Logo
Bar Stroom

Nieuwe hotspot in de oude wildwaterbaan van Tropicana

Barstroom florine van rees3
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
3 april 2024
Frontrunner

Goed nieuws voor wie het zonovergoten terras van het voormalig tropische zwembad Tropicana heeft gemist! Rotterdam krijgt één van haar meest iconische plekken aan de Maas terug. Op vrijdag 19 april opent de gloednieuwe Bar Stroom haar deuren in de oude wildwaterbaan.

Hier geniet je straks van de beste lokaal gebrouwen biertjes, verspillingsvrije mocktails en een betaalbare plant-based menukaart met lokale groenten en heerlijke producten van voedselpioniers uit BlueCity.

Unieke locatie

Creatief, speels en tegen de stroom in: straks ben je elke donderdag tot en met zondag welkom voor lunch, borrel en diner op één van de meest unieke locaties van Rotterdam. Gevestigd in het oude Tropicana gebouw en in het huidige BlueCity, werkt Bar Stroom samen met lokale boeren, vernieuwende voedselondernemers en Rotterdamse cultuurmakers om verandering teweeg te brengen. Op het bord, in het glas én op het podium.

Barstroom florine van rees5

Circulair, lokaal, verspillingsvrij en plantaardig

Bar Stroom werpt altijd een blik op de stad en haar stromende Maas, maar ook op de toekomst. Circulair, lokaal, verspillingsvrij en plantaardig eten is hier de norm. “Met onze kaart willen we laten zien dat iedereen op een positieve en laagdrempelige manier een steentje kan bijdragen aan de grote vragen van nu: het klimaat, maar ook je eigen welzijn. En dat een duurzame keuze ook toegankelijk, betaalbaar en gezond kan zijn," aldus Thibaud Ducoulombier, de bedrijfsleider van de nieuwe horecazaak aan de Maasboulevard.

Dat is terug te zien op de kaart, die plantaardige chef en ambassadeur van Het Nieuwe Nassen Pepijn Schmeink heeft samengesteld. Hierop staan lekkere, gezonde en seizoensgebonden gerechten met lokale gewassen, bodemverbeteraars en zo veel mogelijk producten van ondernemers uit BlueCity. Denk aan falafel gemaakt van groente-afval, pasta van regeneratieve gewassen en plantaardige köfte van gluten. En ja, ook de iconische oesterzwammen van Rotterzwam, gekweekt op eigen koffiedik, verschijnen op tafel in de vorm van rendang of een bitterbal!

‘Met onze kaart willen we laten zien dat iedereen op een positieve en laagdrempelige manier een steentje kan bijdragen aan de grote vragen van nu: het klimaat, maar ook je eigen welzijn.’
Thibaud Ducoulombier, de bedrijfsleider van de nieuwe horecazaak aan de Maasboulevard
Barstroom florine van rees2
Barstroom florine van rees

Verspillingsvrije mocktails en gebrouwen bieren

De drankkaart sluit naadloos aan op het eten met onder andere wijn in herbruikbare flessen van Retour de France, natuurwijn van Far Out Drinks, lokale thee van Wilderland, circulaire biertjes van in-house brouwerij Vet & Lazy en de beste mock- en cocktails van Rotterdam, dankzij Roze Bunker.

De fruitslagers van het laatstgenoemde merk leveren met hun fruitsiropen een duurzaam alternatief voor frisdranken. Want waarom zou je water verplaatsen als dit gewoon uit de kraan komt? Door water pas op het laatst toe te voegen, besparen we veel transport en onnodig verpakkingsmateriaal. “Bovendien werken ze met reststromen en lokale kruiden, die de biodiversiteit vergroten. Roze Bunker is een goed voorbeeld van een merk dat tegen de stroom in durft te zwemmen. Met dit soort leveranciers willen wij werken.”

Barstroom florine van rees4

Openingsweekend

We moeten nog maar een paar weekjes wachten. Op 19 april gaat Bar Stroom open! En dit wordt meteen gevierd met een weekendprogramma van vrijdag 19 tot zondag 21 april.

Op vrijdagavond vindt er een gratis openingsfeest plaats met dj’s van Operator, lekkere borrelhappen en een heuse pingpong competitie. Op zaterdag chill je heel de dag op het grote terras en op de laatste dag van het weekend geniet je hier van de ultieme zondag. In de ochtend verzamelen wielrenners en hardlopers bij Bar Stroom om de stad in te trekken. Tegelijkertijd vindt er yoga in de Dome plaats met een afsluitende lunch, waar alle sporters elkaar aan tafel ontmoeten. In de middag staat er een jazzconcert op het programma.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
3 april 2024
Frontrunner