Logo
Krozantatghg7
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
5 juni 2024
Frontrunner

Er valt me de laatste tijd iets op. Het lijkt wel of er steeds meer bakkers zijn die zich bezig houden met de kunst van het maken van croissants. Wat mij betreft is dit hét perfecte broodje om de dag mee te beginnen.

Ik kan onwijs genieten van de boterige smaak van een goede eenvoudige croissant, alhoewel een plakje kaas of een beetje jam ook erg lekker kan zijn. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Je hoeft er in ieder geval niet meer voor naar Parijs, want ook in Rotterdam vind je steeds meer goede boulangers. Hierbij dus wat adresjes in de stad waar jij ook zo’n fantastische croissant kan scoren!

Krozant

De betere plekjes zijn altijd wat moeilijker te vinden. Voor Krozant geldt dat zeker. Van buiten is er eigenlijk niks te zien, maar als je eenmaal het Groot Handelsgebouw ingelopen bent en je weg naar de parkeergarage gevonden hebt, vind je daar het ultieme croissant walhalla: Krozant. Lekker Rotterdams, want zegt nou zelf: hoeveel mensen ken jij die het daadwerklijk nog op z’n Frans uitspreken?

Bij Krozant draait alles om de croissant, of althans het deeg. Je kunt kiezen uit veel soorten. Zo zijn er amandelkrozants, pistachekrozants, maar ook pains au chocolat. Overweeg vooral eens je krozant te laten beleggen met ietwat ongewone combinaties. Zelf ben ik wild van de (truffel)eiersalade, maar ook de krozant club valt goed in de smaak. Daarnaast vind je er andere creatieve creaties, zoals de chicken sausage roll. Een soort pig in a blanket, maar dan stukken beter! Krozant heeft ook heerlijke koffie van de Rotterdamse Giraffe Coffee Roasters.

Krozant croissant Rotterdam Thijs van Lith
Krozantatghg7

Petit Jean

Net een stukje verderop, vlakbij een ander station, vind je Petit Jean. In het oude Station Bergweg, dat inmiddels is omgebouwd tot foodhall met een hoop andere culinaire hoogstandjes, vind je deze hippe Frans geïnspireerde bakker. Misschien kende je ze al wel toen ze nog in de Zoho Expo te vinden waren, maar sinds begin dit jaar zijn ze dus verhuisd naar hun nieuwe plek.

Zodra je de vitrine ziet, weet je dat ze bij Petit Jean alles op de rails hebben. Naast de boterige croissants en luchtige chocoladebroodjes vind je hier ook een overdaad aan ander lekkers. Wil je na je ontbijt nog een toetje scoren, dan weet je dat je hier aan het juiste adres bent.

‘Zodra je de vitrine ziet, weet je dat ze bij Petit Jean alles op de rails hebben.’
Thijs van Lith

Wolly

Aan de waterkant van het Noordplein zit Wolly, een hippe brunchzaak met een geweldig concept: de guilty croissant. Dit is een heerlijke combi van fijn croissantdeeg met een wisselende vulling. Zo zijn er versies met amarena kersen, rozengelei of aardbeien met slagroom. Het hele jaar door worden er verschillende versies geserveerd. Ik denk nog vaak met goede herinneringen terug aan de variant gevuld met een crème van pistache. De guilty croissant die op dit moment op het menu staat, is er een met carrot cake.

Ga zeker eens langs wanneer er weer eens een croissant party gehost wordt. Tijdens dit speciale evenement kun je alle guilty croissants van de afgelopen periode nog eens proberen in mini formaat. Erg leuk dus als je altijd al moeite had met kiezen, of wanneer je eens een proeverijtje met vrienden wil houden. Houd de planning van Wolly dus goed in de gaten.

Petit Jean croissant Rotterdam Thijs van Lith
Petit Jean
Wolly croissant party Rotterdam
Wolly
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
5 juni 2024
Frontrunner