Logo
Urban Surfing

Surfen bij RiF010 in Rotterdam

RIF010 redbull 140 min
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
6 juli 2024
Frontrunner

Na lang wachten is het zover: RiF010 in Rotterdam is open! De eerste stad in de wereld waar je kan surfen in het hart van de stad.

Surfen, suppen of kanoën in de gracht: het kan gewoon in Rotterdam. Benieuwd wat je te wachten staat? Of wil je meedoen met onze toffe winactie? Lees dan snel verder.

Watersporten bij RiF010

Voor de mensen die graag een golfje pakken: sinds het voorjaar van 2024 kan je bij RiF010 golfsurfen, bodyboarden, raften en branding kayakken; allemaal op de perfecte golven. Liever wat rustigers? Huur dan een kano of sup. Het is zelfs mogelijk om duiklessen te nemen, dankzij het kraakheldere water wat in de RiF010 basin wordt gezuiverd.

Golven pakken

Het fijne aan de basin van RiF010 is dat de golven gecontroleerd kunnen worden. Dat is even wat anders dan surfen in de zee. Er worden verschillende soorten golven opgewekt, zodat elk niveau zich thuisvoelt.

De golf breekt op 2 Riffen en iedere 7 seconden wekken ze een nieuwe golf op. Dit betekent dat er per uur circa 330 golven door de gracht rollen! Qua hoogtes moet je denken aan 0,5 meter voor beginners, tot aan 1,5 meter voor de gevorderden.

RIF010 redbull 12 min

Surfbar

Na het surfen wil je natuurlijk even nagenieten onder het genot van een drankje en hapje. In de gracht vind je daarom een houten strandhuis, met daarin de receptie, surfshop en een surfbar. Neem plaats op het overdekte terras en geniet van de surfende (en vallende) mensen in het water!

Duurzaam en sociaal

Er is goed nagedacht over deze grote golfinstallatie. Zo werkt zowel de golfinstallatie als het strandhuis op duurzaam opgewekte stroom, en is in het ontwerp telkens gekeken naar energiebesparing. Het water in de surfpool wordt bijvoorbeeld gefilterd met microzeven, die veel minder energie verbruiken dan traditionele zandfilters. In de surfbar/restaurant vind je daarnaast geen wegwerpartikelen en de shop verkoopt duurzaam geproduceerde surfboards.

Stichting RiF010 heeft als doel alle Rotterdamse schoolkinderen kennis te laten maken met golfsurfen en andere watersporten middels een gymles of sportdag. Met elke golf die je surft en iedere kop koffie die je drinkt help je dat mogelijk maken! Zo is RiF010 een plek die mensen van alle leeftijden bij elkaar brengt en motiveert om lekker te sporten.

Ri F010 surfpool
Ri F010 SUP

Winactie

Een ervaring die je niet wilt missen! Want alleen in Rotterdam kan je winkelen én surfen in hartje centrum. Wil jij dit een keer meemaken? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op twee surfcredits van elk €50!

Hoe doe je mee?

In de Koopgoot vind je de RiF010 selfie spot. Maak hier een selfie en post de foto of video van jezelf op deze spot op Instagram, Facebook of Tiktok. En vergeet natuurlijk niet de vriend(in) te taggen die je mee wilt nemen voor een onvergetelijke surfervaring!

Op donderdag 15 augustus maken we de winnaar bekend. Jouw naam, telefoonnummer, en e-mailadres worden doorgegeven aan RiF010, zodat jullie de surfcredits kunnen ontvangen. Deze credits zijn een jaar lang geldig. Succes met je selfie!

Ri F010 AI Beachhouse min
RiF010
Lees meer over RiF010 op de officiële website!
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
6 juli 2024
Frontrunner