Logo
Rotterdam Architectuur Maand 2024 Florine van Rees min
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
7 juni 2024
Frontrunner

Op zoek naar leuke evenementen in de maand juni in Rotterdam? Gelukkig is juni in full swing en is de stad gevuld met leuke (zomerse)activiteiten. Lees snel verder en laat je inspireren.

De langste zonnegroet op International Yoga Day 2024

Op vrijdag 21 juni 2024 komen honderden yogi's, van beginners tot experts, samen om de langste zonnegroet in Rotterdam te vormen. Rol je matje uit op de Lijnbaan en voeg je bij de langste zonnegroet van Rotterdam.

Zowel beginnende als ervaren yogi’s zijn welkom. Samen met professionals vanuit de bekende sportstudio’s uit de stad, creëeren we de mooiste en langste zonnegroet die je ooit hebt gezien!

Aanmelden? Dat kan (gratis) via onderstaande link.

Zonnegroet 2024 Website hero

Getest in de Goot

The retail space De Gootregularly changes functions. This month the theme is sexual health and education. One of the options in the Goot is therefore to get tested.

De Goot was filled with test kits and advice on June 13. The Dutch platform Soapoli-online runs a safe testing street here where free (and anonymous) test kits are distributed that can be used on location or at home. Come by if you have had unprotected sex, (suspectedly) have an STD and do not want to infect anyone else, or if you have any questions. And did you know that the test results are already known the next day?

Condomerie

Het AD Sportfilmfestival

Het kan niet anders dat het AD Sportfilmfestival Rotterdam dit jaar een specifiek thema heeft, namelijk dat van de Tour de France Femmes avec Zwift.

Op 19 juni, 1 juli en 5 augustus brengt Rotterdam als toonaangevende sportstad bijzondere sportfilms- en documentaire onder de aandacht. De locatie: dat is natuurlijk het Rotterdamse filmtheater Cinerama.

Op woensdag 19 juni bekijk je de documentaire 'Nieuwe helden', dat gaat over de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano, die in 2013 de Tour de France gaat rijden. Het doel is om aan te tonen dat je ook zonder het gebruik van doping succesvol kan zijn. Ze slagen daarin, pakken de gele trui en winnen 4 etappes.

Tijdens deze vertoning zullen er speciale gasten aanwezig zijn, zoals: Tom Dumoulin, Marcel Kittel, John Degenkolb, Tom Veelers en andere prominenten uit de voormalige Argos – Shimano wieleréquipe.

Rotterdam Architectuur Maand 2024

Zoals elk jaar staat de maand juni in Rotterdam in het teken van architectuur! Dit jaar strijkt het festivalhart neer in het Museumpark, waar bezoekers een bijzondere route kunnen volgen langs verschillende architectonische interventies van een nieuwe generatie, in Rotterdam gevestigde ontwerpers.

De grote highlight van de route door Museumpark is natuurlijk het Boijmans Van Beuningen bezoek, die speciaal voor de Architectuur Maand even haar deuren opent. Een unieke kans om het museum op een andere manier te ontdekken - een manier zoals je die nooit eerder hebt gezien én nooit meer zal gaan zien.

Rotterdam Architectuur Maand 2024 Florine van Rees min

Boothstock festival

Op 15 juni is het groene Kralingse Bos is wederom de thuisbasis voor dit jaarlijkse Rotterdamse feestje. Met verschillende podia tussen de bomen en het water kan je hier zoals elk jaar genieten van verschillende muziekstijlen.

Heb je nog geen kaartje? Koop deze dan nog snel en sluit je aan bij een van de leukste festivals van Rotterdam!

Korenfestival RotjeKoor

Op zaterdag 15 juni vindt RotjeKoor plaats. Op deze dag zal er worden opgetreden op binnen-en buitenpodia op allerlei bijzondere plekken in Rotterdam.

Alles komt aan bod: grote en kleine koren, verschillende leeftijden, culturen en genres. Het festival is gratis te bezoeken en iedereen is meer dan welkom om te genieten van deze sfeervolle optredens.

Meer weten over het programma van RotjeKoor? Bekijk het via onderstaande button!

Rotjekoor 2
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
7 juni 2024
Frontrunner