Logo
Groene workshops Groen Festival
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
6 september 2023
Frontrunner

Op 23 september strijkt het Groen Festival neer op het Schouwburgplein en in Theater Rotterdam. Dit evenement staat compleet in het teken van duurzaamheid. Van 10:00 tot 17:00 zijn er verschillende leuke activiteiten, kunstroutes, lezingen en groene workshops. Vergeet ook niet de duurzame markt te verkennen.

Het festival heeft als doel bezoekers te helpen om meer zelfredzaam te worden, te inspireren, te verbinden en bewustwording the creëren. Toegang is volledig gratis, want duurzaamheid moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Toegankelijk voor iedereen

Oprichtster Claudia Rosbergen heeft een grote liefde voor groen en plantjes. Maar ze merkte dat veel groene activiteiten in haar buurt ontoegankelijk voor haar waren doordat zij in een rolstoel zit. Daarom startte ze het bewonersinitiatief Groen Dag, dat in de loop der jaren uitgroeide tot het Groen Festival.

Het Groen Festival is dan ook toegankelijk voor iedereen. Zo zijn bij alle activiteiten tolken aanwezig en is de locatie rolstoeltoegankelijk. Het Groen Festival werkt met een pay what you want ticketsysteem. Zo blijft het festival ook financieel voor iedereen toegankelijk.
Groen Festival Rotterdam

Groene workshops

Tijdens het festival zijn er verschillende workshops te volgen. Denk aan een workshop plantjes stekken, een workshop fermenteren of een workshop indoor kweken. Leer meer over kamerplanten tijdens de workshop van STEK de Stadstuinwinkel. Ook leuk: Floor Korte van o.a. Koffietijd geeft samen met Claudia een lezing over toegankelijk over tuinieren.

“Duurzaamheid gaat verder dan planten”, vertelt Claudia. Daarom kun je tijdens het festival ook een workshop volgen om je eigen wasmiddel te maken. Verder verzorgt het African Center een workshop Afrikaanse sieraden maken en volg je een workshop hoofddoek binden bij Dix Pression.

Kunstroute en rolstoelparcours

Gek op kunst? Stichting Oren en Ogen Te Kort heeft speciaal voor Groen Festival een leuke kunstroute uitgestippeld, welke geschikt is voor mensen met een zintuigelijke beperking.

Daarnaast is er op het Groen Festival een rolstoelparcours aanwezig, waar rolstoelgebruikers hun beste trucjes laten zien. Voor mensen zonder rolstoel geeft het parcours de mogelijkheid te ervaren met welke hindernissen rolstoelgebruikers dagelijks te maken krijgt.

Groen Festival Rotterdam
Klik hier!
Ga naar de website van Groen Festival voor meer info!

Kom ook naar het Groen Festival in Rotterdam Centrum om meer te leren over duurzaamheid!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
6 september 2023
Frontrunner