Logo
Het Nieuwe Nassen

Gezondere deals tegen voedselverspilling

Nieuwe Nassen team min
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
18 november 2022
Frontrunner

BlueCity zet met het te gekke initiatief 'Het Nieuwe Nassen' duurzaam ondernemen op de kaart bij horecazaken in Rotterdam Centrum. Van meer vega gerechten, lokale producten en koken met het seizoen tot het tegengaan van overproductie om kosten te besparen.

In november gaat de Verspillingsvrije Challenge van start bij tien Rotterdamse horecazaken. Zij hopen hiermee verspilling tegen te gaan én besparen geld. Vijf bekende fastfood zaken op de Korte Lijnbaan toveren hun menu daarnaast om tot de gezondere ‘Het Nieuwe Nassen deal’.

Het Nieuwe Nassen Deal

Vanaf 10 november staat de Korte Lijnbaan in het teken van Het Nieuwe Nassen. Vijf fastfoodzaken gaan onder begeleiding van Greendish de uitdaging aan om een gerecht op de kaart duurzamer en gezonder te maken en deze in de spotlights te zetten. Giganten als McDonald's, Taco Bell en Halal Fried Chicken maar ook kleinere zaken als Donutella en Waw Burger doen mee. Van 10 november tot en met 10 december zetten ze een gezonde variant van een bestaand gerecht op de kaart. Krijgen we de gezonde versie van de Double Quarter Pounder with Cheese?

De 'Het Nieuwe Nassen Deal' draagt bij aan de keuze om een keer wat gezonder te eten of iets te kiezen wat een minder grote impact heeft op onze planeet en leefomgeving. De kick-off was bij Taco Bell in het bijzijn van Chef-kok en ambassadeur van Het Nieuwe Nassen: Per de Man.

Verspillingsvrije Challenge

De fastfoodketens sluiten zich aan bij heel goed gezelschap. Van 1 november tot en met april 2023 doen tien restaurants mee aan de Verspillingsvrije Challenge: Aloha, De Burgemeester Rotterdam, café Prêt à Boire, Hotel New York, Juffrouw van Zanten, Mangiare, Restaurant Three, The Slaak Rotterdam, Trattoria Sophia en Vessel 11.

Zes maanden lang wordt er een voedsel monitor geplaatst, zodat de restaurants inzicht krijgen in wat ze verspillen. Tijdens deze periode krijgen ze wat handvatten om deze verspilling te voorkomen. Dat betekent ook kostenbesparing voor de ondernemers. Een win win situatie voor horecazaken en het milieu dus!

Nieuwe Nassen team min
Het Nieuwe Nassen team

Kom dus nieuw nassen! Ontdek de gezonde versie van je favoriete burger en vecht tegen voedselverspilling.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
18 november 2022
Frontrunner