Logo
Coco Koopgoot
Dimple
Geschreven door Dimple Sokartara
5 september 2022
Frontrunner

Steeds vaker kom je in Rotterdam de speciale bubble tea bars tegen. Oorspronkelijk komt dit populaire drankje - gemaakt met thee, melk, vruchtensiroop en tapioca balletjes - uit Taiwan, maar nu begint het ook erg populair te worden in Nederland. Hieronder deel ik drie plekken waar je bubble tea kan scoren in Rotterdam Centrum en geef ik mijn persoonlijke mening!

In het centrum zijn genoeg plekken waar je een lekkere bubble tea kan scoren. Vooral de lokale plekjes vind ik persoonlijk leuk. YoYo! en 8tea5 Bubbletea kennen we natuurlijk van Amsterdam en Den Haag, daarom ging ik proeven bij drie tentjes die je nergens anders in Nederland kan bezoeken.

CoCo Fresh Tea & Juice

Ben ik een tikkeltje bevooroordeeld? Wellicht. Ik schreef al eens eerder dat ik een grote fan ben van CoCo Fresh Tea & Juice, vooral toen ik in Beijing woonde way way back. Ook deze vestiging stelt niet teleur! De eerste paar weken was hier erg druk. Nu kan je gelukkig gewoon naar binnen lopen en binnen no time heb je je favoriete boba in handen.

Mijn favoriet? De Three Guys. Hier heb je de classic milk tea en de tapioca balletjes, maar daarbij ook grass jelly en het beste: PUDDING! Het is zó lekker en zeker weten mijn all time favourite. Niet zo fan van grass jelly? Bestel dan de Two Ladies. Dit boba drankje is precies hetzelfde als Three Guys, maar dan zonder de grass jelly. Beiden echte aanraders voor alle pudding liefhebbers.

Coco Rotterdam

Tea Society

De zaak van Tea Society op de Karel Doormanstraat is erg minimalistisch en clean. In plaats van een overweldigend kleurrijk zaakje, zoals de meeste bubble tea bars, hebben ze gekozen voor een beton ciré look. Zo krijg je meteen een rustig en kalm gevoel wanneer je binnenkomt en daarmee voelt het geheel ook een stuk luxer.

Ik ben hier voor de Brown Sugar Milk Tea gegaan. Zeker niet verkeerd! De tapioca balletjes waren een beetje aan de harde kant, maar dat is een persoonlijke smaak. Over het algemeen vond ik de prijs-kwaliteit verhouding zeker naar behoren.

The Tea Society Rotterdam Centrum bubble tea

Cutea

Cutea is een schattige bubble tea bar in Rotterdam. Zodra je binnenkomt in hun roze paradijs staat er een bestelpaal op je te wachten. Hier kies je je favoriete bubble tea of stel je helemaal zelf je bubble tea samen. Zo kun je voor meer of minder suiker kiezen, je toppings selecteren en het eigenlijk helemaal aanpassen naar jouw smaak.

Zelf koos ik voor de Famous Cake; heel lekker als je even een zoete craving hebt. Wat ik vooral fijn vind aan Cutea is de locatie. Het is dichtbij Pathé Schouwburgplein, dus ook lekker dichtbij Centraal Station en daardoor een fijne plek om even bij te tanken na een dagje shoppen voordat je weer gaat reizen.

Cutea Rotterdam Centrum theemelk drankje
Cutea Rotterdam Centrum interieur

Dimple's favoriet

Van alle drie de plekjes moet ik zeggen dat CoCo Fresh Tea & Juice er als winnaar uitkomt. De thee is niet té zoet, de tapioca balletjes zijn precies goed en de medium portie is meer dan medium als je het mij vraagt! Daarna volgt Cutea, omdat ik de hardheid van de tapioca balletjes daar perfect vind. Zoals ik al genoemd heb, vond ik de balletjes bij TeaSociety net iets aan de harde kant en daarmee eindigt deze bubble tea bar op nummer drie.

Toch zijn alle drie de plekken meer dan het proberen waard, want dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Klik hier om nog meer van mijn favorieten te ontdekken!

Wat is jouw favoriete boba zaak in Rotterdam Centrum? En vind je dat ik er echt nog één moet uitproberen? Laat het weten!

Dimple
Geschreven door Dimple Sokartara
5 september 2022
Frontrunner