Logo
COVID update

Lockdown - maar dit kan nog steeds!

Prachtige kerstverlichting koopgoot Rotterdam Centrum Jan Kok

Het is je vast niet ontgaan dat in Nederland alle niet-essentiële winkels en horeca de deuren moeten sluiten t/m 14 januari. Dat is natuurlijk hartstikke balen, maar in #RotterdamCentrum volgen we uiteraard de regelgeving en maken we er met elkaar het beste van!


Houd deze pagina de komende tijd in de gaten voor updates. Want er zijn gelukkig nog steeds dingen die wel kunnen in Rotterdam Centrum:

Afhalen bij je favo winkel of horecazaak

Bij veel winkels en horecazaken kun je online een bestelling plaatsen en zelf je goodies ophalen. Click & Collect, inclusief retourneren, is namelijk wel toegestaan. Bestellen en afhalen bij horeca ook.

Dus al je leuks en lekkers kan je nog steeds op tijd in huis hebben voor de feestdagen! Zo ben je gelijk lekker buiten en aan het bewegen. We proberen het maar van de positieve kant te zien!

Inmiddels hebben Decathlon, Lush, Swatch, Siebel Juweliers en Hunkemöller al aangegeven open te blijven voor Click & Collect. Bekijk dit handige overzicht van alle zaken die aangeven Click & Collect aan te bieden. Deze wordt regelmatig geüpdatet. Houd dus deze website, maar ook die van je favo winkel in #RotterdamCentrum, goed in de gaten.

LUSH Rotterdam Koopgoot
Haal je kerstcadeautjes bij de Lush op met Click & Collect!
Lush kerstproducten

Een stadswandeling maken

Geniet van de sfeerverlichting en lasershow tijdens een stadswandeling in Rotterdam. #RotterdamCentrum ziet er echt zo heerlijk sfeervol uit in deze donkere dagen. Dus neem een thermoskan koffie, thee of Glühwein mee (of haal iets af bij een van je favoriete horecazaken), maak een warme wandeling door het centrum en geniet ondertussen van de prachtige lichtjes op de Lijnbaan, in de Koopgoot en de lasershow op de Coolsingel.

Hou daarbij natuurlijk wel rekening met de toegestane groepsgrootte voor buiten.

‘Maak een warme wandeling door het centrum en geniet ondertussen van de prachtige lichtjes op de Lijnbaan, in de Koopgoot en de lasershow op de Coolsingel.’
#RotterdamCentrum
Lasershow op de Coolsingel 65 Lasers Mothership Ossip
De lasershow is nog te zien op de Coolsingel tot 9 januari.
Kerstcadeaus koopgoot versiering Rotterdam Centrum Jan Kok

Bezoek je favo musea online

Helaas gaat het bezoeken van een museum even niet, maar frontrunner Anika weet daar een oplossing voor. Veel musea in Rotterdam bieden namelijk online (en buiten) een kijkje in hun collectie. In haar artikel tipt zij welke (online) alternatieven voor een museumbezoek de moeite waard zijn.

Zo kun je een groot deel van de Boijmans collectie, met grote namen als Van Gogh, Monet, Kandinsky en Dalí, vanuit je luie stoel via de vernieuwde website van Boijmans bewonderen. Ook de complete collectie van het Nederlandse Fotomuseum is online te bekijken en een deel van hun collectie is geclusterd in interessante webexposities. Of breng een virtueel bezoekje aan het Museum Rotterdam 40’ - 45’.

Dan nog een (offline) cultureel uitstapje: een bezoekje aan de video-installatie in het Museumpark. Hartstikke leuk als je de vorige tip hebt opgevolgd en een stadswandeling gaat maken!

Video installatie depot avond rotterdam
Bewonder de video-installatie van Pipilotti Rist tijdens een stadswandeling.
Collectie boijmans van beuningen rotterdam
Of bewonder online de Boijmans collectie.

Essentiële boodschappen doen

Het is nog altijd mogelijk om boodschappen, verzorgings- en of medische producten te halen. Essentiële winkels en een aantal andere branches zijn namelijk uitgezonderd van de sluitingsverplichting, zoals bijvoorbeeld de supermarktafdeling van de HEMA. Dat betekent dat supermarkten en drogisterijen in #RotterdamCentrum wel open zijn tot 20:00 uur.

Ga natuurlijk alleen naar de essentiële winkels indien je ook echt iets nodig hebt!

Rij voor HEMA Rotterdam Centrum
De supermarkt afdeling van de HEMA blijft open!