Logo
2017 Kralingsebos2 Irisvan Den Broek Redactionee iris van den broek
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
29 juni 2022
Frontrunner

Heb jij al bedacht wat je gaat doen met al die vrije tijd deze zomer? Wegsmelten op de bank en Netflixen telt niet mee! In Rotterdam Centrum staan er weer verfrissende activiteiten voor je op de planning.

We hebben er een paar voor je op een rij gezet zodat je zelf niet zo na hoeft te denken in die warmte. Enjoy!

Gratis stadstour en meer in #RC

Ultiem genieten van de zomer doe je in Rotterdam Centrum. En het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de stad te bezoeken! Wist je bijvoorbeeld dat er deze zomerperiode een gratis stadstour is? Of dat er een jazzband elke zaterdag en zondag optreedt?

Bekijk het hele zomerprogramma in Rotterdam Centrum hier. Benieuwd geraakt naar de gratis stadstour? Deze kan je op zaterdag en zondag 12:00 uur en om 14:00 uur volgen. Wacht niet te lang (want de plaatsen zijn beperkt) en schrijf je hier in voor de stadstour.

Suppen bij de plas

Wat is er beter dan op een surfplank door een prachtig stuk natuur te drijven met uitzicht op de mooiste skyline van Europa? Bij klimpark Fun Forest kun je naast klimmen en klauteren door de machtige bomen van het Kralingse Bos ook sup boards, surfplanken en kano's huren voor jou, je vrienden of familie.

Geniet van het lekkere weer en de heerlijke verkoeling van de Kralingse Plas, niet ver van Rotterdam Centrum. Het bijzondere aan onze Kralingse Plas is naast haar prachtige natuur, het mooie uitzicht op de stad.

2017 Kralingsebos2 Irisvan Den Broek Redactionee iris van den broek

Picknicken

Rotterdam huist de mooiste urban picknickplekken, neem je kleedje en je broodje mee en geniet van de zon en de mooie stadse uitzichten. Vergeet geen zonnebrandcrème mee te nemen!

Heb je geen idee hoe je die heerlijke picknick van het lekkerste eten gaat voorzien? Haal de lekkerste snacks af bij deze Pick up en go plekken in Rotterdam Centrum.

Vroesenpark
Hofbogenpark De Urbanisten

Zomercarnaval

Rotterdam en Zomercarnaval zijn onlosmakelijk verbonden. Het weekend van 29, 30 en 31 juli staat weer vol in het teken van Caribische gezelligheid en festiviteiten. Geniet van lekker eten, swingende muziek en live optredens.

Wat natuurlijk niet kan missen is de kleurrijke straatparade op zondag en de getalenteerde muzikanten van de brassbands en soundsystems. Laat je verassen en je heupen spreken tijdens dit culturele hoogstandje in Rotterdam Centrum!

2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert
2009 zomercarnaval18 mh Marc Heeman

Het Roze Podium

Het Roze Podium is een dak bovenop Het Nieuwe Instituut, ontstaan vanuit de gedachte om de daken in Rotterdam beter te gebruiken. Deze zomer kan je het dak op voor een prachtig uitzicht én een leuk programma.

Vanaf het podium zie je de hoge gebouwen en lange, brede straten van de stad vanaf een nieuw perspectief. Op het podium worden verschillende evenementen georganiseerd zoals sportlessen en diners. Een bijzondere ervaring!

Oh, en onze tip: vergeet geen flesje water. Het podium is namelijk maar liefst 29 meter hoog en is bereikbaar met een trap van 143 treden. Een flinke klim dus!

Visualisatie van Het Podium op Het Nieuwe Instituut MVRDV 2
Visualisatie van Het Podium op Het Nieuwe Instituut MVRDV
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
29 juni 2022
Frontrunner