Persco-update Dit zijn de versoepelingen

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

We kunnen gelukkig weer een stuk meer in #RotterdamCentrum! Een aantal maatregelen zijn nog van kracht, maar de horeca kan gelukkig open. Hieronder delen we wat weer mogelijk is tijdens een bezoekje aan Rotterdam Centrum, vanaf 26 januari tot in ieder geval 8 maart.

Winkels, kappers en supermarkten?

Na de laatste versoepelingen mochten de winkels open; het centrum begon gelukkig weer te leven! Deze versoepeling is er nog steeds. Dat geldt ook voor de versoepelingen voor de kappers en andere niet-medische contactberoepen.

De supermarkten zijn altijd opengebleven en mogen ook nu weer tot 22:00 uur open, in plaats van 20:00. Fijn dus voor de late night snacks!

Sport en evenementen

Gelukkig was sporten alweer mogelijk, zowel binnen als buiten. Echter wel met een QR-code vanaf 18 jaar.

Hiernaast mogen nu ook sportwedstrijden publiek welkom heten. Dit geldt ook voor het organiseren van andere evenementen. Wat echter nog niet mag, zijn evenementen zonder een vaste zitplaats. Dit betekent dat de festivals nog even moeten wachten.

Horeca en cultuur

De afgelopen weken waren de horeca en cultuurinstellingen helaas gesloten. Maar gelukkig is daar verandering in gekomen.

Zowel de horeca als de cultuursector kan, onder voorwaarden, van 05:00 tot 22:00 uur open. Voor toegang tot een restaurant of bijvoorbeeld het theater zal het 3G beleid gelden. Dit betekent dat je een vaccinatie- of herstelbewijs moet kunnen tonen, of een negatieve test. Ook is de maatregel van de mondkapjesplicht nog van kracht.

Weer genieten van jouw favoriete restaurants!
Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner
Meer #Winkelen