Logo
Nieuwe hotspot!

Unieke Japanse tapasbar en matcha-café

Japanse tapasbar SHIN Rodezand interieur Rotterdam Centrum
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
7 juni 2022
Frontrunner

Leuk nieuws! Binnenkort opent een nieuwe hotspot aan de Rodezand in Rotterdam Centrum: SHIN. Een moderne, gezellige Japanse tapasbar en matcha-café in izakaya-stijl.

Dit gloednieuwe horecaconcept komt uit de koker van de horecaondernemers Tony en Nanako, die tevens ook eigenaar zijn van het populaire Japanse ramen-restaurant Ajisan op de Coolsingel. Lees hieronder alvast over deze nieuwe hotspot en bekijk de renders voor een impressie van het interieur!

Overheerlijke Japanse gerechten en Japanse whisky's

Een izakaya-bar is een informele Japanse bar waar je terecht kan na werk voor lekkere snacks en alcoholische versnaperingen. Eigenlijk de Japanse versie van een Britse pub. Uiteraard kun je bij SHIN niet alleen na werk terecht, maar al vanaf 12:00 uur!

Wat er op het menu staat? Tony: “Er zijn heel veel Japanse gerechten die wij missen in Nederland. Daarom zetten wij bij SHIN al onze favoriete gerechten en drankjes op het menu.” En verwacht geen sushi of ramen, want SHIN laat zien dat de Japanse keuken meer is dan dat. Zo serveren ze bijvoorbeeld knapperige kip, udon-noedels, echte wagyu uit Japan en lekkere vegetarische gerechten.

Naast dat je hier heerlijke Japanse gerechten om te delen kan bestellen, is het ook mogelijk om de gehele dag Japanse cocktails en whisky's te bestellen. Kies bijvoorbeeld de 'MojiTokyo' met Japanse sake of een van de lokale whisky's gemaakt met grondwater uit het Fuji-berg gebied.

‘Er zijn heel veel Japanse gerechten die wij missen in Nederland. Daarom zetten wij bij SHIN al onze favoriete gerechten en drankjes op het menu.’
Tony, eigenaar van SHIN
SHIN japanse tapasbar eetstokjes Rotterdam

Verschillende matcha levels

Matcha-liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij SHIN. Hier serveren ze namelijk échte Japanse matcha, afkomstig uit het Japanse stadje Shizuoka en gemaakt door een bedrijf van theeboeren dat al meer dan 100 jaar bestaat.

De verschillende matcha-gerechten, zoals de Matcha Parfait of matcha latte, kan je op verschillende levels bestellen. Hoe hoger het level, hoe sterker en puurder de matcha. Probeer je voor het eerst matcha? Dan kan je het beste gaan voor een wat minder sterke variant. Ben je al bekend met matcha en wil je juist die extra pit erin? Ga dan voor het hoogste level.

Japanse stijl in een monumentaal pand

Het interieur van SHIN is modern en minimalistisch. De betonconstructie van het monumentale pand is behouden, zodat het oorspronkelijke ontwerp goed zichtbaar blijft. Daarnaast zijn de massief houten meubels, zoals de zitbanken en tafels, door een ambachtsman op een Japanse manier bewerkt. Dit betekent dat de verbindingen van de meubels gemaakt zijn zonder schroeven of spijkers, maar door middel van zwaluwstaartverbindingen.

In de zaak is gebruik gemaakt van rode en grasgroene details. Het rood is geïnspireerd door de shu-iro tempel, wat ervoor zorgt dat de kwade geesten weggehouden worden. Het groen staat voor de kleur van de matcha.

Ook bijzonder is de naam en het logo van het restaurant. De naam SHIN kan namelijk op 92 manieren worden geïnterpreteerd, waarbij ze uiteindelijk hebben gekozen voor de betekenis “vernieuwing”, “hart” en “vertrouwen”, de kernwaarden van SHIN. Een van de Japanse tekens hiervoor lijkt op een smiley. Niet gek dus dat ze hiervoor hebben gekozen als het vrolijke logo voor het restaurant.

‘Het rood is geïnspireerd door de shu-iro tempel, wat ervoor zorgt dat de kwade geesten weggehouden worden.’
#RotterdamCentrum
SHIN voorzijde Rodezand Rotterdam centrum
Japanse tapasbar en matcha cafe interieur SHN interieur

Nog even geduld

SHIN opent begin van deze zomer de deuren aan Rodezand 23B-25 in Rotterdam Centrum. Volg het restaurant alvast op Instagram. Tot die tijd blijf je op onze website op de hoogte van nieuwe hotspots in Rotterdam Centrum!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
7 juni 2022
Frontrunner