Logo
De straat op

De favorieten van de Rotterdammers

Harini Ravi
Rob Ittmann
Geschreven door Rob Ittmann
30 december 2021
Frontrunner

Rotterdam Central District is een wijk in ontwikkeling. Wat betekent dat het voor velen nog onontdekt terrein is. We gaan de straat op om te vragen naar de beste restaurants en bars van Rotterdam. Op een winderige middag deelde jullie je favoriete plekjes om te ontsnappen aan het koude herfstweer.

Update: t/m 14 januari moeten helaas alle niet-essentiële winkels en horeca de deuren sluiten. Informatie in dit artikel kan daarom (deels) niet aansluiten op de huidige regelgeving. Houd onze pagina met actuele informatie over de lockdown in de gaten voor wat er wel mogelijk is in Rotterdam Centrum.

Update: until January 14, all non-essential shops and restaurants have to close their doors. Information in this article may therefore (partly) not be in line with current regulations. Keep an eye on our page with current information about the lockdown for what is still possible in Rotterdam Centre.

Anne Plaisier (33)

“DeKoffiebar in de Karel Doormanstraat is een van mijn favoriete plekken om een kopje koffie te drinken. Er hangt een leuke sfeer en ze serveren echt goede koffie. Bovendien hebben ze een groot terras waar je heerlijk mensen kunt kijken. Als het buiten koud wordt, hebben ze allemaal verschillende soorten warme chocolademelk, dus een perfecte plek voor de koude maanden.”

Wouter Romeijn (28)

“Heb ik aanbevelingen? Absoluut, tonnen! In de Vijverstraat is het altijd heel chill, vind ik. Je hebt daar Mooie Boules en Brewpup Reijngoud. Er hangt een vriendelijke, zachte sfeer en het is er wat rustiger. Heel anders dan de Witte de Withstraat en de rest van het centrum.”

Anne Plaisier
Anne
Wouter Romeijn
Wouter

Ivo Moes (30)

“Tegenover Brew Dog is een kleine wijnbar die super goed is, genaamd LenselinQ. Het personeel is gepassioneerd en ze hebben geweldige wijnen. Het is niet goedkoop, maar ze vertellen er een heel verhaal bij, dus je krijgt er wat voor terug. Ik kwam er onlangs pas achter toen een collega me meenam. Maar je kunt er zeker van zijn dat ik er in de toekomst veel zal gaan.”

Harini Ravi (26)

“Ik ben hier onlangs verhuisd, dus ik ken niet veel plekken. Maar ik weet wel dat Pho echt goed is! Het is een Vietnamees restaurant en ik heb net een broodje bami met tofu van ze gehaald voor de lunch – ik ben vegetariër, dus het is heel fijn om goede opties te hebben voor veganisten en vegetariërs.”

Ivo Moes
Ivo
Harini Ravi
Harini

Tim Uludag (49)

“Voor goede koffie en warme appeltaart ga ik naar Dudok, dat ook een vestiging in het Centraal Station heeft. Daar staan ze natuurlijk om bekend. Ze leveren nu ook aan winkels, dus je kunt er thuis van genieten, maar het smaakt nog steeds het lekkerst als het aan jou wordt geserveerd. Dat is mijn aanbeveling, niet alleen voor koffiepauzes in de ochtend, maar op elk moment van de dag, haha.”

Arnaud Baboelall (33)

“Het lekkerste Surinaamse eten hier vind je bij De Kade. Als ik Surinaamse afhaalmaaltijden krijg, is dat de enige plek waar ik echt ga en ik denk dat het letterlijk dag en nacht open is. Ze hebben de plaats een paar jaar geleden opnieuw ingericht, dus als je nu gaat, kun je direct in de keuken kijken. Het personeel werkt snel en het is geweldig voor onderweg.”

Tim Uludag
Tim
Arnaud Baboelall
Arnaud

Christie Aerts (56)

“Toen ik hier woonde, ging ik veel naar Lux, het beste restaurant ooit, als je het mij vraagt. Het eten is goed, de sfeer is ontspannen en het personeel is geweldig. Daar zie je echt die Rotterdamse ‘cut the crap and get to work’ mentaliteit, waar ik van hou. Ik voel me daar thuis.”

Karla Cervar (22)

“Ik ben eigenlijk nergens meer geweest, sinds ik hier pas ben komen wonen. Mijn vriend raadde mij echter Biergarten aan. Ik heb gehoord dat het hier behoorlijk beroemd is en ze vertelden me dat het een erg coole plek is; ontspannen en met veel jonge mensen. Ik zal zeker binnenkort hun bieren bezoeken en proberen.”

Christie Aerts
Christie
Karla Cervar
Karla
Rob Ittmann
Geschreven door Rob Ittmann
30 december 2021
Frontrunner