Logo
Net geopend

Nieuwe restaurants in Rotterdam Centrum

Bistrot Bar Frère Dave Vos 2
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 december 2022
Frontrunner

Rotterdam zal altijd blijven vernieuwen. Niet gek dus dat er ook de afgelopen tijd weer veel nieuwe zaken bij zijn gekomen. En het zijn niet de minste! Hieronder drie te gekke nieuwe horecagelegenheden die je echt eens moet proberen.

Supafood

Een naam die heel veel zegt; Supafood is een zaak vol met super foods! Met super food bedoelen we natuurlijk het gezondste van het gezondste, maar het moet natuurlijk ook heel erg lekker zijn. Supafood doet haar naam eer aan.

Je Supabowl, een bowl vol met groente en proteïne, stel je helemaal zelf samen. Je kan een vegetarisch gerecht samenstellen, maar je kan jouw bowl ook aanvullen met bijvoorbeeld kip of zalm. Naast de heerlijke bowls kan je ook kiezen voor een goed gevulde wrap.

Supafood220907 12
Supafood220907 71

Square 47

Bij het nieuwe Square 47 op de Karel Doormanstraat kan je de hele dag door genieten. Koffie met verse taart, een heerlijke borrelhap of een lichte lunch en natuurlijk een verrukkelijk diner waar je je vingers bij aflikt.

Bij Square 47, dat zijn naam dankt aan het in 1947 gebouwde Schouwburgplein, staat niet één keuken centraal. De lol is dat er voor ieder wat wils is bij het veelzijdige restaurant. Toch springt een onderdeel van de keuken echt in het oog: er is een uitgebreide selectie aan seafood.

De ondertitel van Square 47 luidt food and wine bar. Je kan hier dan ook uiterst goed terecht voor een lekkere rode of witte wijn. Er is namelijk een breed scala aan bijzondere en mooie wijnen die liggen te wachten om geproefd te worden!

Square 47 1
Square 47 2

Bistrot-Bar Frère

Bij Bistrot-Bar Frère, hartje Blijdorp (zo'n 20 minuten lopen van RC), geniet je van de heerlijke Franse keuken.

Bij Frère werken ze met een “petite faim” en “grande faim” (kleine honger, grote honger) systeem. Heb je heel erg trek? Dan ga je voor de grande faim en heb je wat minder trek, dan ga je voor de petite faim. En bij de Franse keuken hoort natuurlijk wel een mooi drie gangen menu, waarbij je eerst de petite faim neemt, vervolgens de grande faim en tot slot een dessert.

Simple et honnête.

Bistrot Bar Frère Dave Vos 2
Bistrot Bar Frère Bistrot Dave Vos
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 december 2022
Frontrunner
Meer #Eten & Drinken