Logo
Geniet van de zon

Heerlijke picknickplekken in Rotterdam

Vroesenpark
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 juni 2022
Frontrunner

De zomer is weer terug in volle glorie, de vogeltjes fluiten, de zon schijnt in een lichtblauwe hemel. Tijd om op zoek te gaan naar fijne picknickplekken in Rotterdam!

In Rotterdam is er, ondanks dat onze stad word gekenmerkt door hoge gebouwen en brede wegen, zeker meer dan genoeg natuur om jouw kleedje neer te leggen, een flesje open te trekken en te genieten van een heerlijke lunch of borrel. Hier zijn vijf heerlijke picknickplekken in Rotterdam Centrum!

Het Park

Het Park Bij De Euromast is een van Rotterdams' grootste en oudste parken. Het Park ligt naast de Euromast, tussen de Nieuwe Maas, de Parkhaven, de Westzeedijk en het Scheepvaartkwartier.

Het is heerlijk om in Het Park te picknicken aan een van de meertjes, onder een boom of lekker in de zon. Er zijn veel bloementuintjes die goed worden onderhouden en als het lekker weer is, ligt het park vol met gezellige mensen die van het weer komen genieten.

Is je kaas gesmolten door de zon en je witte wijn opgewarmd? Vrees niet, je kan dan terecht bij Dudok in Het Park. Gevestigd in een rijksmonument uit 1750 met een prachtig kasteeltuintje heeft Dudok in Het Park een heerlijk romantisch sfeertje. De brasserie is bij mooi weer geopend van dinsdag tot en met zondag om lekker te ontbijten, lunchen, borrelen of gewoon voor koffie of thee met een beroemde Dudok appeltaart.

Het Park winter
Dudok in het Park Rotterdam

Het Hefpark Noordereiland

Bij Het Hefpark Noordereiland kan je heerlijk picknicken op een van de meest Rotterdamse plekken van Rotterdam. Geniet van je broodje en sapje terwijl de bries van de Nieuwe Maas door je haren waait. Vanaf hier heb je uitzicht op de iconische Hef aan de ene kant en de gigantische rode Willemsbrug aan de andere kant.

Het Hefpark is sinds 2010 officieel een park en is daarmee het eerste beetje echte stadsnatuur op het pittoreske en inmiddels sterk ontwikkelde Noordereiland. Mocht je rug pijn gaan doen door al dat zitten op je kleedje? Dan kan je jezelf vermaken door de tien meter hoge glijbaan te trotseren.

‘Vanaf hier heb je uitzicht op de iconische Hef aan de ene kant en de gigantische rode Willemsbrug aan de andere kant.’
#RotterdamCentrum

Luchtpark Hofbogen

Luchtpark Hofbogen bevindt zich midden in Rotterdam Centrum, op de plek waar vroeger station Hofplein zat. Het Luchtpark is te bereiken op twee manieren. De eerste is via de ingang op de Heer Bokelweg bij het Grafisch Lyceum Rotterdam, de andere en leukste manier is via de Luchtsingel: een 400 meter lange gele brug die Rotterdam Centrum en Rotterdam Noord met elkaar verbindt.

In het Luchtpark vind je moestuintjes en fruitboompjes die buurtbewoners vrijwillig onderhouden. Overal in het park staan picknicktafeltjes en bankjes. Door de hoogte waarop je je bevindt zie je Rotterdam Noord en Rotterdam Centrum vanaf een bijzonder perspectief.

Door parken op daken aan te leggen proberen we de natuur weer een plekje te geven in het sterk bebouwde Rotterdam.

Hofbogenpark De Urbanisten

Dakpark Rotterdam

Van het ene dakpark naar de andere: Het Dakpark Rotterdam. Je zou dit dakpark kunnen omschrijven als de moeder van alle dakparken. Niet alleen in Rotterdam of Nederland maar zelfs in Europa is het met haar 1200 meter lengte en 85 meter breedte het aller grootste.

Moestuinen, fruitbomen, bijenkorven, schapen, fonteinen, noem het maar op: alles is te vinden in dit prachtige stukje natuur midden in een ontzettend stads gebied. Neem je kleedje mee en geniet!

Dakpark Rotterdam Voorkant
Dakapark Rotterdam Bloemen

Het Vroesenpark

In het Vroesenpark vind je een sfeer zoals bij geen ander park. Het is gelegen in de gezellige wijk Blijdorp, op zo'n vijftien minuten lopen van het centrum.

In de zomer is dit park 24/7 geopend en vanaf de ochtend tot de avond gevuld met mensen die komen genieten van het lekkere weer. In het Vroesenpark is het ook toegestaan om te barbecuen en het is voorzien van openbare toiletten.

De sfeer is op een goede dag het best te omschrijven als een soort festival ambiance; honderden mensen op een stuk gras zijn simpelweg aan het genieten. Het Vroesenpark is een soort achtertuin van alle bewoners van Blijdorp en zelfs daar ver buiten.

Vroesenpark

Weet je even niets om mee te nemen? Anne-Lot van De Maas Meisjes deelt fijne zaken in Rotterdam Centrum om iets lekkers op te pikken voor je picknick.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 juni 2022
Frontrunner