Logo
Winter programmering

Warm welkom in winters Rotterdam!

Winters rotterdam banner mobile
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
30 december 2022
Frontrunner

Het is alweer bijna winter in Rotterdam. Tijd om je voor te bereiden, want er moeten natuurlijk cadeautjes worden gescoord en mooie herinneringen worden gemaakt. In deze handige guide vind je het winterprogramma in Rotterdam Centrum.

Deze winter is het sfeervoller dan ooit in het centrum. Gezellige optredens, ijsplezier op de schaatsbaan en extra lange openingstijden. Lees er alles over hieronder. We wensen je een warm welkom in winters Rotterdam!

Lange openingstijden Rotterdam Centrum

Met de kerstinkopen voor de deur zijn extra koopavonden in Rotterdam Centrum meer dan welkom! Om je een beetje ruimte te geven in je agenda, zijn de winkels rondom de kerstdagen extra lang geopend.

Dit betekent dat op dinsdag 20 november, woensdag 21 november en donderdag 22 november de winkels tot 21.00 uur geopend zijn! En gelukkig gaan daarnaast de reguliere koopavonden op vrijdag ook gewoon door.

Houd er rekening mee dat op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag de winkels gesloten zijn.

Koopgoot kerstverlichting Guido Pijper
De Bijenkorf kerstverlichting Guido Pijper

Schaatsen in de stad

Als je aan de winter denkt, dan denk je aan ijs. IJsvrij snapt dat, en komt daarom dit jaar met een geweldige schaatsbaan midden in het centrum!

Van 15 december tot 8 januari is iedereen welkom op Plein 1940. Hier geniet je van een romantisch winterparadijs, met schaatsbaan, silent disco's, warme chocolademelk en meer!

Jong en oud bij I Jsvrij 3

Leuke optredens in Rotterdam Centrum

Iedere zaterdag en zondag, van 3 december t/m 8 januari, is het wel heel erg sfeervol in Rotterdam. Maar ook in de kerstvakantie, op dinsdag, woensdag en donderdag voor de kerst. Dan kun je namelijk op wisselende plekken tussen 12:00 en 17:00 uur genieten van allerlei leuke optredens.

Waar? Onder andere in Central Plaza, op de Kruiskade, Lijnbaan, Binnenwegplein, Coolsingel, Koopgoot en Beursplein.

Winterjazz

Closer to Jazz zorgt voor swingende jazzmuziek in Rotterdam Centrum. Midden op straat en in de winkels wordt het winkelend publiek getrakteerd op jazzconcerten. Op geselecteerde momenten vinden steeds drie mini concerten plaats van de top van de nieuwe generatie jonge Nederlandse jazz talent.

A capella (kerst)koren

Geniet van de a capella (kerst)koren die het winkelend publiek verblijden met hun engelenzang.

Op het gevarieerde programma staan diverse popkoren zoals S1Voice, O Jee, Sweet Pepper en LOS. Maar ook zanggroepen zoals Mixed Voices, Ratatouille, Voices in Harmony en Encore brengen je in vervoering. Of je wordt ineens toegezongen door het Rotterdams jongenskoor, de Carolgroup Close2Xmas of het Oekraïense ensemble Chervoni Korali.

Violiste

Om dat echte winterse sprookjesachtige gevoel teweeg te brengen, zal een getalenteerde violiste de winkelstraten voorzien van wat prachtige muziek. Zo kom je wel heel snel in de stemming voor de feestdagen!

Closer to Jazz

Lichtkunst in Rotterdam Centrum

Zodra de zon ondergaat, wordt het nog gezelliger in Rotterdam Centrum. Dan gaan namelijk de lichtjes aan op de prachtige lichtjespleinen.

Maar waar kan je deze dansende lichtjes bewonderen? Op het plein tussen de Lijnbaan, de van Oldenbarneveltplaats en de Koopgoot vind je de eerste lichtjes. Als je nog even doorloopt over de Lijnbaan, richting de Korte Lijnbaan en het Stadhuisplein, vind je het tweede lichtjesplein.

De lichtjes zijn t/m 8 januari te bewonderen zodra het gaat schemeren. Na middernacht gaan ze automatisch weer uit. Kom jij ze zien schitteren?

Lichtjespleinen Rotterdam Centrum

Kerstcadeaus shoppen in Rotterdam Centrum

Een cadeaubon of een paar sokken kan iemand iemand heel blij maken, maar nog leuker is het om de persoon in kwestie écht te verrassen. Gelukkig zijn er genoeg winkels in Rotterdam Centrum om iets te vinden wat echt past bij de ontvanger!

Loop bijvoorbeeld eens de Bijenkorf in. Je vergist je misschien hoeveel leuke producten De Bijenkorf heeft. Kijk bijvoorbeeld eens op de verzorgingsafdeling. Hier verkopen ze namelijk super fijne producten voor de nodige self care. Heb je nog wat geld over? Loop dan even langs de afdeling met al het zoet. Want een exclusieve Tony's Chocolonely of lekkere slagroomtruffels maken het cadeau écht compleet.

Of bezoek eens KKEC, zo'n typische winkel waar je alles wat je ziet even wilt bekijken, aanraken of lezen. Bij KKEC verkopen ze de leukste cadeautjes, die ook niet al te duur hoeven te zijn. Denk aan gekke mokken, leuke invulboekjes of planners, grappige spelletjes (bijvoorbeeld over de serie Friends), posters en nog véél meer.

Bijenkorf Kerstverlichting etalage Rotterdam Centrum Jan Kok
KKEC Rotterdam producten

Oliebollen eten in Rotterdam Centrum

Trek in iets lekkers? Aangezien het weer bijna tijd voor de feestdagen, betekent dat natuurlijk: smullen van overheerlijke oliebollen! Ontdek oliebollenkramen in Rotterdam Centrum om deze overheerlijke lekkernijen mét poedersuiker te scoren.

Ga bijvoorbeeld eens langs bij Oliebollenkraam Goudseplein voor een hoop lekkernijen én de bekende oliebollen. Deze kraam staat op een handige locatie, namelijk recht naast de Albert Heijn. Zo kan je direct na het boodschappen een paar van de in olie gefrituurde lekkernijen meenemen!

Leuk om te weten: de oliebollenkraam staat hier al bijna 30 jaar. Vroeger stonden de overgrootouders van de huidige eigenaren jaren op het Noordplein met hun oliebollenkraam. Een echt familiebedrijf!

Oliebollenkraam Goudseplein Rotterdam
Al bijna 30 jaar op het Goudseplein!
Al 30 jaar oliebollen kraam

Bekijk deze betoverende video!

Sprankelende lichtjes, betoverende etalages, swingende winter jazz en kerstliedjes. Warme chocolademelk of glühwein in knusse horeca. Dat alles ontdek je in Rotterdam Centrum! Bekijk de betoverende hieronder en kom in de kerstfeer!

Kerstcadeaus koopgoot versiering Rotterdam Centrum Jan Kok
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
30 december 2022
Frontrunner