Logo
Win gratis burgers!

Bouw jij de beste Rotterdamse hamburger?

Diegos burgers burger
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
16 september 2022
Frontrunner

Hard werken, altijd recht door zee en het motto niet lullen maar poetsen. Een echte Rotterdammer weet er alles van. Het is hoog tijd voor een 'culinaire ode' aan de inwoners van de allermooiste rotstad die er is, zo vindt BurgerMeester Diego Buik.

Daarom roept de enige echte BurgerMeester van Rotterdam alle inwoners van de stad en iedereen daarbuiten op om een echte Rotterdamse hamburger te creëren. De prijs voor de winnaar? Een jaar lang gratis burgers!

De spelregels

Wat is dan een Rotterdamse hamburger? Nou, denk aan het verwerken van Rotterdamse jenever in de saus, een heerlijk stuk zalm uit de Rotterdamse haven of je grootmoeders lekkerste gerecht. Bedenk iets geks, als het maar lekker is tussen twee broodjes.

Iedereen die ook maar een beetje gevoel voor smaak heeft kan meedoen. Elk element van de burger moet zelf bedacht zijn, van het bovenste broodje tot het onderste. Wordt het een knipoog naar de kapsalon? Of misschien toch liever een roti-burger? Het belangrijkste is dat je je laat inspireren door Rotterdamse iconen of inventief omgaat met kleur. Of allebei :).

Het enige jurylid, Diego Buik, gaat de ingezonden burgers beoordelen. Burgers kunnen ingezonden worden via de website van Diego's Burgers. De winnaar wordt met een feestelijke onthulling bekendgemaakt en gaat naar huis met de hoofdprijs: een jaar lang gratis hambo's bij Diego's Burgers!

Diegos burgers ingredienten

Diego Buik

Diego Buik is de chef van restaurant Diego’s Burgers in Rotterdam. Zijn verassende smaakcombinaties hebben hem in 2017 de award 'Beste burger van Rotterdam' opgeleverd.

Daarnaast heeft hij in 2017 ook het record gevestigd van ‘Duurste hamburger ter wereld.’ Deze burger, gemaakt met bladgoud, kaviaar en kreeft heeft een prijskaartje van... komt 'ie...€2050!

Diegos burgers burger

Als je mee wilt dingen om de hoofdprijs en ongekende glorie, zend jouw burger dan voor 10 oktober in. Succes!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
16 september 2022
Frontrunner