Logo
Kerstdiner

Uiteten tijdens de kerst in Rotterdam Centrum

4x5 Nora Solisa WILLIAMSCANTEEN20221026 22
The Millen Rotterdam Emma Groenenboom
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
12 december 2022
Frontrunner

Ben je op zoek naar plekken in Rotterdam Centrum waar je geniet van een kerstdiner? Hieronder worden een aantal fijne restaurants waar je tijdens de feestdagen helemaal in de watten gelegd. Ga je voor een drie of vijfgangenmenu? Het kan allemaal!

The Millèn

Gevestigd in de Millenniumtoren in hartje Rotterdam, op de eerste verdieping van het Marriott Hotel, bevindt zich restaurant The Millèn. Vanaf je tafeltje kijk je zo door de plafondhoge ramen uit op Rotterdam Centraal Station, een van de vele iconische bouwwerken in onze stad.

Een bijzondere plek in Rotterdam Centrum om te genieten van een kerstdiner. The Millèn is op kerstavond geopend voor diner en beide kerstdagen zijn zij geopend voor de lunch vanaf 13:00 uur. Op deze dagen kun je genieten van hun speciale kerstmenu.

Reserveer op tijd via deze link.

The Millen Rotterdam Emma Groenenboom

Restaurant Prachtig

Restaurant Prachtig heeft wel een heel bijzonder uitzicht. Direct aan de Maas, recht onder de Erasmusbrug kijk je vanaf hier uit op de Maas met de Willemsbrug, Kop van Zuid en natuurlijk de Erasmusbrug als iconische hoogtepunten.

Op kerstavond kun je hier heerlijk a la carte dineren. Op eerste kerstdag serveren zij een kerstbrunch van 11:30 tot 15:00 uur en vanaf 17:30 uur kun je aanschuiven voor het diner a la carte.

Reserveer op tijd via deze link.

Prachtig Dinsdag terras
Prachtig Dinsdag exterieur

De Euromast

Een kerstdiner op grote hoogte, dat kan natuurlijk bij de Euromast. Deze 185 meter hoge toren is niet alleen een echte eyecatcher van de stad, het biedt ook nog eens ruimte voor een restaurant met prachtig panoramisch uitzicht.

Met Kerstmis ben je hier welkom voor een brunch, High Christmas of diner. Naast dat je hier geniet van het magische uitzicht, staat het restaurant er extra mooi bij door de prachtige kerstversiering. De tafels zijn prachtig gedekt, er zijn kerstbomen en het eten is natuurlijk extra feestelijk!

Extra leuk: ook voor kinderen is het een echt feestje, want ze kunnen knutselen bij de Euromast kidsclub en ontmoeten de enige echte kerstman tijdens een meet en greet.

Reserveer op tijd via deze link.

Euromast toeristen water ️ Iris van den Broek

Williams Canteen

Williams Canteen is een pareltje die je vindt op de William Boothlaan, een zijstraat van de bekende Witte de Withstraat.

Bij Williams Canteen kan je heel de dag terecht. Waar je ‘s avonds nog lekker aan de cocktails zit, drink je hier de volgende ochtend een sterk bakje koffie. Een leuke huiskamersfeer en heerlijke koffiebonen staan voor je klaar.

Op 25 december opent Williams Canteen de deuren voor een heel feestelijk kerstdiner van vegetarisch vijfgangenmenu (vlees/vis is mogelijk) met veel wijn en cocktails. Om 18:30 kun je al aanschuiven en het diner begint om 19:00 uur.

Reserveer op tijd via deze link.

4x5 Nora Solisa WILLIAMSCANTEEN20221026 22

Restaurant Rotonde

Restaurant Rotonde heeft dit jaar de Entree Awards gewonnen in de categorie New Green Fine Dining. Daarmee weet je dat je hier wel goed zit tijdens Kerstmis!

December is een bijzondere tijd van het jaar voor het team van Rotonde. Mede omdat zij in december 2021 hun deuren voor het eerst openden.

Daarom doen ze het van 14 tot en met 25 december even wat anders: ze serveren maar liefst zeven gangen met bijpassende drankjes. Het is een progressief restaurant en wijnbar, met lokaal bereide groenten, granen, peulvruchten, fruit, paddenstoelen en meer. Het menu is compleet plantaardig. Verwacht rode biet, pompoen en appel. Maar ook spar, amandel en zeewier.

Reserveer op tijd via deze link.

Rotonde Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
12 december 2022
Frontrunner