Logo
Groene plekken

6x Restaurants in de natuur in Rotterdam

Brasserie Woodz
Restaurant de Tuin Marc Heeman
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
24 februari 2024
Frontrunner

Wil je graag een hapje eten in de natuur in Rotterdam? Gelukkig kent onze stad een hoop groene tuinen, plassen en parken, waar je volledig tot rust komt tijdens een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Benieuwd welke plekken je niet mag missen? Lees het hier!

De Maaltuin

Bij dit pop-up restaurant schuif je aan in de tuinen van Trompenburg. Dit unieke reizende restaurant strijkt elk jaar voor een aantal dagen neer in Rotterdam. Dit jaar, van 22 maart t/m 28 april, kan je wederom op culinaire ontdekkingstocht door het prachtige groen.

Het diner wordt afgewisseld met een bezoek aan de tuin. Het ene moment geniet je van een 5-gangendiner, en het andere moment wandel je de tuin door en proef je de ingrediënten die regelrecht uit de tuinen van Trompenburg komen.

De Maaltuin Rotterdam 4
De Maaltuin Rotterdam 3

Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken

Vanaf het centrum ben je binnen no time bij de Kralingse plas. Een prachtig stukje natuur in Rotterdam. Niet alleen een heerlijke plek om het hele jaar door een rondje te wandelen, maar ook een plek waar je een hapje kan eten met een mooi uitzicht.

De keuken is elke dag geopend van 11:30 uur tot 22:00 uur. Dat betekent dat je hier terecht kan voor een goede lunch, een diner, borrelhapje en zelfs een BBQ buffet. Zoek een plekje in de zon bij dit statige herenhuis en geniet van de frisse lucht, vogels en voorbij varende bootjes.

Restaurant de Tuin Marc Heeman
Kralingse plas Iris van den Broek

Brasserie Woodz

Aan de rand van het Kralingse Bos, pal aan het water bevindt zich deze hotspot. Een prachtige plek, die recent een prachtige make-over heeft ondergaan. Hier geniet je van de Rotterdamse natuur, terwijl je een heerlijke kop koffie of een goed diner voorgeschoteld krijgt. Het is van 's ochtends tot 's avonds de perfecte plek om tot rust te komen van de bruisende stad!

Brasserie Woodz 2
Brasserie Woodz

Teds Place

Het is niet midden in de natuur, maar met deze prachtige tuin aan je voeten mag het niet ontbreken in deze lijst! Teds Place is gelegen op het dak van het Schieblock, maar dan wel tussen de bloemetjes en bijtjes dankzij de unieke daktuin die aan het terras ligt.

Hier geniet je van een lekker ontbijtje of lunch. Of ook wel een all-day brunch, zoals ze het zelf noemen. Mocht je toch je zinnen hebben gezet op een drankje? Niet getreurd, want ze serveren ook lekkere mimosa's en cocktails.

Teds Rotterdam4

Dudok in Het Park

Het is misschien wel het mooiste park van Rotterdam, gelegen vlak naast de Euromast. In Het Park ben je welkom bij Dudok, gevestigd in een rijksmonument uit 1750 met een prachtig kasteeltuintje. De brasserie is bij mooi weer geopend van dinsdag tot en met zondag om lekker te ontbijten, lunchen, borrelen of gewoon voor koffie of thee met een beroemde Dudok appeltaart.

Dudok in het Park Rotterdam

Parqiet

Vlak naast Dudok in het Park vind je Parqiet. Deze plek is geweldig als de zon schijnt, want dan worden de strandstoelen uit de kast gehaald en in het gras geplaatst. Met een uitzicht op Het Park lig je hier heerlijk in de zon, terwijl je geniet van hun lekkere ontbijt- en lunchkaart. Bestel bijvoorbeeld het ontbijtplankje Le Parqiet met een gekookt ei, toast met twee kazen, croissant met boter en jam, een glaasje yoghurt met granola en verse jus.

Parqiet terras ontbijt Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
24 februari 2024
Frontrunner