Logo
Winter programmering

Warm welkom in winters Rotterdam!

Winters rotterdam banner mobile
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

Het is alweer bijna winter in Rotterdam. Tijd om je voor te bereiden, want er moeten natuurlijk cadeautjes worden gescoord en mooie herinneringen worden gemaakt. In deze handige guide vind je het winterprogramma in Rotterdam Centrum.

Deze winter is het sfeervoller dan ooit in het centrum. Gezellige optredens, verwarmde terrassen en extra lange openingstijden. Lees er alles over hieronder. Het team van #RotterdamCentrum wenst je een warm welkom in winters Rotterdam!

Lange openingstijden Rotterdam Centrum

Met de kerstinkopen voor de deur zijn extra koopavonden in Rotterdam Centrum meer dan welkom! Om je een beetje ruimte te geven in je agenda, zijn de winkels rondom de kerstdagen extra lang geopend. Dit betekent dat op dinsdag 20 november, woensdag 21 november en donderdag 22 november de winkels tot 21.00 uur geopend zijn!

Houd er rekening mee dat op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag de winkels gesloten zijn.

Koopgoot kerstverlichting Guido Pijper
De Bijenkorf kerstverlichting Guido Pijper

Schaatsen in de stad

Als je aan de winter denkt, dan denk je aan ijs. IJsvrij snapt dat, en komt daarom dit jaar met een geweldige schaatsbaan midden in het centrum!

Van 15 december tot 8 januari is iedereen welkom op Plein 1940. Hier geniet je van een romantisch winterparadijs, met schaatsbaan, silent disco's, warme chocolademelk en meer!

Jong en oud bij I Jsvrij 3

Leuke optredens in Rotterdam Centrum

Iedere zaterdag en zondag, van 3 december t/m 8 januari, is het wel heel erg sfeervol in Rotterdam. Maar ook in de kerstvakantie, op dinsdag, woensdag en donderdag voor de kerst. Dan kun je namelijk op wisselende plekken tussen 12:00 en 17:00 uur genieten van allerlei leuke optredens.

Waar? Onder andere in Central Plaza, op de Kruiskade, Lijnbaan, Binnenwegplein, Koopgoot en Beursplein.

Winterjazz

Closer to Jazz zorgt voor swingende jazzmuziek in Rotterdam Centrum. Midden op straat en in de winkels wordt het winkelend publiek getrakteerd op jazzconcerten. Op geselecteerde momenten vinden steeds drie mini concerten plaats van de top van de nieuwe generatie jonge Nederlandse jazz talent.

A capella (kerst)koren

Geniet van de a capella (kerst)koren die het winkelend publiek verblijden met hun engelenzang.

Op het gevarieerde programma staan diverse popkoren zoals S1Voice, O Jee, Sweet Pepper en LOS. Maar ook zanggroepen zoals Mixed Voices, Ratatouille, Voices in Harmony en Encore brengen je in vervoering. Of je wordt ineens toegezongen door het Rotterdams jongenskoor, de Carolgroup Close2Xmas of het Oekraïense ensemble Chervoni Korali.

Violiste

Om dat echte winterse sprookjesachtige gevoel teweeg te brengen, zal een getalenteerde violiste de winkelstraten voorzien van wat prachtige muziek. Zo kom je wel heel snel in de stemming voor de feestdagen!

Closer to Jazz

Verwarmde terrassen in de winter in Rotterdam Centrum

Ook in de winter kun je een terrasje pakken in Rotterdam Centrum. Verspreid over de stad zijn verwarmde terrassen te vinden, waar je met een warme kop chocomel onder een terrasverwarmer of dekentje er warmpjes bij zit.

Op welke terrassen kan je lekker verwarmd zitten? Op de kaart hieronder zie je waar je de verwarmde terrassen kunt vinden. Doe een hapje of een drankje bij:

1. Do Do (Karel Doormanstraat 34)
2. Beurs (Lijnbaan)
3. Tiwya (Rotterdam Kruiskade 15)
4. JAQ (Kruiskade)
5. Brasserie Barclay (Karel Doormanstraat 316)
6. Raoul Lunchcafé (Van Oldenbarneveltplaats 1)
7. BEET Seafood & Bites (Rodezand 21)

Meer info? Lees hier ons artikel met nog meer leuke verwarmde terrassen in Rotterdam Centrum.

Verwarmde terrassen kaart Rotterdam winterprogramma

Lichtkunst in Rotterdam Centrum

Zodra de zon ondergaat, wordt het nog gezelliger in Rotterdam Centrum. Dan gaan namelijk de lichtjes aan op de prachtige lichtjespleinen.

Maar waar kan je deze dansende lichtjes bewonderen? Op het plein tussen de Lijnbaan, de van Oldenbarneveltplaats en de Koopgoot vind je de eerste lichtjes. Als je nog even doorloopt over de Lijnbaan, richting de Korte Lijnbaan en het Stadhuisplein, vind je het tweede lichtjesplein.

De lichtjes zijn t/m 8 januari te bewonderen zodra het gaat schemeren. Na middernacht gaan ze automatisch weer uit. Kom jij ze zien schitteren?

Lichtjespleinen Rotterdam Centrum
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner