Logo
Do Do terras winter Jan Kok
Raouls terras Rotterdam
Bertmans terras Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
10 november 2021
Frontrunner

De winter komt eraan en dat betekent dat een terrasje pakken minder waarschijnlijk wordt... Of toch niet?

In Rotterdam Centrum zijn er een hoop leuke plekken die ervoor hebben gezorgd dat je warm en droog zit dankzij de heaters, verwarmde kussens of dekens. Dat in combinatie met een warme chocolademelk geeft een écht wintergevoel!

Karel Doormanstraat

Ben je in de buurt van de Karel Doormanstraat? Deze gezellige straat biedt een hoop leuke adresjes waar je verwarmd kan zitten. Zo heb je bijvoorbeeld Bertmans, waar je heerlijke, gezonde ontbijtjes eet en gezellig kan lunchen of dineren. Ook Brasserie Barclay zorgt voor warme handjes tijdens je lunch of diner.

Bertmans terras Rotterdam
Heaters en dekens bij Bertmans

Kruiskade

In het straatje van de Kruiskade zitten een paar parels waar je echt een keer heen moet. Zo heb je bijvoorbeeld DoDo: een indrukwekkende hotspot wat we niet anders kunnen omschrijven dan exotisch, eigenzinnig en mysterieus. Een plek voor een lekkere hap en een overheerlijke cocktail. Binnen kijk je je ogen uit met het extravagante interieur, maar buiten zit je lekker warm en bedekt.

Nog zo'n leuke verwarmde plek is TIWYA, een restaurant, cocktailbar én club. Bij TIWYA krijg je alles in één. En dit allemaal in een authentiek Indonesisch jasje. Op de Kruiskade is dit een van de fijne plekken om te genieten van lekkere Indonesische familierecepten, exotische cocktails en dansjes op goede muziek.

Tot slot is de Kruiskade het huis van JAQ. Het restaurant van het Hilton Hotel, waar je heerlijk kan lunchen, dineren of borrelen. Op het menu staan soepen, burgers, bowls, sandwiches en natuurlijk bar bites. Heerlijke gerechten om je warm te houden tijdens de wintermaanden.

Do Do terras winter Jan Kok
Onder de heaters bij DoDo
Do Do Kruiskade Rotterdam eten
DoDo's heerlijke gerechten om te delen

Lijnbaankwartier

Als je de Lijnbaan eenmaal uit bent gelopen, kom je bij de kruising met de Kruiskade. Hier heb je een aantal leuke cafés en restaurants zitten die jou maar al te graag warm houden!

Een van de bekendste is toch wel Café Beurs, in het grote pand op de hoek. Een heerlijke plek om op het terras te genieten van een 12-uurtje en een warm drankje. Of neem een kijkje bij George Cocktailbar. Als de verwarmde terrassen je niet opwarmen, doen de drankjes het wel ;).

Koopgoot

Een terras vinden midden in het winkelgebied is soms wat lastig. Gelukkig is er Raoul Lunchcafé, boven de Koopgoot en pal naast de Bijenkorf. Centraler kan bijna niet! Maar de vraag is: hoe houdt Raoul jou warm? Dat doen ze met duurzaam verwarmde kussens, voor een heerlijk warme rug en bips.

George Cocktailbar terrs verwarmd
George Cocktailbar met gezellige lampjes én heaters.
Raouls terras Rotterdam
Het uitzicht op de Bijenkorf zorgt voor een prachtige weerspiegeling van de lampjes.

Meent

De bruisende Meent is een plek waar de terrassen eigenlijk altijd vol zitten. Als je deze leuke shoppingstraat doorloopt valt je oog automatisch op het drukke en gezellige terras van THOMS, waar jong en oud samenkomen.

Tegenover THOMS vind je 1NUL8. Een plek waar je wijntjes drinkt, maar ook heerlijke hapjes eet zoals oesters, gyoza, gambas en meer! En voor een lekker diner loop je de hoek om naar de Rodezand, waar je BEET Seafood & Bites vindt. De naam zegt het natuurlijk al: heerlijke seafood waar je van kan genieten op het warme terras.

THOMS terras Rotterdam 2
Het is altijd gezellig bij THOMS.
1 NUL8 terras
Op de verwarmde terrassen van 1NUL8 zit je warm én droog.

Oude Binnenweg

Gezellig, nostalgisch en huiselijk. De Oude Binnenweg is een straat die is gebleven na het bombardement. Het is dan ook de plek voor een gezellige samenkomst met vrienden. Bijvoorbeeld bij Sijf, een ouderwets bruin café met speciaalbieren en Bourgondische gerechten.

Maar net zo warm zit je aan de overkant van Sijf, bij Melief Bender. Geen Rotterdammer die dit café niet kent, want deze is er al sinds 1876. Een echt icoon met een oer-Hollandse menukaart én een warm plekje op het terras.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
10 november 2021
Frontrunner