Logo
Oh my gado-gado

Heerlijke Indonesische restaurants in Rotterdam Centrum

Kralingse Bos Minang Kabau Iris van den Broek
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
24 februari 2023
Frontrunner

Zijn er mensen die niet van heerlijk Indonesisch eten houden? Ik ken ze in ieder geval niet. Nasi goreng, saté kambing, gado-gado, rendang, we eten het allemaal graag.

In Nederland wonen ruim driehonderdduizend mensen met een Indonesische achtergrond, waarvan een groot deel in Rotterdam woont. Niet gek dus dat er in Rotterdam Centrum best wel wat lekkere en authentieke Indonesische toko's en warungs zitten! We leggen ze onder de loep.

Anugerah

Bij Anugarah ben je op het juiste adres als je zin hebt een heerlijk hapje. Je kan er terecht voor een geslaagde lunch met heerlijke broodjes, met bijvoorbeeld rendang of gada-gado (met de beste sambal) voor een eerlijke prijs. Ook voor een lekker soepje zoals de Sayur Lodeh (Indonesische groenten met gesmoorde kipfilet) soep en de bami soep Indonesia.

Absoluut de moeite waar dus, voor een lekkere lunch of diner. Je vindt Anugerah op de Botersloot, midden in Rotterdam Centrum. Vergeet niet om te reserveren!

Warung Mini

Warung Mini is al jaren een begrip in Rotterdam en al die tijd is dit Indonesisch, Javaans en Surinaams restaurant een van de populairste zaken op de Witte de Withstraat.

Die heerlijke gerechten zoals de smaakvolle broodjes en met liefde bereide nasi's en bami's zijn ook gewoon tijdloos. Zorg dat je op tijd bent want tijdens die piekuren zit het al-tijd vol!

Minang Kabau

Wie Indonesisch wil dineren met een view kan niet anders dan aanschuiven bij Minang Kabau. Hier eet je soto ayam terwijl je over de prachtige Kralingse Plas uitkijkt, met op de achtergrond de mooiste skyline van Europa.

Minang Kabau zit in een bijzonder gebouw in de Minangkabau-stijl, die afkomstig is van een bevolkingsgroep uit Sumatra. Dit gebouw heeft een lange historie, want het werd gebouwd om te dienen als Nederlandse inzending op de Wereldtentoonstelling Parijs in 1931. Later moest het gebouw verhuizen naar Den Haag, maar gelukkig is het eindstation toch onze mooie stad geworden.

Minang Kabau heeft een menu met veel elementen uit de Oost-Javaanse keuken. Deze wordt gekenmerkt door het gebruik van kruiden en specerijen, het gebruik van zoetige en hartige smaken en heerlijke vis en zeevruchten. Je kan in het restaurant kiezen om een rijsttafel te nemen, of van de kaart te bestellen.

Papaya

Gezond, lekker en betaalbaar. Al sinds de jaren '90 halen Rotterdammers bij Papaya, aan de Groenendaal, heerlijke Indonesische specialiteiten. Bij Papaya krijg je altijd heerlijk verse producten en dat proef je! Het is binnen gezellig ingericht om je een geslaagde lunch of diner te bezorgen, en daar helpt het vriendelijke personeel natuurlijk ook een handje bij.

Indonesië telt ruim tweeduizend eilanden waar allemaal andere tradities en culturen gelden. Dat willen ze bij Papaya benadrukken door alle kleuren van Indonesië te laten zien. Het menu is daarom zeer divers.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
24 februari 2023
Frontrunner