkelcentrum in Rotterdam Centrum waar je duurzame winkels en restaurants kan vinden. Ken je bijvoorbeeld restaurant Spirit al? Hier schep je zelf op bij hun uitgebreid vegetarisch en biologisch buffet voor ontbijt, lunch en diner. Aan de kassa wegen ze vervolgens jouw bordje en betaal je per 100 gram.

Maar duurzaam winkelen kan ook goed in de Groene Passage. Bewuste boodschappen doe je bij Gimsel en de biologische slager De Groene Weg. Duurzame producten voor in huis vind je bij Van Binnen, zoals plantaardige verf, vloeren en woonaccessoires.

Of ben je op zoek naar een leuk cadeau? Breng dan een bezoek aan de fairtrade Wereldwinkel Rotterdam Centrum. Hier koop je originele wereldse cadeaus voor jong en oud. Een fijne bijkomstigheid van hier shoppen is dat je bijdraagt aan het bestrijden van armoede in de wereld.

Skins Rotterdam 02
Shoppen voor cadeautjes
Ontdek leuke cadeauwinkels in Rotterdam Centrum!
De Groene Passage vind je hier!

Nog meer winkels in Rotterdam Centrum ontdekken? Browse dan lekker rond op de #RotterdamCentrum website en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
26 september 2022
Frontrunner