Logo
Grandeur

Dit is 't Slaakhuys restaurant in Rotterdam

T Slaakhuys min

Ken jij 't Slaakhuys restaurant in Rotterdam al? Deze hotspot is gevestigd in het historische pand aan de Slaak, dat vroeger dienst deed als redactie van dagblad Het Vrije Volk. Met een modern interieur en een menu van sterrenchef Tonny Berentsen, staat er hier een gastronomische ervaring je te wachten.

Gerechten van een sterrenchef

De menukaart van ’t Slaakhuys is vormgegeven door niemand minder sterrenchef Tonny Berentsen. Berentsen is sinds 1991 verbonden aan klassiek Frans restaurant De Kromme Dissel, waar al ruim 50 jaar een Michelinster aan de deur prijkt.

Bij ’t Slaakhuys ziet het menu er echter iets anders uit, waarbij intercontinentale invloeden de boventoon voeren. Hier proef je eigentijdse en verrassende gerechten zoals een luxe uitvoering van de Rotterdamse kapsalon met rendang en macadamianoten, of juist de tijdloze klassiekers sole meunière of gepocheerde kreeft.

Maar niet alleen voor het diner en de lunch kan je bij ’t Slaakhuys terecht. Ook voor de eindeloze lazy breakfast in het weekend, of juist een snelle maaltijd voor werk biedt ’t Slaakhuys een overheerlijk uitgebreid ontbijt.

T Slaakhuys 2 min
T Slaakhuys 5 min

Zoals in wereldsteden

Restaurant ’t Slaakhuys vind je in het viersterren-plus Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. En alhoewel we het in Nederland nog niet zijn gewend, is het in wereldsteden zoals Parijs en New York heel gebruikelijk om ook als niet-hotelgast te dineren bij een restaurant in een hotel.

“Met de komst van ’t Slaakhuys willen we dineren, borrelen en zelfs ontbijten in een hotel herdefiniëren. Dus weg met het stoffige hotelimago en de eenheidsworst, maar juist die internationale luxe die ze over de grenzen al zo goed kennen. Of het nu gaat om uitgebreid ontbijten met mimosa’s op een zondag, een feestelijk diner met je geliefde of stoom afblazen met collega’s na een drukke werkdag in de bar, bij ’t Slaakhuys kan het in een bruisende en internationale setting,” vertelt General Manager Costa Panagopoulos.

T Slaakhuys 6 min
T Slaakhuys 4 min

Van tafel naar bed

Voor diegenen die van buiten de stad komen óf te diep in het glaasje hebben gekeken, zijn er in het bovengelegen hotel 74 high end hotelkamers beschikbaar. De kamers en het hotel kenmerken zich door een luxe afwerking en de authentieke details, die bepalend zijn voor de architectuur van de Rotterdamse wederopbouw. Denk hierbij aan grote raampartijen voor veel natuurlijk lichtinval en decoratief metselwerk. Ook zijn de kamers van alle gemakken voorzien en afgewerkt met een rauwe en industriële look die zo typerend is voor de Havenstad.