Logo
2017 Kralingsebos2 Irisvan Den Broek Redactionee iris van den broek
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
22 juli 2024
Frontrunner

Heb jij al bedacht wat je gaat doen met al die vrije tijd deze zomer? Wegsmelten op de bank en Netflixen telt niet mee! In Rotterdam Centrum staan er weer verfrissende activiteiten voor je op de planning.

We hebben super leuke tips op een rij gezet, van leuke activiteiten tot aan evenementen. Zo heb jij een top zomer. Enjoy!

Terrasje pakken

Er is niks leukers dan iets eerder stoppen met werken en het terras opzoeken. En dan het liefste een terras waar we tot laat nog kunnen genieten van de zonnestralen! Gelukkig hebben we zat cafés en restaurants waar je heerlijk buiten zit.

Bezoek bijvoorbeeld het terras van Brasserie Jules. Hun terras is groot, pal voor WTC Rotterdam en heeft de ideale ligging voor de zon om te bereiken. Het is het broertje van de bekende Brasserie Pierre aan de Pannekoekstraat en de opvolger van Staal. Een prachtige plek met een Frans tintje.

Op het enorme terras geniet je van ontbijt, lunch of een diner. De beste plek om na werk nog even van de zon, een wijntje en wat gezelligheid te genieten.

Brasserie Jules WTC Rotterdam

Suppen bij de plas

Wat is er beter dan op een surfplank door een prachtig stuk natuur te drijven met uitzicht op de mooiste skyline van Europa? Bij klimpark Fun Forest kun je naast klimmen en klauteren door de machtige bomen van het Kralingse Bos ook sup boards, surfplanken en kano's huren voor jou, je vrienden of familie.

Geniet van het lekkere weer en de heerlijke verkoeling van de Kralingse Plas, niet ver van Rotterdam Centrum. Het bijzondere aan onze Kralingse Plas is naast haar prachtige natuur, het mooie uitzicht op de stad.

2017 Kralingsebos2 Irisvan Den Broek Redactionee iris van den broek

Picknicken

Rotterdam huist de mooiste urban picknickplekken, neem je kleedje en je broodje mee en geniet van de zon en de mooie stadse uitzichten. Vergeet geen zonnebrandcrème mee te nemen!

Heb je geen idee hoe je die heerlijke picknick van het lekkerste eten gaat voorzien? Haal de lekkerste snacks af bij deze Pick up en go plekken in Rotterdam Centrum.

Vroesenpark

Surfen bij RiF010 in Rotterdam

Voor de mensen die graag een golfje pakken: sinds het voorjaar van 2024 kan je bij RiF010 golfsurfen, bodyboarden, raften en branding kayakken; allemaal op de perfecte golven. Liever wat rustigers? Huur dan een kano of sup. Het is zelfs mogelijk om duiklessen te nemen, dankzij het kraakheldere water wat in de RiF010 basin wordt gezuiverd.

Na het surfen wil je natuurlijk even nagenieten onder het genot van een drankje en hapje. In de gracht vind je daarom een houten strandhuis, met daarin de receptie, surfshop en een surfbar. Neem plaats op het overdekte terras en geniet van de surfende (en vallende) mensen in het water!

Ri F010 surfpool

Zomercarnaval

Sinds 1984 is Rotterdam de trotse thuisstad van Zomercarnaval in Nederland. Ook dit jaar wordt er op 26 en 27 juli weer volop gecarnavald.

Je hebt het misschien meegekregen, maar in verband met aanvullende eisen vanuit de gemeente, is er dit jaar geen Lightning Parade en Warming Up op vrijdagavond. Daarom zal in 2024 alleen de straatparade, de Mercado en de Rueda de Casino plaatsvinden. Alsnog genoeg reden voor een feestje!

2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert
2009 zomercarnaval18 mh Marc Heeman

Blijdorp festival

Zoals elke zomer gaan de voetjes van de vloer tijdens het Blijdorp Festival in het Roel Langerak Park. Maar dit jaar is het een extra bijzondere editie. Blijdorp bestaat namelijk tien jaar!

Op de line-up staan zowel grote namen als lokaal talent. Onder andere Speedy J & Stranger, Philou Louzolo, HEF (live), Mall Grab & Flansie, MCR-T, Jyoty, David Vunk en Sophie Straat (live)verzorgen de muziek waarop je los kunt gaan!

Dans tot je niet meer kan en geniet van heerlijk eten en drinken in één van Rotterdams mooiste parken. Sfeervolle podia en gezellige mensen in een zonovergoten Rotterdam op 10 augustus!

Blijdorp Festival Back Stage

Tour de France Femmes 2024

Ben jij fan van (vrouwen)wielrennen en kijk je de Tour de France graag op televisie? Dan is dit je kans! In 2024 vindt de aftrap van de derde Tour de France Femmes in Rotterdam plaats. Een waar spektakel van 12 tot en met 18 augustus, waarvan er tussen 11 en 13 augustus hele leuke dingen in Rotterdam gebeuren.

Op zondag 11 augustus start het festijn met het Rotterdam Cycling Festival. Of je nu een net-beginnende fietser of een doorgewinterde mountainbiker bent, op deze dag krijg je de kans om door een voor verkeer afgesloten binnenstad te fietsen!

Wil je je inschrijven voor een van de tochten? Dat kan via deze website.

Tour de France Femmes credit A S O Fabien Boukla

TAPT Festival

Op 23 & 24 augustus bezoek je het TAPT festival. Hét festival voor iedereen die van een koud biertje en goed gezelschap houdt.

Na succesvolle eerdere edities in zowel Rotterdam als andere Nederlandse steden, keert het festival terug aan het einde van de zomer. Het belooft weer een vrolijke dag vol speciaalbier, wijn, cocktails, spelletjes en dansen te worden.

TAPT PERS 06 1

Wat ga jij allemaal voor leuks doen deze zomer in Rotterdam?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
22 juli 2024
Frontrunner