Logo
Hapje eten

In de buurt van Rotterdam Centraal Station

Jack Bean Centraal station Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
31 augustus 2021
Frontrunner

Als je in onze stad aankomt sta je natuurlijk te springen om meteen een hapje te eten. Als je aankomt op Rotterdam Centraal Station heb je geluk, want hier zijn genoeg toffe restaurantjes en cafes in de buurt om te proberen.

When you arrive in our city you are of course eager to grab a bite to eat. When you arrive at Rotterdam Central you are in luck, because there are plenty of nice restaurants and cafes here for great food and drinks.

Hieronder een aantal favorieten van de redactie! Of je nou gelijk door gaat en iets to-go nodig hebt of juist even rustig wat wilt eten. Bij deze plekken is het allebei mogelijk.

Lebkov & Sons

Een goede kop koffie, allerlei soorten thee, cappuccino, latte macchiato en meer, dit alles heb je natuurlijk bij Lebkov & Sons. En dan heb ik de heerlijke belegde broodjes nog niet eens genoemd!

Alles bij Lebkov wordt door henzelf gemaakt met verse ingrediënten. Ze hebben verse broodjes, soep, salades, zoetigheden en fruitsapjes. Handig om af te halen, maar je kan ook in de zaak zitten en op je gemak alles opeten.

Dit leuke café/restaurant is gevestigd in het iconische Groot Handels gebouw, direct aan het Stationsplein naast Rotterdam Centraal Station. Het is een prachtige zaak. Dat in combinatie met de top locatie, lekker eten en drinken maakt het een favoriet van vele reizigers en Rotterdammers.

Below are some of the editors' favourites! Whether you need something to-go or want to take your time at the restaurant.

Lebkov & Sons

A good cup of coffee, all kinds of tea, cappuccino, latte macchiato and more, you have all of this at Lebkov & Sons. And I haven't even mentioned the delicious sandwiches!

Everything at Lebkov is homemade with fresh ingredients. They have fresh sandwiches, soup, salads, sweets and juices. Easy to grab as a to-go, but you can also sit in the store and eat everything at your leisure.

This nice café/restaurant is located in the iconic Groot Handels building, right on the Stationsplein next to Rotterdam Central Station. It's a beautiful restaurant. That, in combination with the top location, good food and drinks, makes it a favourite of many travellers and residents of Rotterdam.

Lebkov Sons Rotterdam
Lebkov sons broodje rotterdam centraal station

Altijd in de Buurt

Ook in het Groot Handelsgebouw, maar dan iets verderop aan de Weena, staat het brunch/lunch restaurant Altijd in de Buurt. Een gezellige plek om samen lekker te eten en drinken. Er zijn veel stopcontacten en er is goede WiFi, dus het is ook een top plek om een dagje te werken. Ideaal als je na al dat thuiswerken behoefte hebt aan een nieuwe omgeving.

Altijd in de Buurt staat bekend om hun vers gemaakte street food gerechten, zoals hun signature dish Chicken and Waffles. Eet je geen vlees? Probeer dan eens de Vegan and Waffles OG met huisgemaakte vegan Belgische waffels en tempura oesterzwammen.

Andere gerechten op het menu van Altijd in de Buurt zijn o.a. zoete aardappelfrietjes, quesadillas, bao buns en pannenkoeken. Genoeg lekkers om van te smullen!

‘Eet je geen vlees? Probeer dan eens de Vegan and Waffles OG met huisgemaakte vegan Belgische waffels en tempura oesterzwammen.’
#RotterdamCentrum

Jack Bean

Recht tegenover het station vind je Jack Bean. Hier eet je fast food, maar dan 100% plantaardig. Sinds 2018 is het de missie van Jack Bean om hun eten gezond en duurzaam te maken. Ze serveren makkelijke gerechten die in een handomdraai zijn klaargemaakt, maar zonder in te leveren op smaak en goede ingrediënten.

Daarnaast minimaliseren ze verspilling, koken ze uitsluitend met planten en werken ze met lokale boeren die werken met regeneratieve landbouw.

Op het menu vind je burgers en wraps, verschillende bowls zoals de Mexican Chili en Pad Thai Salad en kleine gerechten zoals de Spicy Mushroom Mac & Cheezy en White bean hummus & pita chips. Genoeg lekkers om uit te kiezen en zonder schuldgevoel op te smikkelen.

Jack Bean Centraal station Rotterdam

Ayla

Loop een stukje verder naar het Kruisplein en hier vind je Ayla, een populair Mediterraans restaurant. Ayla neemt je met hun gerechten mee door de Mediterrane, van Casablanca tot Beiroet, via Sevilla en Istanbul. Hier ben je elke dag welkom voor brunch, lunch, borrels, diner of gewoon een drankje.

Denk aan gerechten zoals verse burrata, ceviche, overheerlijke patatas bravas of een portie gebakken oesters. Allemaal lekkernijen om te delen!

Neem ook zeker een van hun speciale cocktails. De barmanager van Ayla, Allan Brown, draagt zelfs de titel Best Bartender Rotterdam 2020!

Ayla shared dining Rotterdam Centraal
Ayla Mediterranean Sour cocktail Rotterdam

The Harvest

Achter centraal station, op de hoek van de gezellige Proveniersstraat, vind je restaurant The Harvest. Bijna alles op het menu is vegetarisch, maar je kan wel kiezen voor een stukje vlees. Ze koken lokale, seizoensgebonden maaltijden.

Kies een kant en klare bowl of stel zelf je bowl samen. Eerst kiest je de basis van het gerecht, vervolgens twee gerechten van de groenteboer en tot slot kun je er nog een vegetarisch gerecht of een stukje vlees erbij kiezen. Genieten maar!

The Harvest etalage Rotterdam Centraal
The Harvest gerechten Rotterdam Centraal
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
31 augustus 2021
Frontrunner