Logo
Never Ending Food Festa

Dit is het nieuwe Vegitalian restaurant in Rotterdam

Vegitalian Full table 2 Athena Gronti min
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
13 juni 2024
Frontrunner

Al gehoord van Rotterdams nieuwste hotspot Vegitalian? Een ware parel, waar je volgens een all day concept geniet van vegetarische Italiaanse gerechten.

Rotterdam kent genoeg restaurants, maar toch is het soms knap lastig kiezen. Een all day restaurant zoals Vegitalian is daarom de ideale oplossing: koffie, ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin eet je bij deze nieuwe hotspot.

Never Ending Food Festa

Bij Vegitalian staat de vegetarische mediterrane keuken centraal. Alles is bereid met kwalitatieve, verse ingrediënten en waar mogelijk lokaal en/of duurzaam. Van Napolitaanse pizza’s en sandwiches, vegan pastry's en rijk gevulde pasta’s tot kleurrijke salades, biologische wijnen en cocktails.

Ben je slecht in keuzes maken? Dan hebben ze de 'shareables', oftewel gerechtjes die je kan delen. Denk aan ricotta gnocchi, aubergine ravioli en burrata met geroosterde asperges.

Met de beste bloem uit Italië brengt Vegitalian haar deeg naar de next level. De pizzaiolo’s maken het deeg iedere dag vers op locatie en laten het 24-48 uur rijzen, voordat ze de pizza’s en Napolitaanse sandwiches serveren.

Vegitalian Toast 2 Athena Gronti min
240606 Interior Rotterdam 15 Athena Gronti min

Heerlijke drankjes

Vegitalian is naast een restaurant, de perfecte spot voor dates en gezellig borrelen. Op de drankkaart staan zorgvuldig geselecteerde biologische (natuur)wijnen, Italiaanse spritzers, cocktails en er is een ruime keuze aan alcoholvrije opties.

Met hun mooie terras en gezellig bar is er genoeg plek om te genieten van cocktails zoals de klassieke Amaretto Sour, Negroni di casa of Espresso Martini. Vegitalian werkt naast de vaste leveranciers samen met lokale ondernemers. Op de kaart staan onder andere bieren van Kaapse brouwers, Bobby’s Gin en brood van Harvest Café & Bakery.

Vegitalian Neapolitan Sandwiches Athena Gronti min
240606 Interior Rotterdam 16 Athena Gronti min

Kleurrijke Italiaanse vintage sferen

Het interieur van Vegitalian Rotterdam is een mix tussen kleurrijk en modern, gecombineerd met Italiaanse vintage elementen. Het pand kenmerkt zich door de hoge plafonds, rauwe look & feel en prachtige lichtinval. De details zitten in de groen marmeren tegels, de antieke houten deuren en niet te vergeten het vintage meubilair.

Voor de warme sferen komen de kleuren rood en roze veel terug in de tegels van de open keuken, de bekleding van de stoelen en kussen en de lampen. Wat deze vestiging extra authentiek maakt, is de kunst van Rotterdamse talenten aan de muren. Illustrator Xaviera Altena trapt de openingsmaand af en haar werk is tot eind juli te bewonderen.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
13 juni 2024
Frontrunner