Logo
Winter programmering

Warm welkom in winters Rotterdam!

Winters rotterdam banner mobile
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
24 januari 2024
Frontrunner

Het is alweer bijna winter in Rotterdam. Tijd om je voor te bereiden, want er moeten natuurlijk cadeautjes worden gescoord en mooie herinneringen worden gemaakt. In deze handige guide vind je het winterprogramma in Rotterdam Centrum.

Deze winter is het sfeervoller dan ooit in het centrum. Gezellige optredens, een winterplein, lichtletters, ijsplezier op de schaatsbaan en extra lange openingstijden. Lees er alles over hieronder. We wensen je een warm welkom in winters Rotterdam!

Lange openingstijden Rotterdam Centrum

Met de kerstinkopen voor de deur zijn extra koopavonden in Rotterdam Centrum meer dan welkom! Om je een beetje ruimte te geven in je agenda, zijn de winkels rondom de kerstdagen extra lang geopend. Hieronder delen we de extra en reguliere koopavonden rondom kerst:

 • Donderdag 21 december 2023: winkels geopend tot 21:00 uur
 • Vrijdag 22 december 2023: winkels geopend tot 21:00 uur
 • Zaterdag 23 december 2023: winkels geopend tot 21:00 uur
 • Zondag 24 december 2023: winkels geopend tot 18:00 uur (kerstavond)
 • Dinsdag 26 december 2023: winkels geopend tot 18:00 uur
 • Zondag 31 december 2023 : winkels geopend tot 18:00 uur (Oudejaarsdag)

Houd er rekening mee dat op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag de winkels gesloten zijn.

Koopgoot kerstverlichting Guido Pijper
De Bijenkorf kerstverlichting Guido Pijper

Winterplein in Rotterdam Centrum

Deze winter is het extra gezellig in Rotterdam Centrum! Kom in de winterse sferen in Rotterdam Centrum en bezoek het Winterplein. Van 15 tot en met 24 december transformeert het Beursplein in een levendig winterparadijs met gezellige foodtrucks, live muziek en entertainment.

Bestel hartverwarmende winterse lekkernijen, zoals een kom dampende soep of een goed belegd broodje, en sla zeker de chocolademelkkraam niet over. Laat je meevoeren door de betoverende klanken van kerstkoren terwijl je geniet van deze sfeervolle ervaring.

Zien we je daar?

Kerstboom op de Lijnbaan
Heb jij al een foto gemaakt met de kerstboom op de Lijnbaan?
Kerstboom in Central Plaza
Central Plaza is helemaal klaar voor de kerst!

Leuke optredens in Rotterdam Centrum

Het is winter en dat betekent dat er in alle weekenden van de decembermaand, én de eerste week van januari, het wel heel erg sfeervol is in Rotterdam. De stad is namelijk vol met Pietenbandjes, winterjazz, kerstkoren, gospelkoren, kerstmanbandjes en meer! De bandjes verspreiden zich door het centrum en wandelen van de ene locatie naar de andere locatie.

Waar? Onder andere in Central Plaza, op de Kruiskade, Lijnbaan, Binnenwegplein, Coolsingel, Koopgoot en Beursplein.

Winterjazz

Closer to Jazz zorgt voor swingende jazzmuziek in Rotterdam Centrum. Midden op straat en in de winkels wordt het winkelend publiek getrakteerd op jazzconcerten. Op geselecteerde momenten vinden steeds drie mini concerten plaats van de top van de nieuwe generatie jonge Nederlandse jazz talent.

A capella (kerst)koren

Geniet van de a capella (kerst)koren die het winkelend publiek verblijden met hun engelenzang.

House of Urban Dance

Op de vrijdagavonden én extra koopavonden wordt je in het centrum verrast door de pop-up optredens van House of Urban Dance!

Closer to Jazz

Beleef de lichtjesmagie in Rotterdam Centrum

Zodra de zon ondergaat, wordt het nog gezelliger in Rotterdam Centrum. Dan kun je namelijk alle kerstlichtjes, kerstbomen én lichtletters bewonderen. Maak een prachtige avondwandeling, profiteer van de extra koopavonden en laat je verwonderen door de sfeervolle belichting.

Ontdek meerdere indrukwekkende kerstbomen in Rotterdam Centrum. Eén staat op de Lijnbaan, ter hoogte van Burger King, waar veel voorbijgangers even pauzeren om een foto te maken. De reusachtige kerstboom op de Coolsingel, bij Lunchroom Raoul, is door zijn omvang niet te missen! Vergeet zeker niet de schitterende kerstboom in Central Plaza te bewonderen. Dit hele winkelcentrum is prachtig versierd en brengt direct een kerstvibe met zich mee!

In Rotterdam Centrum geniet je niet alleen van kerstverlichting en -bomen, maar ook lichtletters! Deze voegen extra sfeer toe in de donkere maanden. Op drie verschillende iconische plekken in het centrum, namelijk het Binnenwegplein, Central Plaza en de Lijnbaan, zie je de lichtletters. Ook tijdens de late uurtjes is het reuze gezellig in Rotterdam Centrum! Heb jij de lichtletters al gespot?

Lichtletters Central Plaza
Rotterdam Centrum lichtletters Binnenwegplein

Kerstcadeaus shoppen in Rotterdam Centrum

Een cadeaubon of een paar sokken kan iemand iemand heel blij maken, maar nog leuker is het om de persoon in kwestie écht te verrassen. Gelukkig zijn er genoeg winkels in Rotterdam Centrum om iets te vinden wat echt past bij de ontvanger!

Loop bijvoorbeeld eens de Bijenkorf in. Je vergist je misschien hoeveel leuke producten De Bijenkorf heeft. Kijk bijvoorbeeld eens op de verzorgingsafdeling. Hier verkopen ze namelijk super fijne producten voor de nodige self care. Heb je nog wat geld over? Loop dan even langs de afdeling met al het zoet. Want een exclusieve Tony's Chocolonely of lekkere slagroomtruffels maken het cadeau écht compleet.

Of bezoek eens KKEC, zo'n typische winkel waar je alles wat je ziet even wilt bekijken, aanraken of lezen. Bij KKEC verkopen ze de leukste cadeautjes, die ook niet al te duur hoeven te zijn. Denk aan gekke mokken, leuke invulboekjes of planners, grappige spelletjes (bijvoorbeeld over de serie Friends), posters en nog véél meer.

En heb je de grootste ZARA van de wereld al bezocht? Deze bevindt zich gewoon in Rotterdam Centrum.

Bijenkorf Kerstverlichting etalage Rotterdam Centrum Jan Kok
KKEC Rotterdam producten

Oliebollen eten in Rotterdam Centrum

Trek in iets lekkers? Aangezien het weer bijna tijd voor de feestdagen, betekent dat natuurlijk: smullen van overheerlijke oliebollen! Ontdek oliebollenkramen in Rotterdam Centrum om deze overheerlijke lekkernijen mét poedersuiker te scoren.

Ga bijvoorbeeld eens langs bij Oliebollenkraam Goudseplein voor een hoop lekkernijen én de bekende oliebollen. Deze kraam staat op een handige locatie, namelijk recht naast de Albert Heijn. Zo kan je direct na het boodschappen een paar van de in olie gefrituurde lekkernijen meenemen!

Leuk om te weten: de oliebollenkraam staat hier al bijna 30 jaar. Vroeger stonden de overgrootouders van de huidige eigenaren jaren op het Noordplein met hun oliebollenkraam. Een echt familiebedrijf!

Oliebollenkraam Goudseplein Rotterdam
Al bijna 30 jaar op het Goudseplein!
Al 30 jaar oliebollen kraam

Schaatsen in Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam heeft zijn deuren voor de 11e keer geopend dit jaar! Als je aan de winter denkt, dan denk je aan ijs. En gelukkig hebben we een nieuw jaar vol ijsplezier en schaatsen onder de regenboog. Trek je schaatsen uit de kast en beleef de komende drie maanden het plezier van Schaatsbaan Rotterdam.

Ook dit seizoen puilt de evenementenkalender weer uit. Benieuwd wat je te wachten staat? Hieronder delen we een overzicht:

 • Grand Opening op 25 november
 • Heineken Afterwork op 7 december
 • Junior Club op 13 december
 • Santa Skate op 22 december
 • Koud & Nieuw op 1 januari

Dit is slechts het topje van de ijsberg, alle overige evenementen vind je op de website van Schaatsbaan Rotterdam. De schaatsbaan is dit jaar geopend t/m 24 februari 2024. Zien we je op het ijs?

Schaatsbaan Rotterdam

Bekijk deze betoverende video!

Sprankelende lichtjes, betoverende etalages, swingende winter jazz en kerstliedjes. Warme chocolademelk of glühwein in knusse horeca. Dat alles ontdek je in Rotterdam Centrum! Bekijk de betoverende hieronder en kom in de kerstfeer!

Kerstcadeaus koopgoot versiering Rotterdam Centrum Jan Kok
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
24 januari 2024
Frontrunner