Logo
Met poedersuiker

Oliebollen scoren in Rotterdam

De Hollandse Gebakkraam Centraal Station Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
4 december 2023
Frontrunner

Het is december en dat betekent: tijd voor oliebollen! In Rotterdam Centrum en net daarbuiten heb je genoeg oliebollenkramen om deze overheerlijke lekkernijen mét poedersuiker te scoren.

Natuurlijk kan je bij onderstaande kramen nog veel meer lekkers scoren. Denk aan zoetigheden zoals kersenbollen, appelbollen, soesjes en ga zo maar door. Om je vingers bij af te likken...

Oliebollenkraam Schouwburgplein

De oliebollenkraam bij Schouwburgplein kennen we natuurlijk allemaal wel. Het ziet er altijd reuze gezellig uit, mede dankzij de prachtige kroonluchters en alle mooie sfeerverlichting.

De kraam is door de centrale locatie ideaal om te bezoeken tijdens een dagje cadeaus shoppen in Rotterdam Centrum. Eet je de oliebol gelijk op of neem je het mee naar huis om van te smullen?

De kraam van eigenaresse Mariska is zeven dagen per week open, dus sla je slag!

Oliebollenkraam Goudseplein

Voor een hoop lekkernijen én de bekende oliebollen, ben je bij Oliebollenkraam Goudseplein aan het juiste adres. Deze kraam staat op een handige locatie, namelijk recht naast de Albert Heijn. Zo kan je direct na het boodschappen een paar van de in olie gefrituurde lekkernijen meenemen!

Leuk om te weten: de oliebollenkraam staat hier al bijna 30 jaar. Vroeger stonden de overgrootouders van de huidige eigenaren jaren op het Noordplein met hun oliebollenkraam. Een echt familiebedrijf!

Oliebollenkraam Goudseplein Rotterdam
Al bijna 30 jaar op het Goudseplein!
Al 30 jaar oliebollen kraam

De Hollandse Gebakkraam Centraal Station Rotterdam

Reis je vaak via Centraal Station? Dan heb je vast weleens kwijlend voor de Hollandse Gebakkraam gestaan. Dat de oliebollen hier lekker zijn, valt niet te ontkennen. Hun oliebollen waren in 2020 namelijk uitgeroepen tot de beste oliebollen van Rotterdam door oliebollentest!

Heb jij ze zelf al geproefd? Genieten!

Van Eijk's Oliebollen

And last but not least, de oliebollen van Van Eijk's Oliebollen. Deze kraam staat aan het Stadhoudersplein in Blijdorp, maar is het zeker waard om een ritje uit het centrum te maken. Voor een tweede keer op een rij heeft de gebakkraam van Johnny en Katja van Eijk de gouden bekroning van het Nederlandse Bakkerij Centrum ontvangen.

Elke dag worden de oliebollen bij Van Eijk vers gebakken en worden nooit een dag later verkocht, zelfs niet op oudjaarsdag. De oliebollen zijn 100% veganistisch en halal, er wordt geen alcohol in het beslag gebruikt.

De Hollandse Gebakkraam Centraal Station Rotterdam

Ga jij al oliebollen scoren, of wacht je op de feestdagen?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
4 december 2023
Frontrunner