Logo
Summer, sun & ice cream

3x bijzondere ijssalons in Rotterdam Centrum

Le Fanfare Icecream Rotterdam
Profile Picture Sara Owusu Rotterdam
Geschreven door Sara Owusu
5 juli 2023
Frontrunner

Op zoek naar een verfrissende zoete snack in Rotterdam Centrum? Tijdens de warme zomermaanden ben je misschien niet zo gemotiveerd om de hele dag in de brandende zon rond te lopen om nieuwe specialiteiten te ontdekken.

Daarom laat ik je kennismaken met mijn drie favoriete insider-ijssalons voor een verkoelende verfrissing die je zeker niet direct gevonden zou hebben!

Le Fanfare Outlet

De kleurrijke winkel van Le Fanfare doet me een beetje denken aan de villa van Pipi Langkous en biedt kinderkleding van maat 56 tot 156 (allemaal van biologische merken) en milieuvriendelijk speelgoed (gemaakt van hout, natuurlijk rubber en andere plasticvrije materialen). Deze winkel aan de Nieuwe Binnenweg is een outlet - wat betekent dat er 30-40% korting is op elk artikel. Vind je niets in de outlet, dan kun je ook langsgaan bij de andere twee winkels in Kralingen en Hillegersberg of hun assortiment bekijken op Instagram.

Maar hier is dan eindelijk de reden waarom je in de eerste plaats over Le Fanfare leest: ze verkopen ijs van Friet Boutique Rotterdam in de Outlet! Frietboutique produceert sinds 2022 met succes hun eigen ijs en dat is echt iets bijzonders. Dus als je hier winkelt, steun je niet alleen milieuvriendelijke merken, maar steun je ook lokale ondernemers. Een scoop kost je €1,90 en als je je afvraagt wat mijn favoriete smaak is, dat is Birthday Cake!

Le Fanfare Icecream Rotterdam

Belicio Cheatday

In de Koopgoot vind je de Amerikaans geïnspireerde ijssalon direct bij het metrostation Beurs. Wat ik vooral leuk vind aan Belicio Cheatday is het werkelijk enorme aanbod aan ijsspecialiteiten, koekjes, milkshakes en wafels! In de bolletjes ijs zitten soms zelfs hele grote stukken. Ik had bijvoorbeeld enorme stukken witte chocolade in mijn Velvet-ijs.

Na mijn bezoek begrijp ik waarom de winkel deze naam heeft gekregen; de calorieën en mogelijkheden zijn hier absoluut onbeperkt!

‘De calorieën en mogelijkheden zijn hier absoluut onbeperkt!’
Sara Owusu
Belicio Cheatday Icecream Rotterdam

Capri ijssalon Rotterdam

Capri is niet weg te denken uit de Karel Doormanstraat. Van klassieke Italiaanse gelato tot prachtige ijstaarten en moderne ijscocktails: de doordachte menukaart brengt hier jong en oud samen. Ik hou vooral van het idee van 'boozy' ijs - ik heb nog nooit zo'n interessante selectie alcoholisch ijs gezien in een ijssalon. Maar niet getreurd: als je alcohol wilt overslaan, is er room- of sorbetijs zonder kleurstoffen, smaakversterkers of aroma's. En omdat dat nog niet genoeg is: naast koude gerechten en drankjes kun je ook een espresso of cappuccino bestellen.

Capri Icecream Rotterdam
Capri Fraptail Rotterdam
Profile Picture Sara Owusu Rotterdam
Geschreven door Sara Owusu
5 juli 2023
Frontrunner