Logo
Review Pizza Beppe

Echte Napolitaanse pizza proeven

Pizza Beppe echte Napolitaanse pizza
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
10 januari 2024
Frontrunner

We hebben er weer een! Een echte AVPN pizzeria in Rotterdam: Pizza Beppe. Met het sluiten van De Pizzabakkerij afgelopen jaar kon je nergens de échte authentieke Napolitaanse pizza meer krijgen. Gelukkig is dat sinds eind december weer mogelijk!

Gelukkig is de stad rijk aan andere goede pizzeria’s. Check bijvoorbeeld deze blogs eens over verschillende pizzeria’s in Rotterdam Centrum. Om te kijken of we die lijstjes uit kunnen breiden, moest Pizza Beppe natuurlijk ook geprobeerd worden. Misschien komt de naam je al wel bekend voor. Je vindt de pizzeria namelijk ook in andere steden. Voor die in Rotterdam moet je in de Westwagenstraat wezen.

De make-over

Het voormalige pand van de Dudok patisserie heeft een complete make-over ondergaan en de vitrines met zoetigheden hebben plaatsgemaakt voor een chique marmeren bar met een robuuste pizzaoven. De tafeltjes staan dicht bij elkaar, maar door het hoge plafond komt het toch niet vol over. Je zit wel altijd dichtbij de oven, dus het leuke is dat je altijd precies kan zien hoe jouw pizza vers bereid wordt voordat deze erin geschept wordt.

Begin de avond lekker op je gemakje met een proeverij van de verschillende antipasti: wat parmaham, pecorino met truffelhoning, burrata met tomaat, en truffelsalami. Stuk voor stuk klassiekers, maar goed in hun eenvoud, precies waar de Italiaanse keuken voor staat. Mijn favoriet is toch wel de burrata, zo heerlijk licht en romig, het smelt op je tong. Ook de tomaatjes zijn een smaakvolle toevoeging.

Buiten
Antipasti

De pizza’s

Daarna wordt de oven opgestookt voor onze pizza’s en begint het feest. We proberen de legendarische pizza Margherita en de immer populaire optie: il tartufo. Zo’n pizza oven is vet heet, dus zodra je een pizza besteld hebt, is het even hop erin en eruit en klaar is Kees. De pizza’s zijn mooi gebakken en de korst is lekker luchtig. Ik ben enthousiast!

Ook fijn om te weten: Pizza Beppe heeft ook een ruim aanbod aan vegan pizza’s. Een ander leuk detail is de wijn: naast een glas of fles, kun je die ook in een karafje bestellen en lijkt het dus net alsof je in een pittoreske Osteria bent. Niet voor Italiaanse prijzen zoals in een Osteria, helaas, maar daar smaakt de wijn in ieder geval niet minder om!

We sluiten de avond af met de volgende grande klassieker: de huisgemaakte tiramisù. Deze is gewoon zoals hij hoort te zijn: luchtig, romig en met een goede verhouding tussen de room en de lange vingers. Je kunt het eigenlijk niet overslaan.

Pizza
Tiramisù

AVPN

Om nog even terug te komen op die AVPN waar Pizza Beppe bij aangesloten is. Bij deze organisatie, de Associazione Verace Pizza Napoletana, kun je ervan uit gaan dat je een traditionele Napolitaanse pizza geserveerd krijgt. Pizzeria’s met dit keurmerk zetten zich ervoor in om de Napolitaanse stijl van pizza bakken in stand te houden. Dat betekent dus dat de pizza een dunne bodem heeft én die kenmerkende opgeblazen rand, net zoals in Napels dus. Nu je dat weet, kun je vast nog meer genieten van je pizza!

Westenwagenstraat Pizza Beppe
Proeven maar!
Maak nu een reservering bij Pizza Beppe
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
10 januari 2024
Frontrunner