Logo
Urban Surfing

Surfen bij RiF010 in Rotterdam

Ri F010 AI Beachhouse min
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
3 februari 2024
Frontrunner

In het voorjaar van 2024 is het zover: RiF010 opent in Rotterdam! De eerste stad in de wereld waar je kan surfen in het hart van de stad.

Surfen, suppen of kanoën in de gracht: het kan binnenkort gewoon in Rotterdam. Benieuwd wat je te wachten staat? Lees hier alles over de RiF010 ervaring.

Watersporten bij RiF010

Voor de mensen die graag een golfje pakken: vanaf het voorjaar van 2024 kan je bij RiF010 golfsurfen, bodyboarden, raften en branding kayakken; allemaal op de perfecte golven. Liever wat rustigers? Huur dan een kano of sub. Het is zelfs mogelijk om duiklessen te nemen, dankzij het kraakheldere water wat in de RiF010 basin wordt gezuiverd.

Golven pakken

Het fijne aan de basin van RiF010 is dat de golven gecontroleerd kunnen worden. Dat is even wat anders dan surfen in de zee. Er worden verschillende soorten golven opgewekt, zodat elk niveau zich thuisvoelt.

De golf breekt op 2 Riffen en iedere 7 seconden wekken ze een nieuwe golf op. Dit betekent dat er per uur circa 330 golven door de gracht rollen! Qua hoogtes moet je denken aan 0,5 meter voor beginners, tot aan 1,5 meter voor de gevorderden.

Ri F010 Droog min
Op dit moment wordt er hard gebouwd aan de RiF010

Surfbar

Na het surfen wil je natuurlijk even nagenieten onder het genot van een drankje en hapje. In de gracht wordt er daarom een houten strandhuis gebouwd, met daarin een receptie, surfshop en een surfbar. Neem plaats op het overdekte terras en geniet van de surfende (en vallende) mensen in het water!

Duurzaam en sociaal

Er is goed nagedacht of de grote golfinstallatie die naar onze stad komt. Zo werkt zowel de golfinstallatie als het strandhuis op duurzaam opgewekte stroom, en is in het ontwerp telkens gekeken naar energiebesparing. Het water in de surfpool wordt bijvoorbeeld gefilterd met microzeven, die veel minder energie verbruiken dan traditionele zandfilters. In de surfbar/restaurant vind je daarnaast geen wegwerpartikelen en de shop verkoopt duurzaam geproduceerde surfboards.

Stichting RiF010 heeft als doel alle Rotterdamse schoolkinderen kennis te laten maken met golfsurfen en andere watersporten middels een gymles of sportdag. Met elke golf die je surft en iedere kop koffie die je drinkt help je dat mogelijk maken! Zo wordt RiF010 een plek die mensen van alle leeftijden bij elkaar brengt en motiveert om lekker te sporten.

Officiële opening RiF010 in juli

Zo'n project als dit vergt wat tijd. Eind 2022 begon het team al aan de voorbereidende werkzaamheden, en in 2023 kreeg de surfpool steeds meer vorm. Maar wat staat er in 2024 op de planning?

In juni 2024 is het strandhuis aan de Vlasmarkt klaar. Op de bovenste verdieping vind je de ingang en een surfshop. In de kelder komt de kleedkamer met warme douches. Op de middelste verdieping, op gelijk hoogte met het water, komt het surfbar/restaurant met overdekt terras. In juni is de surfpool klaar. Surfers die SurfCredits hebben gekocht krijgen voorrang om tijdens de beginfase de eerste surfsessies te boeken.

Wil jij ook zo snel mogelijk de golven uitproberen? Er zijn nog enkele SurfCredits beschikbaar op de website.

Op 6 juli staat een Internationale surfwedstrijd op de planning om de officiële opening van RiF010 te vieren. Je krijgt dan de kans om de beste surfers van Nederland en pro’s uit het buitenland van zeer dichtbij in actie te zien!

Ri F010 AI Beachhouse min
RiF010
Lees meer over RiF010 op de officiële website!
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
3 februari 2024
Frontrunner