Logo
The Cakery Rotterdam interieur
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
28 oktober 2023
Frontrunner

Ben je al bekend met The Cakery? In september opende deze ambachtelijke patisserie haar deuren aan de Karel Doormanstraat. Eerder bevond de winkel van ondernemers Nadia Salah en Onur Yusuf Sahin zich in Delfshaven, maar gelukkig voor ons zijn hun heerlijke zoetigheden nu in Rotterdam Centrum te vinden.

Ambachtelijke lekkernijen

In deze bijzondere patisserie is alles zelfgemaakt. Dat betekent geen kant-en-klare producten; elk gerecht wordt volledig in eigen huis bereid, inclusief de sauzen en slagroom. De creaties van The Cakery worden bedacht door Nadia zelf: "Neem bijvoorbeeld onze Ruby Raspberry Cheesecake, geïnspireerd door de Magnum Ruby. Of onze Bounty Cheesecake met chocolade cake, kokoslaagje en cheesecake."

Dat geldt ook voor hun populaire Baklava Cheesecake, een product waar veel mensen naar hun winkel komen. Deze taart had Nadia bedacht na haar eerste reis naar Turkije, toen ze werd geïnspireerd door alle baklava die zij daar had gegeten.

Verder verkopen ze nog veel meer heerlijke taarten, verschillende soorten bars, brownies en blondies. En helemaal bijzonder zijn hun specials: verwarmde brownies of blondies geserveerd met ijs.

Baklava taart The Cakery
Baklava taart The Cakery 2

Unieke drankjes

Naast een lekker taartje, wil je natuurlijk ook een goed drankje. En bij The Cakery hebben ze een uniek aanbod. Zo verkopen ze hier de cappuccino crème brûlée, een cappuccino met de smaak van vanille crème brûlée en een knapperige bovenlaag, net als bij een echte crème brûlée. Als je dol bent op pistache, is de pistache latte een aanrader. Lekker om te proberen tijdens deze koude maanden!

‘Alles is heel minimalistisch, omdat de taarten al genoeg kleur hebben.’
Nadia Salah

Stijlvol interieur

Je herinnert je wellicht nog de locatie van toen Vitaminstore er was gevestigd, maar niets van de winkel is hetzelfde. Het interieur hebben ze volledig vernieuwd en het ziet er prachtig en stijlvol uit. Achterin de zaak staat een soort grote boom. Een echte eyecatcher!

De rest van de ruimte straalt elegantie uit, met beige muren, vloeren en subtiele gouden accenten. De vitrine waarin al dat lekkers wordt tentoongesteld, is afgewerkt met parelmoeren tegeltjes. Volgens Nadia: "Alles is heel minimalistisch, omdat de taarten al genoeg kleur hebben."

The Cakery donker buiten
The Cakery Rotterdam interieur

Ga eens langs!

The Cakery is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 12:00 tot 22:00 uur. Of je nu overdag trek hebt in zoete lekkernijen of later op de avond graag wilt genieten van een heerlijk baklava-taartje als toetje na een bezoek aan een restaurant, het kan allemaal.

Wanneer ga jij een lekker taartje eten bij The Cakery?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
28 oktober 2023
Frontrunner