Logo
Miso Sushi Rotterdam
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 december 2022
Frontrunner

Op zoek naar Sushi restaurants in Rotterdam Centrum? Dan heb je een hele brede keuze want Rotterdam is een echte sushi stad! Het wemelt in Rotterdam Centrum dus van de sushi restaurants. Om je een beetje te helpen hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Miso Sushi

Miso Sushi opende haar deuren in het Central Plaza in hartje Rotterdam Centrum. Je kan er terecht voor heerlijke Japanse specialiteiten maar ook gerechten uit andere Aziatische landen krijgen de kans om op jouw bord te belanden.

Bij Miso heb je twee uur de tijd om in vijf ronden te genieten van heerlijk eten. Ook kan je er heerlijk borrelen met smaakvolle wijnen en cocktails. Per tafel kies je voor een a la carte menu of een standard menu.

Bij Miso Sushi kan je niet alleen heerlijk dineren, ook een lunch is mogelijk. Tot 16.00 uur krijg je ook weer twee uur om te genieten van de heerlijke gerechten en drankjes.

Sumo Markthal

Sumo was een van de eerste restaurants in Nederland met het all you can eat concept. Inmiddels is het restaurant razend populair, ook ver buiten Rotterdam. Maar ben je al bij Sumo Markthal geweest?

Aan de kant van de Markthal die uitkijkt op metro station Blaak kan je komen genieten van Sushi, maar ook van heerlijke grill gerechten. In Japan noemt men dit 'yaki'. Voor een betaalbare prijs eet je zoveel als je kan.

Miso Sushi Rotterdam
Sushi in Central Plaza bij Miso
AH UN 1
Sushi en gegrilde gerechten bij AH-UN

iYUMi

iYUMi heeft een prachtige locatie op de bekendste straat van Rotterdam Centrum: de Coolsingel. Hier hebben ze geweldige Asian cuisine, waaronder sushi.

Je kan rekenen op super verse sushi. Laat je verassen door een van de specialty dishes zoals de eigenzinnige maar natuurlijk overheerlijke Bentoboxen en ultra verse sushi rolls. Natuurlijk kan je iYUMi's verrukkelijke pokébowls echt niet overslaan.

AH-UN

AH-UN is een restaurant aan de Binnenrotte dat zich richt op de YakiNiku stijl in de Japanse keuken. YakiNiku betekent in het Japans letterlijk vertaald: gegrild (Yaki) vlees (Niku). Voor de Wagyu liefhebbers onder ons is het er een groot feest, het vlees van de Japanse koe is namelijk het enige vlees dat er wordt geserveerd!

Op de tafel waar je aan zit is een Shinpo Grill geïnstalleerd. Hier wordt het heerlijke Wagyu vlees op bereid, maar ook verrukkelijke varkensvlees- en kip gerechten staan op de menukaart. Naast grill gerechten is er ook een breed assortiment aan sushi waar je uit kan kiezen.

Kyatcha

Een prachtige locatie, uniek interieur en overheerlijk eten. Kyatcha, gelegen in de Leuvehaven vlak bij de Erasmusbrug, heeft het allemaal.

Omgeven door de boten en het magische water van de Nieuwe Maas lijkt het net of het restaurant drijft. Het is er prachtig ingericht en het eten ziet er minstens even mooi uit. Prachtige sushi kunstwerkjes zijn bijna zonde om op te eten, maar ik raad aan dit wel gewoon te doen.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 december 2022
Frontrunner