Logo
Alle ins and outs

Vier de zomer in Rotterdam Centrum

Zomercampagne Website Landingspagina Zomerprogrammering

We zetten je in Rotterdam Centrum graag in het zonnetje. Elke dag is er weer wat te beleven in onze binnenstad. Heerlijk eten, lekker shoppen en mooie ervaringen opdoen. Lees hieronder over de zomerprogrammering in Rotterdam Centrum!

Leuke zomerse evenementen

Ontdek fantastische zomerse evenementen in het bruisende hart van Rotterdam! Bezoek bijvoorbeeld een van de leuke feestjes op het DÂK, een 'pop-up dakpark' dat sinds 2014 jaar haar deuren opent in de zomer.

Dans tijdens Blijdorp festival, shop op de Swan Market en kijk je ogen uit tijdens de Wereldhavendagen. Voor iedereen is er iets te beleven en te genieten! Mis niets van al deze geweldige evenementen, bekijk onze agenda voor de laatste updates en ontdek een aantal favorieten via de knop hieronder!

‘Dans tijdens Blijdorp festival, shop op de Swan Market en kijk je ogen uit tijdens de Wereldhavendagen.’
#RotterdamCentrum
DAK D Js

Gratis zonnebrand in Rotterdam Centrum

Na een paar regenachtige weken, laat de zon zich weer zien in Rotterdam Centrum. Dat betekent dat we goed beschermd op pad willen. Om je te helpen, delen we gratis zonnebrand uit in het centrum. Waar en wanneer, dat lees je via onderstaande button!

RC zonnebrand campagne 1
RC zonnebrand campagne 2

Spot de zomervitrine op de Lijnbaan

Er staat wederom een mooie zomerse vitrine op je te wachten! Zoals we dat eerder hebben gezien, worden de vitrines op de Lijnbaan regelmatig omgetoverd tot een mini museum. Om de zomerse sferen erin te houden, staat een van de vitrines momenteel in het teken van de zomer programmering in het centrum. Heb jij 'm al gespot?

Lijnbaan zomer vitrine min

European Para Championships

Van 8 tot en met 20 augustus komt de European Para Championships naar Rotterdam! Dit multisport evenement vindt elke vier jaar plaats en wordt altijd gehost door een grote Europese stad. En de eer in 2023 is aan ons mooie Rotterdam.

Voor tien verschillende para sporten zullen er wedstrijden worden georganiseerd. Dit betekent maar liefst 1.500 paralympische atleten naar de stad komen vanuit vijfenveertig verschillende Europese landen. Zij gaan de strijd aan om Europees kampioen te worden.

Het is geen verrassing dat het belangrijkste knooppunt van de kampioenschappen Rotterdam Ahoy is. Maar naast de ruime zalen die Ahoy biedt, zullen sommige wedstrijden plaatsvinden midden in de stad. Zo worden op de Kop van Zuid de finales van de Para Archery gehouden en strijden de beste rolstoeltennissers om goud op het Schouwburgplein. Op die manier kan iedereen geïnspireerd raken door deze topsporters.

Ahoy Iris van den Broek 1

Lekker uiteten in de zomer

Voor iedereen die houdt van divers en lekker eten in een sfeervolle omgeving is Rotterdam Centrum de ideale plek. Hier vind je namelijk ontelbare restaurants met keukens vanuit de hele wereld.

Met mooi weer is het natuurlijk heerlijk om in het zonnetje te zitten. Gelukkig hebben we zat mooie terrassen in het centrum. Denk aan het grote terras van Brasserie Jules, pal voor WTC Rotterdam, Raoul Lunchcafé, boven de Koopgoot en pal naast de Bijenkorf en De Huismeester op het hoekje van de Meent en de Haagseveer. Genoeg om uit te kiezen!

Maar ook op minder zonnige dagen ben je in Rotterdam aan het juiste adres. Van wereldberoemde restaurants met Michelin-sterren tot gezellige eetcafés en bistro's, Rotterdam Centrum heeft het allemaal. Klik op de knop hieronder om nog meer restaurantjes te ontdekken!

Mythaison kaengkhiaowwaan
Brasserie Jules WTC Rotterdam

Een ijsje eten in Rotterdam Centrum

Het perfecte toetje na het eten in de zomer is natuurlijk een ijsje! En wat dacht je van ambachtelijk Italiaans schepijs?

Op de Karel Doormanstraat vind je ijssalon Capri. Een echt begrip in Rotterdam! Capri werd geopend in 1957 en al generaties lang komen Rotterdammers en mensen van buiten de stad naar deze ijssalon voor de lekkerste ijsjes. De eerste eigenaar van Capri was een Italiaan. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer, ook met Italiaans bloed. En zeg nu eerlijk, wie weten er meer van Italiaans schepijs dan de Italianen zelf?

Ontdek meer plekken voor ijsjes via de knop hieronder!

Capri Icecream Rotterdam

Shoppen in Rotterdam Centrum

In Rotterdam is het heerlijk en divers shoppen. Je vindt er tal van bijzondere concept stores, grote warenhuizen en verrassende vintage winkels, waar je helemaal los kunt gaan. Bezoek deze zomer dus zeker Rotterdam Centrum om een dagje te shoppen!

Kom je naar Rotterdam Centrum om fashionable kleding te scoren? Gelukkig zijn er een hoop mooie kledingwinkels te vinden in Rotterdam Centrum. Denk aan mooie lifestyle winkels met prachtige unieke stukken, zoals Sissy-Boy op het Binnenwegplein en Marjorie Fernandes X Life at Goodiez op de Van Oldenbarneveltplaats.

Of ben je op zoek naar een mooi cadeau? In Rotterdam Centrum zijn er veel mooie speciaalzaken en concept stores met de leukste producten in hun assortiment.

Via de knop hieronder ontdek je nog veel meer winkels in Rotterdam Centrum! En wees er snel bij, want de zomer sale is in full swing. Dat betekent de leukste items shoppen met een mooie korting!

Shopaholic Life at Goodiez Rotterdam Centrum
Sissy Boy etalage Rotterdam Centrum

Kust en kunst: zandsculpturen in de stad

Met de komst van metrolijn Hoek van Holland komt de kustlijn wel heel dichtbij. Je kan tegenwoordig namelijk in 37 minuten op het strand staan! Om dit te vieren worden er in Rotterdam Centrum maar liefst acht toffe zandsculpturen geplaatst.

Vanaf 6 juli gingen de kunstenaars aan de slag met de zandsculpturen. Nu volg je de route volgen die start bij Central Plaza en eindigt bij metrostation Blaak, om alle kunstwerken te zien. De zandsculpturen zullen de binnenstad versieren tot en met 6 augustus.

Zandsculpturen bouwen voor kids

Is jouw kind een geboren kunstenaar? Of houdt het van zand en strand? Kom dan op woensdag 12 juli, zaterdag 22 juli, woensdag 26 juli of zaterdag 5 augustus naar het centrum om tussen 10.00 en 15.00 mee te bouwen aan de mooiste kunstwerken!

Zee in zicht zandsculpturen rotterdam
Kinderworkshops Zandsculpturen Rotterdam
2230598 BIZ Rotterdam aan zee Plattegrond zandsculpturenroute 420x900mm v2

Rotterdam Unlimited

Met de zomer in de stad wil je liever niet binnen zitten. Natuurlijk kan je met de nieuwe metrolijn lekker op het strand gaan liggen, maar je kan ook naar een van de toffe evenementen in Rotterdam!

Het is bijvoorbeeld weer bijna tijd voor Zomercarnaval! Iedereen staat te springen om weer op Zuid-Amerikaanse wijze dit zomerse feestje mee te pakken. Sinds 1984 is Rotterdam de trotse thuisstad van Zomercarnaval in Nederland. Ook dit jaar wordt er op 28 en 29 juli weer volop gecarnavald.

Ontdek op de mercado de smaken van de Zuid-Amerikaanse culturen die Rotterdam herbergt, of aanschouw de grand finale: de straatparade. Duizenden dansers, danseressen, muzikanten en praalwagens trekken door de stad waar tot laat in de nacht gefeest wordt.

2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert
2011 rotterdam festivals fotograaf bas czerwinski zomercarnaval een danseres op het zomercarnaval met erasmusbrug op de achtergrond Bas Czerwinski

De zonnegroet

Op woensdag 21 juni veranderde de Lijnbaan in de plek waar de langste zonnegroet heeft plaats gevonden! Het was namelijk de officiële International Yoga Day. Het perfecte moment om met elkaar te yogaën in het zonnetje!

1000 yogi's toverden een van de bekendste winkelstraten van Rotterdam om tot een bijzondere buitensportlocatie. En het leuke is: jullie waren erbij! Bekijk de aftermovie via onderstaande button!

Zonnegroet Lijnbaan info Rotterdam Centrum