Logo
Bibliotheek Bistrobar Rotterdam
Teds Rotterdam4
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
10 juli 2024
Frontrunner

Er is niks leukers dan iets eerder stoppen met werken en het terras opzoeken. En dan het liefste een terras waar we tot laat nog kunnen genieten van de zonnestralen! Nu maar hopen dat de zon snel weer op bezoek komt.

Hieronder delen we een paar leuke terrassen waar de zon de hele dag schijnt! Lees je mee?

Brasserie Jules

De ideale plek in Rotterdam Centrum om te genieten van de zon is Brasserie Jules. Waarom? Dit terras is groot, pal voor WTC Rotterdam en heeft de ideale ligging voor de zon om te bereiken.

Het is het broertje van de bekende Brasserie Pierre aan de Pannekoekstraat en de opvolger van Staal. Een prachtige plek met een Frans tintje.

Op het enorme terras geniet je van ontbijt, lunch of een diner. De beste plek om na werk nog even van de zon, een wijntje en wat gezelligheid te genieten.

Brasserie Jules WTC Rotterdam

De Huismeester

Op het hoekje van de Meent en de Haagseveer vind je De Huismeester. Een gezellig café waar je tussen de shoppende mensen van de Meent nipt aan je drankje. Een van de mooiste kenmerken van de Huismeester is natuurlijk het heerlijke terras op de Meent. Geniet hier van heerlijke bieren, wijnen, cocktails en natuurlijk verrukkelijke tapas y pintxos.

Wat is nou het verschil tussen tapas en tapas y pintxos? Nou, een pintxo of pincho is een belegd Spaans sneetje stokbrood, en dat hebben ze bij de Huismeester goed onder de knie. Kies voor een plankje of ga bijvoorbeeld voor de tabla de Español met onder andere pata negra, manchego en membrillo.

‘Mocht je toch je zinnen hebben gezet op een drankje? Niet getreurd, want ze serveren ook lekkere mimosa's en cocktails.’
#RotterdamCentrum

Teds Place - Op het dak

Oké, dit is misschien niet de plek voor een after work borrel, maar het is wel een plek met een ge-wel-dig terras. Teds Place is namelijk gelegen op het dak van het Schieblock, tussen de bloemetjes en bijtjes. En waar heb je nou meer zon dan op een dak, waar niks de zonnestralen kan blokkeren?

Maar wat doe je hier dan als je er niet kan borrelen? Teds is de plek voor een lekker ontbijt of lunch! Of ook wel een all-day brunch, zoals ze het zelf noemen. Mocht je toch je zinnen hebben gezet op een drankje? Niet getreurd, want ze serveren ook lekkere mimosa's en cocktails.

Teds Rotterdam4

Bistrobar Binnenrotte & het Stadsterras

Wist je dat de centrale Bibliotheek van Rotterdam een hele leuke bistrobar heeft? Het terras hiervan bevindt zich op de eerste etage, waar je elke dag in de week tot 's avonds kan genieten van een hapje, een drankje en een prachtig uitzicht over de Binnenrotte.

De Markthal als decor, de zon op je gezicht en een lekker biertje in je hand; een geweldige afsluiter van je werkdag!

Bibliotheek Bistrobar Rotterdam

Served

In het hart van Rotterdam Centrum, op steenworp afstand van de Koopgoot, vind je Served. Served zit op een mooi plekje op de Coolsingel, is zeven dagen per week geopend, serveert heerlijke broodjes én is de plek voor een lekker bakje (ijs)koffie.

Natuurlijk is er binnen plek, maar als de zon schijnt wil je niks liever dan zo lang mogelijk ervan genieten! Met de perfecte ligging van het terras van Served zit je urenlang in de zon, terwijl je geniet van de stadse energie om je geen.

Served Rotterdam WTC
Served terras Coolsingel

Parqiet

Gelijk even de natuur opzoeken? Neem dan plaats op het terras van Parqiet in het Park. Zodra de zon schijnt worden hier namelijk de strandstoelen uit de kast gehaald, waardoor je een mooi plekje in de zon kan opzoeken. Met een uitzicht op Het Park lig je hier heerlijk in de zon, terwijl je geniet van hun lekkere ontbijt- en lunchkaart.

Parqiet terras ontbijt Rotterdam

Bar Stroom

Bij Bar Stroom geniet je van de beste lokaal gebrouwen biertjes, verspillingsvrije mocktails en plant-based gerechtjes gemaakt met lokale groenten en heerlijke producten van voedselpioniers uit BlueCity.

Bar Stroom is gevestigd in het oude Tropicana gebouw en in het huidige BlueCity. Bar Stroom werkt dan ook samen met lokale boeren, vernieuwende voedselondernemers en Rotterdamse cultuurmakers om verandering teweeg te brengen. Op het bord, in het glas én op het podium.

Barstroom florine van rees
Barstroom florine van rees2

De Kerktuin

En last but not least, De Kerktuin. Dit is wel een heel bijzonder terras. Zoals de naam al doet vermoeden zit het terras bij een kerk. Tot en met september is het voorplein van de Arminius kerk aan de Westersingel is verbouwd tot pop-up terras!

Geniet van een uitgebreide drankenkaart van cocktails tot speciaalbieren. De Kerktuin is woensdag tot en met zondag geopend en bij mooi weer ook maandag en dinsdag. Bij regen is het terras gesloten.

‘Tot en met september is het voorplein van de Arminius kerk aan de Westersingel is verbouwd tot pop-up terras!’
#RotterdamCentrum
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
10 juli 2024
Frontrunner