Logo
St. Patrick's Day

Biertjes drinken in Rotterdam Centrum

Brew Dog Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 maart 2022
Frontrunner

Donderdag 17 maart is het St. Patrick's Day, de nationale feestdag van Ierland, waarop iedereen groen gekleed feest viert. Deze feestdag gaat hand in hand met een goed biertje en daarom het perfecte moment om de leukste cafés in Rotterdam Centrum met jullie te delen!

Beers & Barrels

Ken je Mad Mick's Breakaway Café nog? Een echte klassieker die helaas de deuren heeft moeten sluiten. Maar niet getreurd, want waar de ene deur sluit, gaat de andere open. En in dit geval zijn de deuren open gegaan voor Beers & Barrels.

Dit nieuwe café in Central Plaza is er niet zomaar een. Hier heb je namelijk 'taptafels', waar je je eigen biertje kan tappen. Aan de hand van het gewicht van je biertje betaal je een prijs. Hoe tof is dat?

Beers Barrels RCD Hotspots

Biergarten

Een naam die we niet meer kunnen wegdenken uit Rotterdam. Helaas hebben we er een lange tijd niet van kunnen genieten, maar deze zomer staan de biertjes (koud) klaar op een van de leukste outdoor bars van Rotterdam Centrum.

Dat het bij Biergarten om bier draait, is wel duidelijk. Halve liters van de tap, speciaalbieren, ciders en meer. Vernieuwing en kwaliteit staat altijd voorop. Dit samen met een van de heerlijke snacks is het perfecte recept voor een zomerse namiddag.

Biergarten is nog even gesloten tot april, dus helaas niet op tijd voor St. Patrick's Day. Maar daarna is het feest!

BrewDog Rotterdam

Direct achter het Stadhuis, om de hoek van de Meent, vind je deze enorme brouwerij. Een succesvol concept in het buitenland en nu ook als primeur in Nederland, waar je ambachtelijk bier drinkt en heerlijk eet.

De pub is maar liefst 500 m², heeft 10 fermentoren en 10 serveertanks en biedt een geweldige selectie ambachtelijke bieren van 18 lokale en internationale bieren.

Qua eten zit iedereen hier goed: monster burgers, buffalo wings, maar ook genoeg plant-based opties.

Brew Dog Rotterdam

Sijf

Een bekende voor velen, want Sijf is een authentiek café op een van de gezelligste straten van Rotterdam: de Oude Binnenweg.

Niet alleen voor een simpel, koud pilsje ga je hierheen. De speciaalbieren nemen een prominente plek aan in het café. het zijn er namelijk ruim 70, allemaal geselecteerd op hun ambachtelijkheid.

Een ijskoud (speciaal)biertje, wat heerlijke gerechten of snacks van de kaart en een plekje op het terras in de zon. Wat wil je nog meer?

De Gele Kanarie

Op het randje van het centrum vind je De Gele Kanarie. Een café wat na de werkuurtjes stampvol zit met collega's die wel een biertje verdienen. Deze prachtige zaak is niet alleen mooi vanbinnen, maar biedt ook een ruim terras waar je tot in de late uurtjes kan socializen.

Wat je drinkt bij De Gele Kanarie? Een Gele Kanarie! Hun goudgele biertje, vers gebrouwen in de kelder. Natuurlijk staan er ook andere biertjes van het vat op de kaart, voor als je trek hebt in iets anders.

Gelekanarie1
Ron de Jong Gele Kanarie
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 maart 2022
Frontrunner