Logo
Skins Rotterdam 02
Bron hilton com jaq
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
1 mei 2023
Frontrunner

Van chique parfum winkels tot trendy Indonesisch eten: op de Kruiskade in Rotterdam weten ze wel hoe je moet leven. Dit is de plek waar je prachtige (designer) items koopt en met een fantastische service wordt geholpen. Kom een kijkje nemen in deze bijzondere Rotterdamse straat.

Skins Cosmetics

Een plek voor luxe en selfcare. Want bij Skins Cosmetics koop je de mooiste parfums, skin care of geurkaarsen. En dat niet alleen: je kan hier ook terecht voor uitgebreide gezichtsbehandelingen.

Het fijne bij Skins Cosmetics is ook de service; laat je adviseren door de medewerkers over de geur die het beste bij jou past. Ook handig als je op zoekt bent naar een cadeau. Wist je ook dat je hier je eigen parfum kan laten ontwikkelen? Dit doen ze door het blenden en layeren van parfums, om zo tot een unieke geur te komen.

Skins Rotterdam 04
Skins Rotterdam 11

TIWYA

Een restaurant, cocktailbar én club. Bij TIWYA krijg je alles in één. En dit allemaal in een authentiek Indonesisch jasje. Op de Kruiskade is dit een van de fijne plekken om te genieten van lekkere Indonesische familierecepten, exotische cocktails en dansjes op goede muziek.

De gerechten zijn net zo ingestoken als het interieur en de vibe: in een modern jasje. Je komt hier voor shared dining gerechten. Dit betekent kleurrijke hapjes, zowel vis, vlees als vegan, die je met je gezelschap kan delen.

‘Op de Kruiskade is dit een van de fijne plekken om te genieten van lekkere Indonesische familierecepten, exotische cocktails en dansjes op goede muziek.’
#RotterdamCentrum

IWC Schaffhausen

IWC Schaffhausen, de Zwitserse fabrikant van super-de-luxe horloges, heeft een prachtige boetiek op de Kruiskade. Dit is de eerste locatie van Europa met IWC's vernieuwde concept met immersive indeling waarin belangrijke aspecten van het merk, zoals de technische expertise en de materiaalkennis, worden belicht.

In de 124 vierkante meter grote winkel zijn een aantal speciale voorzieningen terug te vinden die de harten van horloge liefhebbers sneller zullen doen kloppen. Zo vind je in de winkel touchscreen panelen, waarop alle informatie over alle horloges in alle hoeken van de boetiek te vinden is.

Ook is het op deze schermen mogelijk om te bekijken op welke manieren je een horloge kan personaliseren. IWC kijkt er naar eigen zeggen naar uit om via deze persoonlijke winkelervaring de rijke geschiedenis van het merk te delen en de collectie te introduceren in de Havenstad maar ook ver daarbuiten.

IWC Boutique Rdam 003

Akkerman Eye Fashion

De glazen ramen en rondingen van het gebouw vallen al snel in het oog. Deze mooie brillenwinkel is dé plek op de Kruiskade waar je (zonne)brillen van grote designers koopt. Denk aan Chanel, Prada en Tom Ford. Wist je zelfs dat Elton John speciaal voor deze brillenwinkel naar Rotterdam vloog?

En je moet zeker een kijkje nemen in de geheime kluis, die "The Vault" heet. Dit geheel nieuwe winkelconcept bevat zeer exclusieve brillen op maat.

Binnenstad 057040

JAQ

Onderaan het Hilton hotel vind je restaurant JAQ: een kleurrijke en hippe tent waar je kan lunchen, dineren of borrelen. Op het menu staan soepen, burgers, bowls, sandwiches en natuurlijk bar bites. En het fijne is: de menukaart is zo samengesteld dat je alle gerechten voor zowel de lunch als het diner kan bestellen.

Onze frontrunner Thijs ging langs bij restaurant JAQ. Zijn eindoordeel? "JAQ weet positief te verrassen! Het leuke aan dit restaurant is dat er voor iedere gast wel iets bij zit. Zo kun je er een uitgebreide culinaire avond van maken wanneer je bijvoorbeeld voor het 3-gangen verrassingsmenu gaat. Maar is dit niet zo jouw ding, dan kun je natuurlijk ook even voor een burgertje langs komen om de avond ergens anders in het centrum voort te zetten."

Bron hilton com jaq

Oger

Een naam die velen kennen. Oger is namelijk dé plek waar je heengaat voor prachtige (maat)pakken. Met maar liefst vier locaties in Nederland en één in België, mag een winkel in Rotterdam natuurlijk niet ontbreken. En wat is dan een betere plek dan aan de Kruiskade?

Natuurlijk kan je binnen wandelen en shoppen wat er in de winkel hangt. Maar er is ook de mogelijkheid om pakken, colberts, shirts en andere items helemaal naar jouw smaak te creëeren. Kies voor de maakwijze, de knopen, de stof en meer.

Voorkeur 1 Binnenstad 057033

Schaap & Citroen

Ook deze keten kan niet missen in een stad als Rotterdam. In het hart van het centrum, op de Kruiskade vind je deze luxe juwelier. Wat deze juwelier al sinds 1888 zo bijzonder maakt? Hun prachtige collectie Rolex horloge en vakmanschap als het aankomt op deze bijzondere klokken.

Schaap en Citroen voorzijde Kruiskade

The Lobby

Het valt je misschien wel op dat er een nieuw staaltje architectuur in opbouw is naast het Dreamhouse op de Kruiskade: The Lobby. Binnenkort zal dit prachtige gebouw worden opgeleverd.

Wat kun je straks verwachten van The Lobby? Op de begane grond van The Lobby komt ruimte voor luxe winkels. Door de transparantie van het gebouw kan je vanaf de straat zo naar binnen kijken.

Daarnaast is er ook ruimte voor horeca in The Lobby, met als kers op de taart het paviljoen met daktuin. Dat laatste is iets waar heel Rotterdam van kan gaan genieten. Voor het dakpaviljoen is gekozen voor glazen schuifpuien, waardoor er veel lichtinval is. Het dakterras zal toegankelijk worden opgezet en is op elk moment van het jaar te bezoeken.

The Lobby Manhave intersection Vivid Vision
The Lobby Manhave front facade Vivid Vision
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
1 mei 2023
Frontrunner