Logo
Fijnproevers

Een smakelijke reis door de Markthal

Rondje markthal
Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
5 oktober 2023
Frontrunner

Gelegen in het hart van Rotterdam vind je de Markthal, een architectonisch meesterwerk dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een paradijs voor fijnproevers. Het is de plek waar architectuur en lekker eten samenkomen voor een smaakvolle ontmoeting.

Deze keer neem ik je mee op een smakelijke reis door de Markthal en tip ik drie favorieten waar ik regelmatig te vinden ben.

Natamania

Voor de eerste stop gaan we naar Portugal: Natamania, een knus en kleurrijk zaakje waar voornamelijk Portugese zoetigheden te verkrijgen zijn.

De kerst op de taart is natuurlijk de pastel de nata: het klassieke gebakje met een knapperige korstje en een zoete custardvulling erin. Perfect krokant van buiten, maar zacht van binnen dus. Ze worden zelfs zo vaak verkocht dat ze eigenlijk altijd nog warm zijn. Combineer ze met een vers gezette espresso voor de ultieme Portugese ervaring. Zo weet je zeker dat je de dag goed begint!

Natamania in de Markthal

Duck Truck

Wie grotere trek heeft, kan beter doorlopen naar de Duck Truck. Deze truck is namelijk uitgerust met een grill waar de lekkerste burgers op gebakken worden! Je krijgt hier niet zo maar een burger, nee, deze worden gemaakt van confit de canard: eend die voorgegaard is in zijn eigen vet. Door zijn bezoekje aan de grill wordt er nog een krokant laagje aan toegevoegd, waarna hij op een zacht briochebroodje belandt.

Dan is het moment om te genieten aangebroken. De DuckBurger komt in verschillende smaken. Naast de klassieker met cheddar kun je ook voor de wat uitdagendere smaken gaan, zoals de DuckBurger Blue voor de echte kaasliefhebber, met gorgonzola, of ga op de Koreaanse tour en neem een burger met kimchi. Je zult niet teleurgesteld worden.

Mocht eend trouwens toch niet helemaal je ding zijn, dan kun je ook altijd nog besluiten om voor een burger van kip of rund te gaan, maar goed, het heet natuurlijk niet voor niets de Duck Truck, toch?

‘De Markthal is dé plek waar architectuur en lekker eten samen gaan in een smaakvolle ontmoeting.’
Thijs van Lith
Duck Truck in de Markthal

Uncle Wang

Als laatste wil ik je nog even kennis laten maken met Uncle Wang. Ome Wang komt uit China en is een ware topkok als het gaat om dumplings. Hij bereidt deze buideltjes in allerlei soorten en maten in verschillende smaken.

Of je nu kiest voor gestoomde, gebakken, vegetarische, of met vlees gevulde dumplings, de dumplings van Uncle Wang zijn het ideale tussendoortje. Probeer zeker eens de Xiao Long Bao. Deze zijn mooi in een zakje gevouwen en gevuld met heerlijk mals varkensvlees. Iedere dumpling is een kleine smaakexplosie.

Uncle Wang

Daarnaast heeft de Markthal natuurlijk nog veel meer smaken te bieden. Je kunt er bijna de hele wereld rond eten! Daarmee is het niet alleen een plek om te eten, maar ook om te genieten van de rijke smaken en een indruk te krijgen van de culturele smeltkroes die Rotterdam te bieden heeft.

De Markthal mag daarom zeker niet ontbreken bij een volgend bezoekje aan de stad!

Profielfoto Thijs introtekst
Geschreven door Thijs van Lith
5 oktober 2023
Frontrunner