Logo
Perfecte snack

Ontdek deze lekkere tosti's in Rotterdam

010 Coffee tosti met smoothie door Thijs
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
9 februari 2024
Frontrunner

Simpel, smaakvol en snel: wat mij betreft is een tosti dé perfecte snack voor de lekkere trek, en als je hem nog wat rijker belegt, gaat het ook prima door voor lunch. Ik vroeg me af waar je de beste tosti kan scoren in Rotterdam.

Als fervent tostiliefhebber heb ik mezelf dus als doel gesteld de beste tosti van Rotterdam te vinden. Tijdens mijn zoektocht vond ik deze vier plekken waar jij kunt genieten van een tostitraktatie.

De Gele Kanarie Café

Een begrip in Rotterdam en geroemd om meerdere redenen, maar nu ook om zijn tosti’s. De combinatie van dikke sneden geroosterd brood en de intense combinatie van blauwe kaas en vijgenjam tillen jouw tosti-ervaring naar een hoger niveau. Daarnaast is de tosti ‘hete kip’ met pulled chicken en jalapeño ook ronduit verrukkelijk. Absolute aanraders voor de fijnproevers!

Belangrijke tip: let wel op dat je bij de juiste kanarie naar binnen stapt. Ga naar het café aan de Binnenrotte om teleurstelling te voorkomen.

Bas Bakt

Naast het heerlijke brood dat Bas Bakt voor thuis kun je ook altijd ter plekke aanschuiven aan de lunchtafel voor een belegde boterham of een tosti. Bas is trouwens een zuurdesem bakker, dus dat brood wordt met veel liefde en vooral heel veel tijd gebakken, en zit daarom boordevol smaak. Perfect geschikt voor de liefhebbers van ambachtelijk gebakken brood.

De tosti’s van Bas schitteren in eenvoud, maar naast de kaas- of hamkaastosti kun je ook heel gewaagd voor de kimchi-kaastosti gaan. Leuk voor als je op zoek bent naar iets spannends. De perfecte snelle lunch wanneer je een in het centrum bent. Na een tosti van Bas kun jij er weer tegenaan.

Bas Bakt tostis door Thijs

Picobello Fresh

Wat maakt een tosti nu eigenlijk precies een tosti? Een getoast broodje met wat gesmolten kaas ertussen? Dan is een Italiaanse panino toch eigenlijk ook gewoon een tosti, toch? Denk er nog maar eens over na. Ik weet het wel: voor een tosti met een Italiaanse twist moet je bij Picobello Fresh zijn. In hun kiosk op het Binnenwegplein maken ze de lekkerste panini voor je klaar met de beste ingrediënten, rechtstreeks uit Italië. Andiamo!

Picobello Fresh
Panino caprese Picobello Fresh Thijs

No. 10 Coffee

Wie de perfecte combinatie van een goede tosti en uitstekende koffie zoekt, is bij No. 10 Coffee aan het juiste adres. Het is een van de vele hippe koffiezaakjes in de Hoogstraat. Van binnen is het net zo rauw en stoer als de stad zelf.

De geur van versgebakken brood (en zoete lekkernijen!) vermengd met het aroma van versgemalen koffie komt je tegemoet zodra je binnenstapt. Je kunt er dan ook genieten van (specialty) koffie terwijl je nadenkt over je gegrilde kaassnack.

En er valt nogal wat te kiezen: voor de stevige trek is er een tosti met brisket en zuurkool, of mijn persoonlijke favoriet, de BLT, die hier ook nog eens uitgebreid is met kip. Zo maken ze het kiezen er in ieder geval niet makkelijker op. Bij No. 10 Coffee bewijzen ze dat een tosti veel meer kan zijn dan een snelle hap. Probeer het zelf eens!

010 Coffee tosti met smoothie door Thijs
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
9 februari 2024
Frontrunner