Logo
Markthal foto Ossip van Duivenbode Ossip van Duivenbode min

Een van de meest unieke gebouwen in Rotterdam is toch wel de Markthal. Het ontwerp is uniek, de woningen zijn prachtig en de restaurants zijn overheerlijk.

Het gebouw is een indrukwekkende presentatie, als je het ons vraagt. Deze architectonische parel is dan ook een must-see als je Rotterdam bezoekt. Meer weten? Lees hieronder alles over de Markthal in Rotterdam.

Architectonische parel

De Markthal bevindt zich in het hart van Rotterdam, vlakbij andere iconische gebouwen zoals de Laurenskerk en de Kubuswoningen. Het gebouw, ontworpen door Nederlands architectenbureau MVRDV, is een hoefijzervormige structuur die is bedekt met een massieve glazen gevel. Het hele gebouw is meer dan 40 meter hoog en overspant maar liefst 120 meter.

Naast de buitenkant, biedt de binnenkant van de Markthal ook wat opmerkelijke dingen. Zo heeft de Markthal daar een oppervlakte van meer dan 12.000 vierkante meter en is het versierd met een enorme muurschildering die het hele plafond overspant. Het kunstwerk wordt de "Hoorn des Overvloeds" genoemd en bevat heldere, kleurrijke afbeeldingen van o.a. fruit en groenten.

Markthal roltrappen 2014 ️ Ossip van Duivenbode
Markthal DSC00254

Streetfood en restaurants in de Martkhal

Voor de foodies is de Markthal een plek in Rotterdam die je niet mag overslaan. De verschillende 'kraampjes' bieden wereldse smaken en unieke gerechten. Schuif bijvoorbeeld aan bij 21 Pinchos voor heerlijke tapas, snack op een lekkere dumpling van Uncle Wang, proef de Hollandse kroket bij Het Kroket Loket of eet een heerlijke warme stroopwafel bij Goudstroop. Met tientallen eetkraampjes ben je wel even zoet!

Naast de streetfood, heeft de Markthal ook een aantal restaurants waar je aan tafel aanschuift. Eet sushi bij de welbekende Sumo, stil je trek in fastfood bij TGIF's of geniet van een verwarmende bowl ramen bij Takumi.

Meer weten over alle lekkernijen die er te vinden zijn? Lees ons artikel over comfort food in de Markthal.