Logo
Smullen!

Mexicaanse restaurants in Rotterdam Centrum

Supermercado cocktails Rotterdam Witte de Withstraat
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
13 maart 2023
Frontrunner

Mexicaanse restaurants in Rotterdam Centrum zijn enorm populair. De keuken met Spaanse invloeden kennen we van heerlijke taco's, enchiladas, quesadilla's, burrito's, guacamole en salsa. Maar er is nog veel meer te ontdekken!

In Rotterdam Centrum zitten Mexicaanse zaken om bij te watertanden. We hebben er een paar onder de loep gelegd. In dit artikel 4x heerlijke Mexicaanse restaurants.

Alfredo's

Als je opzoek bent naar een sterk staaltje Mexican streetfood, dan ben je bij Alfredo's Taqueria aan het juiste adres. Het restaurant is modern ingericht maar het is tevens een tempel voor heerlijke classics. Ook voor een frisse cocktail kan je hier absoluut aanschuiven.

Met tien verschillende soorten taco's en vijf burrito's is er keuze genoeg bij Alfredo's. Geniet bijvoorbeeld van de Taco 'Alfredo's catch', een taco gevuld met heerlijke gefrituurde witte vis (in bierbeslag), rode kool, mango/habanero salsa, crema en koriander. Zo geven ze de klassieke Mexicaanse streetfood bij Alfredo's een eigen twist.

Voor een borrel is er bij Alfredo's de fameuze Bar Azul. Geniet van een gigantische keuze aan cocktails, wijnen en biertjes. Zo is Alfredo's aan de Goudsesingel echt van alle markten thuis.

Restaurant MAAS

Restaurant MAAS klinkt misschien niet echt Spaans, maar het menu kan het beste worden omschreven als Zuid-Amerikaans met nadruk op de Mexicaanse keuken (en een Rotterdams tintje). Alhoewel het restaurant zich net even buiten Rotterdam Centrum bevindt is het toch zeker een bezoekje waard. Het restaurant kijkt prachtig uit over, natuurlijk, de Maas en de skyline van Centrum.

Als Rotterdam en Mexico-Stad een kind zouden krijgen, zou het kindje waarschijnlijk Restaurant Maas zijn. Je bestelt er namelijk een heerlijke taco, maar ook hertenbiefstuk met jus of Noordzeevis. Met vegetariërs en vegans is meer dan rekening gehouden en voor echte durfals staat de krekelburger op het menu.

Restaurant MAAS is met zijn ligging aan de Nijverheidsstraat in Rotterdam-Zuid misschien een stukje van het centrum, maar het is echt een te behappen wandeling. Maak er gelijk een leuke city walk van! Het is namelijk een prachtige route waarin je het echte Rotterdam meemaakt.

Supermercado

Aan de Schiedamsevest, midden in het gezellige en hippe gebied rondom de Witte de Withstraat vind je Supermercado. Hier geniet je van relaxte vibes en heerlijk Zuid-Amerikaans eten. Op het ruime terras, of in het restaurant.

Bij Supermercado geniet je van Mexicaanse taco's, tot Peruviaanse ceviche en Braziliaanse coxinha's. Het restaurant leent zich tot ideale plek om lekker wat hapjes te delen, maar kies je liever een driegangenmenu? Ook prima!

Wie houdt van een lekkere ijskoude cerveza of een smaakvolle frisse cocktail kan z'n lol op. Op het terras zit je 's zomers dan ook in een heerlijk zonnetje in een omgeving met een echte stadse sfeer! In het weekend verandert de kelder van Supermercado in club Superdisco waar tot in de late uurtjes wordt gedanst.

Salsa Shop

Zin in een snelle, lekkere en vooral ook pittige Mexicaanse lunch of gewoon snelle hap? Bij de Salsa Shop hebben ze van hete sausjes een kunst gemaakt. Niet zo'n pittige tante? Je mag altijd eerst even proeven.

Het menu is niet zo ingewikkeld. Bestel een lekkere burrito of taco, of ga voor een Mexicaanse bowl. Deze kan je zelf samenstellen door te kiezen voor salade of witte rijst en bruine bonen, een filling van vlees, of vega. Je maakt je bowl af met een topping als guacamole of roasted corn en natuurlijk een van de spicy salsa's.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
13 maart 2023
Frontrunner