Logo
Hotspot alert

Café Restaurant Erasmus is geopend aan de Coolsingel

Restaurant Café Erasmus Rotterdam 1
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
21 januari 2024
Frontrunner

Met Café Restaurant Erasmus is Rotterdam weer een nieuwe hotspot rijker! Verwacht grandcaféklassiekers in een historisch gebouw, in het hart van het centrum!

Een iconische locatie aan de Coolsingel

Er is bijna geen centralere plek dan de Coolsingel! Dit voormalig bankgebouw is een iconisch pand, waar de grote ramen en het chique interieur je welkom heten. Je kent de locatie misschien ook wel van de eerdere restaurants die hier waren gevestigd, zoals La Buvette en borrelbar Floryn.

Eigenaar Aren: “Voorheen kon je alleen naar binnen via de ingang van het kantoorgebouw erboven. We hebben een mooie entree laten maken zodat we beter toegankelijk zijn. Mensen lopen nu veel gemakkelijker naar binnen en dat hebben we de afgelopen weken ook gemerkt. In de laatste weken van het jaar zijn de puntjes op de ‘i’ gezet en nu gaan we echt knallen.”

Een Rotterdams grandcafé

Na een volledige renovatie mag het eindresultaat er zijn. Het vernieuwde restaurant heeft de uitstraling van een grandcafé. De grote raampartijen waardoor er veel licht naar binnenkomt en het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen zorgen voor serene en laagdrempelige uitstraling. Bovendien is er een grote leestafel, een restaurantgedeelte met lage zitplekken en staan er hoge bartafels voor de borrel, geschikt voor ieder moment van de dag.

Restaurant café Erasmus 7
Restaurant café Erasmus 3

Eten en drinken bij Erasmus

Bij Café Restaurant Erasmus kan je heel de dag terecht, dankzij het grote aanbod eten en drinken. Start de dag met een ontbijt of een kopje koffie met taart. Voor de lunch zijn er de grandcaféklassiekers, zoals een 12-uurtjes, de Ceasarsalade, boeuf Bourguignon en Erasmus hamburger. Wil je het iets chiquer aanpakken? Kies dan voor de tonijntartaar, doradefilet of oesters.

Qua lekkere drankjes zit je hier ook goed. Met 17 bieren op de tap en nog eens ruim 25 bieren uit blik of fles zit er voor iedere bierdrinker wat lekkers bij.

Naast de mogelijkheid om binnen te lopen of te reserveren voor lunch of diner, lenen de ruimte van 300m2 en het grote terras aan de Coolsingel met ruim 150 zitplaatsen zich ook perfect voor grote diners, borrels en feestjes.

Restaurant café Erasmus 5
Restaurant café Erasmus 2

Meer informatie

Café Restaurant Erasmus is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Van dinsdag tot en met zaterdag sluit Erasmus om 00.00 uur en op zondag en maandag gaat het restaurant om 18.00 uur dicht.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
21 januari 2024
Frontrunner