Logo
Shared dining

4x Gezellig uit eten met vrienden

9 W7 A0023 Vivianne Sanderse Photography Le Nordl Ouest klein
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 maart 2023
Frontrunner

Wat is er nou gezelliger dan met je vrienden heerlijk wat eten en drinken in Rotterdam Centrum? Lekkere hapjes, een frisse borrel en pure gezelligheid. En voor een extra goede sfeer, kies je natuurlijk voor een shared dining concept.

Shared dining is simpel. Je kiest allemaal een paar gerechten zodat iedereen aan tafel wat van het menu kan proeven. Hieronder een paar heerlijke shared dining restaurants waar je met je vrienden als vanouds geniet.

Boca's

Boca's is een van de meest ideale plekken om wat te eten met je vrienden. Want hier bestel je zalige plankjes om te delen en heerlijke wijnen. Gooi die hele tafel vol met vlees, vis, kaas of vega hapjes. Allemaal in Mediterrane en Spaanse stijl.

Bij Boca's is het altijd gezellig druk en zwoegt het personeel met een onvermoeide glimlach door om jou en je vrienden te voorzien van een top avond. Ook natafelen doe je bij Boca's heerlijk. 's Zomers zit je er nog lang op het terras aan de Mauritsstraat.

Ayla

De perfecte ijsbreker, de perfecte verbinder: shared dining. Ook bij Ayla geniet je van lekkere gerechten die je met elkaar deelt, met invloeden vanuit verschillende keukens. En dat ook nog in een prachtig restaurant.

Als je er dan toch bent, probeer een van hun signature cocktails, deze zijn namelijk zo gemaakt dat ze perfect aansluiten op de gerechten van het menu.

9 W7 A0004 Vivianne Sanderse Photography Le Nordl Ouest klein
Een gezellige avond bij L'Ouest
Ayla shared dining Rotterdam Centraal
Gerechten delen doe je bij Ayla in het centrum

L'Ouest

Bij L'Ouest geniet je van lekkere wijntjes en ja, shared dining gerechten. L'Ouest bevindt zich op de rand van het Centrum. Toch kijkt het terras van het restaurant, op de hoek van de Van Oldenbarneveltstraat en de Mauritsstraat, uit op het prachtige Oude Westen.

Het menu van L'Ouest wordt gevuld met gerechten uit de hele wereld, met een flinke knipoog naar de Franse keuken. Je eet er bijvoorbeeld een Spaanse ceviche van zeebaars, Japanse tataki van watermeloen en een heerlijke ratatouille. Voor vegetariërs is l'Ouest een prima optie, het shared dining menu bestaat voor zo'n tachtig procent uit vega en vegan gerechten.

Naast restaurant is L'Ouest ook een uitstekende wijnbar. Je kent misschien hun zusje wel, de wijnwinkel Le Nord in de Proviniersbuurt. Als de situatie zich voordoet, raad ik aan om op het terras te zitten met een heerlijk wijntje in je hand. Hier schijnt op een mooie dag namelijk altijd de zon.

‘Als de situatie zich voordoet, raad ik aan om op het terras te zitten met een heerlijk wijntje in je hand. Hier schijnt op een mooie dag namelijk altijd de zon.’
#RotterdamCentrum

Gastrobar Hartig

Bij familiebedrijf Hartig staat gastvrijheid en gezelligheid centraal. Aan de Hartmansstraat geniet je van heerlijke shared dining gerechten van over de hele wereld, een verscheidenheid aan lekkere wijntjes en een huiselijke sfeer. De speciaalbiertjes zijn voor liefhebbers trouwens ook echt het proberen waard.

Per persoon bestel je twee of drie heerlijke vlees, vis of vega gerechten zoals de runderribeye carpaccio, coquilles of burrata. Op woensdagen geniet je er van verse oesters.

Reserveren is niet verplicht, maar om een teleurstelling te voorkomen is het toch verstandig om even te checken of er voor jou en je vrienden plek is.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 maart 2023
Frontrunner