Logo
Persco-update

Dit zijn de versoepelingen

Koopgoot bovenaanzicht Iris van den Broek
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
14 januari 2022
Frontrunner

We kunnen gelukkig bijna alles weer in #RotterdamCentrum! Nederland gaat namelijk weer open in drie stappen. Hieronder delen we wat mogelijk is tijdens een bezoekje aan Rotterdam Centrum vanaf 18 februari én welke versoepelingen er nog meer aankomen.

Tijdens de persconferentie van 15 februari zijn direct twee versoepelingen ingegaan. Zo verviel het advies om thuis niet meer dan vier mensen te ontvangen. Daarnaast is het advies om zoveel mogelijk thuis te werken gewijzigd. Nu wordt er geadviseerd om maximaal de helft van de tijd op kantoor te werken.

Alles mag open tot 1 uur 's nachts

Vanaf vrijdag 18 februari gaat stap twee in: alles mag weer open tot 1 uur 's nachts. Dit geldt voor alle sectoren: restaurants, cafés, bioscopen en musea. Daar waar je een coronatoegangsbewijs moet laten zien, zoals in een restaurant, hoef je geen mondkapje op, vaste zitplaats te hebben of 1,5 meter afstand te houden.

Op plekken waar meer dan 500 mensen zijn, zoals een concert, is het wel nodig op een mondkapje of vaste zitplaats te hebben.

Ayla Mediterranean Sour cocktail Rotterdam
Cocktails drinken bij Ayla - vanaf 18 februari kunnen we wat langer door!

Meer versoepelingen vanaf 25 februari

Vanaf vrijdag 25 februari gaat stap drie in. Dan gelden weer de normale openingstijden en nemen we afscheid van een hoop maatregelen. Dit is wat vervalt:

  • het coronatoegangsbewijs op plekken waar minder dan 500 mensen binnen zijn;
  • de verplichte 1,5 meter afstand;
  • het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in horeca of in de winkels;
  • een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca.

Rotterdamse nachtclubs mogen de deuren weer openen

Goed nieuws voor alle nachtclubs, festivals en evenementen in Rotterdam en de rest van Nederland. Deze mogen vanaf 25 februari weer onbeperkt open! Wel moet iedere bezoeker een negatieve testuitslag laten zien. Dit is het geval op alle plekken waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen, behalve op doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen.

Comedy Club Haug Maas Rotterdam Centrum
Late avondjes lachen bij Comedy Club Haug!
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
14 januari 2022
Frontrunner