Logo
Goudstroop Markthal Rotterdam
Bram Ladage Markthal Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
12 oktober 2021
Frontrunner

De herfst staat weer voor de deur. De zon moet plaats maken voor regen en bewolking, maar geen paniek! De Markthal zit vol met allerlei heerlijke comfort food gerechten om ‘najaar dip’ tegen te gaan. Deze geweldige foodspots mag je nu eenmaal niet missen in de herfstmaanden.

21 Pinchos

Er gaat natuurlijk niets boven samen met je vrienden genieten op het terras. Nu gaat dat net wat lastiger in de herfst, maar 21 Pinchos in Markthal biedt jou de perfecte kans om te borrelen en te happen zonder ook maar een druppel regen te vangen. Geniet van de heerlijkste tapas combinaties en bestel er ook een goed flesje wijn bij! Deel bijvoorbeeld een Tabla Mixta plankje of bestel de klassieke patatas bravas.

21 Pinchos Markthal Rotterdam

CHCO Café

Al sinds de opening van Markthal in Rotterdam zit Chocolate Company hier gevestigd. Wees even eerlijk: wie craved er nu geen chocolade tijdens een dipje? De Chocolate Company is de beste plek om dat probleem op te lossen. Zij staan voor jullie klaar om de dag op te vrolijken met hun handgemaakte chocolade uit Limburg! Je kunt aan hun uitgebreide bar genieten van een heerlijk kopje koffie of een warme chocolademelk met uitzicht op de Hoorn des Overvloeds.

CHCO Café Markthal Rotterdam

Goudstroop

Om de behoefte aan zoetigheid nog even voort te zetten is Goudstroop een echte aanrader! Stroopwafels zijn dé lekkernij van Nederland. Wie kent het niet? Bij Goudstroop hebben ze een uniek concept met hun Goudstroop Stroopwafels en alle daaraan gerelateerde producten. Naast de koeken hebben ze ook stroopwafellikeur, -gebak en –chocolade en bakken zij ter plekke verse stroopwafels voor de bezoekers. Neem een glaasje likeur en een verse stroopwafel en je hebt de perfecte break van het koude weer!

Goudstroop Markthal Rotterdam

Monsieur Saucisson

Unpopular opinion: Lunch is de beste maaltijd van de dag. Dus waarom daar niet het meeste uithalen met de belegde broodjes van Monsieur Saucisson. Een winkel helemaal gericht op de verkoop van droge Franse worst. Je kunt het zo gek niet bedenken, van blauwe kaas (de beste verkochte worst) tot vijgen en van ezel tot en met kangoeroe. Verbreed je smakenpapillen en wordt verrast.

Monsieur Saucisson Markthal Rotterdam

Bram Ladage

Friet kan natuurlijk niet missen op deze lijst. Daarom noemen we ook zeker Bram Ladage, hét Rotterdams frieticoon. Deze puntzakken met friet zijn niet weg te denken van de markt.

Iedere dag komen hier verse aardappelen binnen, die handmatig tot patat worden gesneden. Bram Ladage zit dicht op het proces van de aardappel voordat deze in de winkel ligt! Als enige in Nederland hebben ze ook nog een versgemaakte kroket en binnenkort zelfs een clean label kroket, waar niets anders in zit dan bouillon, bloem, ragout en paneermeel. Wat is dan het verschil met een diepvrieskroket? Dat moet je maar eens snel gaan proeven!

Dit Hollandse pareltje mag ook niet missen in jouw herfst foodtour, want soms is een patatje de beste comfortfood.

Bram Ladage Markthal Rotterdam

Loopt het water je al in de mond van deze toppers? Kom snel een keer proeven, want alle ondernemers staan klaar om jou te ontvangen en je een zonnige dag te bezorgen in het regenachtige weer.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
12 oktober 2021
Frontrunner